Mrkonjić "pre roka" Čaviću našao stan

Mrkonjic, Cvetkovic i Dulic izradili Cavica, Cavic odlazi iz zemlje:

Čavić: „Žao mi je, moram da odem”
nebojsa - 30. oktobar 2008. u 12.24
Naš najbolji plivač svih vremena Milorad Čavić promoran je da iz Srbije ode u Italiju, gde će nastaviti da trenira.

(...)
„Obećan mi je i stan, a sada čitam da je u izgradnji, a i tada ću ga dobiti samo na korišćenje, bez mogućnosti da ga uredim kako želim. Znam da država ima puno problema, ali je bitno da stojimo iza onoga što obećamo. Iskreno, mislo sam da će se mnogo više ceniti ono što sam uradio za svoju zemlju”.

Milorad se sada seli u Italijansku Ispru, gde će nastaviti da se sprema za prvenstvo.

„Teško mi je da odem, ali nema drugog rešenja. Moj boravak ovde je samo gubljenje vremena. Pre Pekinga sam trenirao čitavu godinu, samo ja znam kakav je to život. Ostaju nada i želja da se nešto promeni, ali to se neće skoro desiti”, rekao je Milorad Čavić. (B92)

pa kad Mrka uzme stvar u svoje ruke sve se brzo zavrsi :worth:

610x.jpg

sieg heil bota ! :mrgreen:

Naš najbolji plivač svih vremena Milorad Čavić promoran je da iz Srbije ode u Italiju, gde će nastaviti da trenira.

(...)
„Obećan mi je i stan, a sada čitam da je u izgradnji, a i tada ću ga dobiti samo na korišćenje, bez mogućnosti da ga uredim kako želim. Znam da država ima puno problema, ali je bitno da stojimo iza onoga što obećamo. Iskreno, mislo sam da će se mnogo više ceniti ono što sam uradio za svoju zemlju”.

Milorad se sada seli u Italijansku Ispru, gde će nastaviti da se sprema za prvenstvo.

„Teško mi je da odem, ali nema drugog rešenja. Moj boravak ovde je samo gubljenje vremena. Pre Pekinga sam trenirao čitavu godinu, samo ja znam kakav je to život. Ostaju nada i želja da se nešto promeni, ali to se neće skoro desiti”, rekao je Milorad Čavić. (B92)
Ауууу!:thumbdown:

(...)

Bruka ziva :dash:

Zasto vaterpoliti nisu dobili stanove???..........:???:

Po kojim se to kriterijumima dele gajbe?.....po tome , ko je nosio, a ko nije majcu "kosovo je srbija"????.............:???:

Ok je sto je Cavic dobio stan......nemam nista proti toga, ali onda treba stanove da dobiju svi osvajaci medalja...........koja je razlika izmedju cavica i npr. cirica??.........

Ili svi, ili niko.........ovo me podseca na pompezno dodeljivanje gajbe Topicu , kada je bio clan JULa.........

I ja sam da cela reprezentacija bude u jednom stanu.
Tako je sportskije.

Čavić: " Ja sam nomad bez para"

Srpski plivač Milorad Ćavić na konferenciji za novinare u Beogradu, na kojoj je trebalo da govori o predstojećem šampionatu u Rijeci, u vrlo emotivnom obraćanju novinarima i javosti, ponovo je morao da prolazi kroz razloge zbog kojih je morao da se priprema u Italiji, ko i koliko mu je ostao dužan para za veliku radost koju je doneo srpskoj naciji, zašto Beograd ima samo jedan bazen koji radi i slično.

Čavić je izjavio da se u ovom trenutku oseća kao "nomad" i da je zbog nedostatka adekvatnih uslova za trening, pripreme za EP morao da obavi u Italiji.

"Ja sam nomad, nemam kuću i to je moja realnost. Ako se od mene očekuje medalja, moram da imam uslove za trening. To ovde nisu mogli da mi pruže i zato sam otišao na priprememe u Italiju", rekao je Čavić.

Najbolji srpski plivač je rekao da nije video ništa od para koje je trebalo da dobije kao nagradu za srebrnu medalju ba OI u Pekingu i dodao da ga je sramota što uopšte priča o novcu.

"Sramota je što sada pričamo o tome, par dana pred početak šampionata. Nisam ovde zbog novca, a oni koji ga jure nikada neće biti šampioni. Od države samo tražim uslove za rad", kazao je on. SINK

Čavić je nekoliko puta u toku konferencije ulazio u raspravu sa državnim sekretarom za sport Slavišom Zlatanovićem.

"Od države bi trebalo da dobijem 200.000 evra, za tri zlatne medalje sa EP i olimpijskog srebra. Pa, (Novak) Djoković toliko zaradi za jedan vikend, ali ja zavisim od ove države i to je sve po zakonu", rekao je Čavić.

Zlatanović je odgovorio da je ministarstvo isplatilo 52.000 evra Čaviću, dok bi ostatak novca ( 92 + 52 hiljade evra) trebalo da bude odobren sledeće nedelje. Čavić se zapitao da li je normalno da on mora da nagovara mladog reprezentativnog kolegu Ivana Lendjera da se preseli u SAD da bi imao dobre uslove za trening.

"Moram da nagovaram Lendjera da dodje u Ameriku. Da li je moguće da je potrebno da teramo Amerikance da našim plivačima plaćaju pripreme", izjavio je srpski plivač.

U ime gradskih vlasti, koje su pomogle u finansiranju Čavićevih priprema u Italiji, obratio se sekretar za sport Igor Miklja, priznavši da su uslovi za plivače loši, zbog čega je grad osetio obavezu da pomogne osvajaču olimpijskog srebra.

"Desio se taj problem sa Tašmajdanom i mi smo morali da reagujemo. Zato ne sme da bude pritiska na Čavića pred ovo EP", kazao je Miklja.

Najbolji srpski plivač podsetio je da u Beogradu postoji samo jedan zatvoreni bazen koji radi, a da se glavni grad Srbije kandidovao za Svetsko prvenstvo u plivanju 2013.

"Trenirao sam na Tašmajdanu na kojem je mogao da mi padne krov na glavu. Možda bi bolje i bolje da me je cigla pogodila, možda bi to nešto promenilo. Za SP nećemo moći da renoviramo, nego ćemo morati

da izgradimo sve iz početka", rekao je čavić i dodao da je zabrinut i zbog kašnjenja u pripremama za Oi u Londonu.

Čavić: " Ja sam nomad bez para"

Najbolji srpski plivač je rekao da nije video ništa od para koje je trebalo da dobije kao nagradu za srebrnu medalju ba OI u Pekingu i dodao da ga je sramota što uopšte priča o novcu.

Zlatanović je odgovorio da je ministarstvo isplatilo 52.000 evra Čaviću, dok bi ostatak novca ( 92 + 52 hiljade evra) trebalo da bude odobren sledeće nedelje..

Sve u istom tekstu, neko laže:mrgreen:

А, он још бирао Симпов намештај за тај "виртуелни" стан!

Srpski plivački as Milorad Čavić posetio je juče robnu kuću „Simpo"
kako bi izabrao nameštaj za jednosoban stan u centru Beograda,
koji će u četvrtak zvanično da mu dodeli Vlada Srbije

16b266bef536e74f9717d374813c6cba.jpg

8e01d3ef880d158555d554dec4b7c3ce.jpg

СРАМОТА!
Са овим треба "гађати" равно у чело све те лажове
који су обманули Чавића!

"Kako Press nezvanično saznaje, cela zbrka nastala je zbog toga što nije jasno iz kojih izvora su Čaviću isplaćene pare. Ministarstvo je, kako tvrdi, uplatilo novac Olimpijskom komitetu, za šta kažu da imaju i dokaze, ali ostaje nejasno da li je Čavić dobio taj novac, ili je pare za pripreme primio od „Telenora". U tom slučaju, Olimpijski komitet bi morao da objasni gde su pare koje su dobili od Ministarstva, odnosno da li su pripreme za naše takmičare zaista plaćene od sponzorskog ugovora sa „Telenorom".

http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=52899&sectionId=44&seriesId=0

Back