Mrkonjić "pre roka" Čaviću našao stan

Lojalnost uslov za penziju?6. decembar 2008. | 01:31 | Izvor: B92 Beograd -- U Ministarstvu omladine i sporta kažu da dobijanje sportskih penzija neće biti uslovljeno lojalnošću Srbiji, dok se o tome ne izjasne ostala ministarstva.

1925916873491f5e7504083159294803_extreme.jpg
To je rekao pomoćnik ministarke sporta Dragan Atanasov, gostujući u emisiji “Stanje nacije” TV B92. Međutim, Dejan Milenković iz komiteta pravnika za ljudska prava ocenio je u istoj emisji da je i sama najavu ovakvog akta čin diskriminacije.

Ukoliko Vlada Srbije usvoji akt po kome svaki kandidat za nacionalno sportsko priznanje treba da potpiše izjavu o lojalnosti Srbiji, proslavljeni sportisti, bivši bokseri sa Kosova, Mehmet Bogujevci, osvajač svetskog srebra za bivšu SFRJ i Nusret Redžepi, osvajač bronze na svetskom prvenstvu, koje je za nacionalnu penziju predlozio Bokserski savez Srbije, moraće pismeno da izjave da su lojalni Srbiji.

To bi zapravo značilo da ne priznaju nezavisnu državu Kosovo. Obojica već dve godine čekaju na odluku o penzijama.

”Nas ustav kaze da su i Vojvodina i Kosovo Srbija. Nemec Bogujevac je konkretno čovek koji teško materijalno živi i on me non stop pita - molim te, ti si direktor Nokserskog saveza Srbije, možeš li da utičeš pošto to meni puno znači, ja sam zaslužio to pošto sam se maksimalno borio, odgovorno borio u skladu sa svim normama“, navodi direktor Bokserskog saveza Srbije Tadija Kačar.

Gost Dejan Milenković iz Komiteta pravnika za ljudska prava ocenio je i samu najavu ministarke Samardžić-Marković o donošenju akta kojim bi se od sportista tražilo potisivanje lojalnosti kao čin diskriminacije.

“Ovako kako je ova izjava bila intorina znači ta sama izjava bi predstavljala čist akt jedne neposredne diskriminacije, a uvođenje ovakve odredbe u uredbu bi bio više nego akt diskriminacije, to je čist oblik neposredne diskriminacije”, ocenjuje on.

Dragan Atanasov iz Ministarstva omladine i sporta objašnjava da je potpisivanje izjave lojalnosti predloženo kako bi se ministarstvo zaštitilo od zloupotreba, jer su se za penzije javljali i sportisti iz bivših jugoslovenskih država.

“Naravno da u toj uredbi ne postoji ta izjava u ovom momentu mi ćemo tražiti mišljenje drugih ministarstava”, najavio je Atanasov.

Ona kaže i da se Ministarstvo ne odriče najave ministarke o potpisivanju izjave o lojalnosti državi.

“Ne naravno da se ne odričemo, radi se samo o tome da mi ne možemo samostalno da donesemo odluku, mi moramo da vratimo taj posao na početno mesto. Ministarstva koja su zadužena za takva pitanja moraju nama da daju neke odgovore”, kaže Atanasov.

Mehmet Bogujevci najavio je da će, u slučaju da ne dobije nacionalu penziju, podneti tužbu Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu.

Ne, losa e njegova ideja da ovde trazi stan.
Nek se gospon doseli ovde, pa eto mu stana.....al jok ne svidja mu se Srbija....
U stvari svidjla mu se kada se pricalo o tim stanovima i sta ja znam..
Sad bi trebalo da pišem elaborat.Prvo o parama koje plivači dobijaju u USA,zatim o cenama stanova u Srbiji,pa o licemerju i lopovluku naših političara.Neka,fala...mislio sam da si razuman sagovornik.Q noć.

Најбољи амбасадор Србије

Аутор: Сања Лубардић

Нико од нас није сањао да поступак једног спортисте, његов лични чин, може да буде јака одбрана нашег Косова и Метохије, најбољи маркетинг за Србију у свету и снажан подстрек пољуљаном националном поносу. Ћирилични натпис на црвеној мајици постао је глобална медијска тема. Ведри младић, до тада познат само по својим пливачким успесима, пред целим светом без стида и оклевања представио се пре свега као - Србин. Иако никада није живео у отаџбини, а ћирилицу је научио тек пре четири године, примајући медаљу за своју најбржу трку, мислио је на Косово и Метохију.

najbolji-ambasador-srbije-1.jpg

Код најбољег српског пливача нема кајања због онога што је свесно урадио.

- Не кајем се! Урадио сам оно што сам осећао. То што пише на мајици то је чињеница. Објашњење целе приче је врло једноставно и не треба тражити неке дубље разлоге. Ово је моје мишљење, које дели велика већина људи у Србији. Знам колико смо туговали у претходном периоду. Хтео сам да покажем шта стварно осећам и моју припадност. Поносан сам на свој народ и увек ми је част када представљам своју земљу. Нисам ја овде агитовао за неку странку. На мајици пише оно што мислим, осећам и верујем и оно што је истина. Читао сам овде преко интернета како ми људи пружају подршку за оно што сам урадио. То је оно што ме чини поносним. Сигурно је да неко мисли да сам и погрешио, али не би ни ваљало да се сви у свему слажемо.
najbolji-ambasador-srbije-2.jpg

- Искрен да будем, мени популарност због овога не треба. Сви ме знају по мојим пливачким достигнућима и то је довољно. Свестан сам да је то у овом тренутку тема број један, али после неког времена све ће пасти у заборав. Уверен сам да ће писати о мени у светлу добрих резултата које остварујем на базену. А и ако се не заборави тако брзо, сви ће се сетити шта је писало на мајици,
http://pravoslavlje.spc.rs/broj/985/tekst/najbolji-ambasador-srbije/

Јадна је држава која не стоји иза онога што обећа. Сваки гољо предсједник најзабаченије општине у Србији угура у свој џеп онолико колико су обећали Чавићу, а за њега нема пара. Тако су прошли и Солунци који нису имали хљеба за јести послије рата. А да је политичару за подршку влади неко тако нешто обећао, и владу и земљу би растурио за неиспуњено обећање. Нушић је прије 70-80 година оголио ствари, а до сада се још ништа није промијенило. У свакој нашој власти нешто гадно смрди.

Јадна је држава која не стоји иза онога што обећа. Сваки гољо предсједник најзабаченије општине у Србији угура у свој џеп онолико колико су обећали Чавићу, а за њега нема пара. Тако су прошли и Солунци који нису имали хљеба за јести послије рата. А да је политичару за подршку влади неко тако нешто обећао, и владу и земљу би растурио за неиспуњено обећање. Нушић је прије 70-80 година оголио ствари, а до сада се још ништа није промијенило. У свакој нашој власти нешто гадно смрди.

Ова власт нас са тим "смрадом" отрова
8.gif

Čavić je u pravu!
Olimpijski komitet je manipulisao novcem namenjenim našem plivaču, dužni su da otkriju kako su se raspoređivale pare za OI

Proslavljena srpska atletičarka i dugogodišnji sportski radnik Vera Nikolić bezrezervno je stala na stranu našeg najboljeg plivača u istoriji Milorada Čavića. Za sve probleme i prljav veš koji je prethodnih dana isplivao na površinu, Nikolićeva optužuje ljude koji su bili zaduženi za raspoređivanje novca i za pripreme naših sportista.
- U ovom slučaju Čavić je potpuno u pravu, a vidim da se u javnosti pogrešno tumače njegove izjave. Plakala sam kad je rekao da mora da zove prijatelje kako bi imao gde da prespava u svojoj zemlji.

Pojavila se informacija da je Srbija na trećem mestu po visini nagrada za medalje. Ispred nas su samo Rusija i Italija, dok je recimo Amerika daleko iza nas.
- Hajde da vidimo koliko te druge države ulože u svoje sportiste pre nego što odu na neko takmičenje i osvoje medalju. Mi smo u Pekingu osvojili samo jednu medalju, a Čavić i Đoković su nam doneli još dve zahvaljujući patriotizmu. Daću vam primer iz prošlosti, kad su ruski rvači loše prošli na takmičenju pa je lično Putin tražio najbolje trenere i dao im odrešene ruke da bi Rusija imala medalje u rvanju. Mogli su da idu gde hoće i da rade šta hoće, ali da donesu rezultat. Dovoljno je da pogledamo šta je to Felps dobio od SAD, a šta Čavić od Srbije i pre i posle medalje.

Gde je nastao problem s novcem za Milorada Čavića oko kojeg se digla velika prašina?
- Priča sa reklamom za "Telenor" koju je Čavić snimio, pa onda da je od Olimpijskog komiteta dobio novac, jeste manipulacija. Da je "Telenor" hteo Čavića za reklamu, oni bi seli i dogovorili se o uslovima. Velike su tu igre u pitanju. Hoću javno da postavim pitanje da li su predsednik OKS i šef misije u Pekingu na vreme dobili novac za dnevnice? Gde je onda problem s novcem za takvog patriotu kakav je Čavić? Hajde da otkrijemo gde su pare stizale i na koji način su raspoređivane.

Vi, dakle, mislite da je glavni krivac za probleme Olimpijski komitet Srbije?
- Krivac je onaj ko je raspoređivao sredstva koja su dobijena za pripreme naših sportista. Nikada nisam imala dlaku na jeziku i htela bih da saznam šta to još naš komitet nije isplatio. Dosta je bilo guranja đubreta pod tepih.

Иако је преварен и слаган у вези стана и наградних премија,
Чавић је и овим показао да је изнад ове корумпиране власти:

Ни звиждуци хрватске публике нису омели да заблиста наш Милорад!!!
2008_12_12_najbrzi.jpg

PLIVANJE (EP): Milorad je najbrži!

12. decembar 2008. u 12.02,
Milorad Čavić, čovek koji je jedini pretio Majklu Felspu, još jednom je potvrdio visoku klasu na Evropskom prvenstvu u malim bazenima u Rijeci, odbranivši zlatnu medalju ali u vremenu novog evropskog rekorda!

Čavić je 100 metara delfin stilom isplivao u vremenu od 49.19 sekundi, što je drugi najbolji rezultat svih vremena. Svetski rekord je 49.07. Dosadašnji evropski rekord bio je 49.74 sekundi.

„Ovo je neočekivan rezultat za mene. Imao sam dužu pauzu, nisam se dovoljno pripremao. Neki su spemniji od mene, ali ja sam željniji”, rekao je Čavić odmah po završetku trke u kojoj je apsolutno dominirao od početka do kraja.

On je ponovio da mu je ovo samo mali korak za ono najvažnije - Svetsko prvenstvo naredne godine u Rimu i novi obračun sa Felpsom. Na pitanje novinarke HRT-a, da li je prežalio ono iz Pekinga, Čavić se našalio: „Sad sam malo bolje ušao u cilj”.

Drugi na cilj stigao je Španac Rafael Munjoz Perez, a treći je bio Slovenac Peter Mankoč. (Mondo)

Sad ce opet da mu obecaju stan i ko zna sta jos ne ..da se malo uslikaju sa njim za reklamu a Cavic ce kasnije moci da se slika sa njihovim obecanjima

Са' ће Тадић да одлети у Ријеку, па да се извини 'рватској публици због
овог "злочина",
де баш један Србин у сред "лијепе њихове" да буде најбољи и при том
да још обори сопствени рекорд (49.19 секунди).

Хвала му!!!

:hvala: :klap::klap::klap: :hej::hej: :klap::klap::klap: :hvala:

Back