Može li se Bog spoznati kroz prirodne nauke?

Volim sto sad znas i buducnost, to sto je tebi neka tvrdnja vecine naucnika umobolna to je zato sto se ne razumes u to, i niko ne kaze da su se proteini sami spojili u celiju. Ja uvek govorim, mozda je sam Isus stajao tu i skockao tu prvu celiju, ili prvi nukleotid, ali za to nema dokaza.

Kakvu si ti sad lupio glupost s Isusom,pa to je :hahaha: .A sta je sa civilizacijom pre njega,ko bi ga rascerecio na krstu da je on stvaro prve celije,postojala je civilizacija milenijumima u nazad

Ajde objasni kako tokvantna fizika dokazuje postojanje Boga.

Evo ovakav i slicni videi bi mogl imalo da ti priblize tu sliku,da ja en filozofiram bolje da to sve cujes od samog naucnika ;)

Odgovor kako je nastala prva celija je da niko ne zna tacno. Dao sam primer Isusa, jer u njega ljudi veruju slepo bez ikakvih dokaza dok pljuju naucne teorije koje su bazirane iskljucivo na dokazima :D

Izvini, ja sam malo stariji čovek, pa mi u ovim kasnim satima mozak malo sporije radi:

naucne teorije koje su bazirane iskljucivo na dokazima

Hoćeš da kažeš da
Niko ne zna kako je nastala prva ćelija, ali se u školama i na fakultetima predaje da je nastala sama od sebe, i to se zove Nauka?

Priča
Ovaj fosil je nastao od ovoga, a od njega ovaj drugi, a od drugog ovaj treći,..... koja se predaje po šk. i fak. je po tebi dokazana?
Čime?
Dokaz je što se neko dogovorio da je tako bilo?
"Majke mi - ovako je bilo"?
Dogovorimo se da popakujemo neke fosile po odredjenom redosledu - i to je dokazana tvrdnja?
Evo ovako, ja imam svoj niz prelaznih oblika do žirafe:
Antilopa - Lama - Žirafa.
Sve liče, sve su sisari (imaju veliko poklapanje gena), niz je logičan (od manjeg ka većem vratu,... sve je tu.
To je nauka.
Dokazana.

Abiogeneza je hipoteza o tome kako je zivot nastao.
Eviolucija je naucna teorija o raznovrsnosti zivota na zemlji, 2 razlicite stvari, sto se tice fosila okacio sam ti detaljne fosile nasih predaka, znaci da smo svi nastali u isto vreme tako bi ih i nasli, ali ne nalazimo to, nego postepeno menjanje kroz vreme.

Abiogeneza je hipoteza o tome kako je zivot nastao.
Eviolucija je naucna teorija o raznovrsnosti zivota na zemlji, 2 razlicite stvari, sto se tice fosila okacio sam ti detaljne fosile nasih predaka, znaci da smo svi nastali u isto vreme tako bi ih i nasli, ali ne nalazimo to, nego postepeno menjanje kroz vreme.

Ako je život neko stvorio, onda nema potrebe ni za pričom o evoluciji.
Taj je stvorio sve bazične tipove živih vrsta.

Ako nemate ni ideju kako je nastala prva ćelija, zašto se u školama predaje priča o spontanom nastanku?

Što bi značilo da se na celokupnoj površini Zemljine kore nisu nikada dešavali nikakvi tektonski poremećaji?
Samo je padala kosmička prašina i pravila ravnomeran sloj, te ono što je dublje mora i da je starije?
Pritom se kosti dinosaura nalaze na površini ( u Sahari), a kosti modernih ljudskih bića na dubini od nekoliko desetina metara.
Što onda ne zakljućite da su dinosauri mladji od ljudi?
Ne odgovara vam?
Da,... to je takodje tipičan naučni pristup.
Moderne evolucionističke "nauke".

Daj mi link o kostima dinosaurusa mladjim od 65 miliona godina od priznatih naucnika.
Dublje ne znaci uvek starije, zato i postoje desetine razlicitihh nezavisnih nacina za merenje starosti kamenja., i ne postoji evolucionisticka nauka, nemoj da si smesan :)

Pisao si o dubini, kao merilu starosti:

znaci da smo svi nastali u isto vreme tako bi ih i nasli, ali ne nalazimo to, nego postepeno menjanje kroz vreme.

I to jeste jedan od "argumenata" evolucionista.
Dublji slojevi - navodna veća starost.
Naravno - samo kada vama odgovara.

ne postoji evolucionisticka nauka

Naravno, zato je pod navodnicima.
Nauka je ono što je dokazano, ne prazne priče.

Zato što imam mozak i koristim ga.
Svako, i ponavljam - Svako, ko ima makar dva grama mozga, mora shvatiti da bilo koji složen sistem, ne može nastati sam od sebe, već ga mora projektovati neka inteligencija.
Tvrdnja da su proteini sami sebe organizovali u živu ćeliju...... za mene je umobolna.
A najgluplje objašnjenje za to - zašto se to danas ne dešava je - nemaju dovoljno vremena.
Verovatno organske materije mogu da postoje milijardama godina, a bez da se raspadnu na sastavne delove, tj. da ne istrule.
Sem toga, naučnici danas znaju kako izgleda jednoćelijski organizam, pa zašto ne popakuju delove iz kojih se sastoji (kao što su to uradili proteini, sami) i udahnu mu život?
Mogu li to?

Da imas mozak ukapirao bi koliko zaista nemas pojma i koliko smo mi u stvari primitivni i nesposobni da pruzimo odgovore na sva pitanja. Jeste dekodirali smo DNK, mozemo da stvaramo nove vrste zivotinja i biljka ukrstanjem, stvaramo viruse..... Al i dalje nemamo pojma sta je crna materija, sta tacno ima u centru Zemlje, znamo manje o okeanima nego o povrsini Marsa i Meseca... I ti sada dajes sebi za pravo da ispitujes naucnike, daj nemoj da se brukas...

A nije ti umobolno da verujes u inteligentnog tvorca koji je sam sebe napravio, stvorio zenu od rebra i takve baljezgarije, zemlju koja ima 6000god, da je ravna ploca......
A na pitanje odakle taj inteligentni tvorac dobijes odgovor kakav mozes da ocekujes od retardirane osobe, odnosno on je oduvek tu... Jeste da nije...

Opet, to sto nauka nije napredovala toliko ne znaci da nece... Zanima me sta ces reci ako u narednih nekoliko decenija naucnice stvore zivot od nekih proteina?

Poslednja izmena:

Bog je postavio zakone, a naucnici ih samo otkrivaju...

Takodje moguce je sigurno objasniti pomocu fizike i matematike postojanje Boga kao i Boga kao besmrnog bica.

a ima jos jedno pitanjce...
ovo je vezano za odredjenu veru...
zanima me ako postoji Bog koji je besmrtan i koji je sve stvorio...
Znaci i svemir... onda moar biti veci odsvega toga zar ne?
Koliko je moguce da se on materijalizuje u coveka ...

Ja smatram sa malo logike da je to nemoguce.

Stari dobri svedoci i njihova odbojnost prema Hristu jer im se nekako ne uklapa u ideje tipične za tu...ovaj...versku organizaciju.:mrgreen:
Ako Bog ne postoji cela priča nema smisla, ali ako postoji, može mu se šta god hoće nezavisno od ideja svedoka i njima sličnih.:lol:

Da imas mozak ukapirao bi koliko zaista nemas pojma i koliko smo mi u stvari primitivni i nesposobni da pruzimo odgovore na sva pitanja. Jeste dekodirali smo DNK, mozemo da stvaramo nove vrste zivotinja i biljka ukrstanjem, stvaramo viruse..... Al i dalje nemamo pojma sta je crna materija, sta tacno ima u centru Zemlje, znamo manje o okeanima nego o povrsini Marsa i Meseca... I ti sada dajes sebi za pravo da ispitujes naucnike, daj nemoj da se brukas...

I to što kažeš...
Odakle meni pravo da naučnicima koji toliko nemaju pojma - postavljam pitanja?
Trebalo bi isključivo bespogovorno verovati u njihove tvrdnje o istim stvarima, jer ako ih pitamo o njima - može se desiti da vidimo da nemaju pojma.
Sem toga, pretpostavljam da je potrebno negde dobiti dozvolu za postavljanje nezgodnih pitanja naučnicima evolucionistima-BigBengovcima?

A nije ti umobolno da verujes u inteligentnog tvorca koji je sam sebe napravio, stvorio zenu od rebra i takve baljezgarije, zemlju koja ima 6000god, da je ravna ploca......
A na pitanje odakle taj inteligentni tvorac dobijes odgovor kakav mozes da ocekujes od retardirane osobe, odnosno on je oduvek tu... Jeste da nije...

Tvorac je Tvorac, a Bogovi su stvorili ženu od Adamovog rebra...
Valjda si čitao to na temi gde si se sprdao sa istim?

Za razliku od neretardiranih naučnika evolucionista-Big Bengovaca, koji će na pitanje
Odakle sva ova energija koju sadrži Svemir?
....reći .... šta?

Opet, to sto nauka nije napredovala toliko ne znaci da nece... Zanima me sta ces reci ako u narednih nekoliko decenija naucnice stvore zivot od nekih proteina?

Mislim da je to samo pitanje trenutka...
Samo što nisu...

- - - - - - - - - -

Pa sada vec porice posmatranu nauku, nece mu biti tesko ni tada.

Na koji način ste vi posmatrali evoluciju?

I to što kažeš...
Odakle meni pravo da naučnicima koji toliko nemaju pojma - postavljam pitanja?
Trebalo bi isključivo bespogovorno verovati u njihove tvrdnje o istim stvarima, jer ako ih pitamo o njima - može se desiti da vidimo da nemaju pojma.
Sem toga, pretpostavljam da je potrebno negde dobiti dozvolu za postavljanje nezgodnih pitanja naučnicima evolucionistima-BigBengovcima?

Tvorac je Tvorac, a Bogovi su stvorili ženu od Adamovog rebra...
Valjda si čitao to na temi gde si se sprdao sa istim?

Za razliku od neretardiranih naučnika evolucionista-Big Bengovaca, koji će na pitanje
....reći .... šta?

Mislim da je to samo pitanje trenutka...
Samo što nisu...

- - - - - - - - - -

Na koji način ste vi posmatrali evoluciju?

Opet tvoj deciji mozak ( jbbg ipak sam ubedjen da si klinac ) nije u stanju da razgranici dve stvari. Naucnike koji pokusavaju godinama/decenija/vekovima da nadju odgovor na pitanja koji im religiozni fanataci postavljaju i religiozne fanatike koji bi i dan danas verovali a je zemlja ravna ploca danije bilo tih istih naucnika i hrabrih ljudi koji su se imali moooda da se suprotstave tom dogmatskom ucenju.

Mozes ti derane da postavljas pitanja koliko ti srce zeli al onda budi dovoljno pristojan i odgovori kada ti neko postavi pitanje al da nije ono napamet nauceno tako pise u Bibliji ili neka slicna sranja.

Ma kako da ne, taj tvoj Tvorac je bio toliko mocan pa stvorio sve, pa cak i coveka al onda nije imao matrijal ( citaj resursa ) pa je zenku, odnosno Adamovu zanimaciji iliti lepsu polovinu morao da napravi od rebra. Eh jevreji cu cak inteligentnije upakovili te gluposti pa su napravli coveka od blata...

Zar tebi ta kolicina iznetog sraanja ima smisla? Ono ravna zemlja, centar univerzuma, zena od rebra, planeta stara 6000god, Barka koja je primila sve zivotinjske vrste ( jbg izgleda da za dinosauruse nije bilo mesta, ups cek, oni su ipak ziveli pre mnogo miliona godina ).... pa i dalje verujes u te gluposti, reci mi da se salis? Pa dete kada poraste ne veruje u deda mraza, baba rogu i tako te gluposti....

Al sta ja tebi da pricam kada verovatno imas molitvenik i drzis ga pored glave dok spavas....

Pa do sada su vam sa svime zatvorili usta, bas me zanima sta ce se desiti sa religijom kada se konacno nadje taj missing link.... Masovna samoubistva, a kada smo kod toga, mozes li pre toga da preneses svu imovinu na mene?!?

Vi = naucnici? Imas gomile primera, a internet ti je dostupan pa nauci da ga koristis....

Opet tvoj deciji mozak ( jbbg ipak sam ubedjen da si klinac ) nije u stanju da razgranici dve stvari. Naucnike koji pokusavaju godinama/decenija/vekovima da nadju odgovor na pitanja koji im religiozni fanataci postavljaju i religiozne fanatike koji bi i dan danas verovali a je zemlja ravna ploca danije bilo tih istih naucnika i hrabrih ljudi koji su se imali moooda da se suprotstave tom dogmatskom ucenju.

Mozes ti derane da postavljas pitanja koliko ti srce zeli al onda budi dovoljno pristojan i odgovori kada ti neko postavi pitanje al da nije ono napamet nauceno tako pise u Bibliji ili neka slicna sranja.

Ma kako da ne, taj tvoj Tvorac je bio toliko mocan pa stvorio sve, pa cak i coveka al onda nije imao matrijal ( citaj resursa ) pa je zenku, odnosno Adamovu zanimaciji iliti lepsu polovinu morao da napravi od rebra. Eh jevreji cu cak inteligentnije upakovili te gluposti pa su napravli coveka od blata...

Zar tebi ta kolicina iznetog sraanja ima smisla? Ono ravna zemlja, centar univerzuma, zena od rebra, planeta stara 6000god, Barka koja je primila sve zivotinjske vrste ( jbg izgleda da za dinosauruse nije bilo mesta, ups cek, oni su ipak ziveli pre mnogo miliona godina ).... pa i dalje verujes u te gluposti, reci mi da se salis? Pa dete kada poraste ne veruje u deda mraza, baba rogu i tako te gluposti....

Al sta ja tebi da pricam kada verovatno imas molitvenik i drzis ga pored glave dok spavas....

Pa do sada su vam sa svime zatvorili usta, bas me zanima sta ce se desiti sa religijom kada se konacno nadje taj missing link.... Masovna samoubistva, a kada smo kod toga, mozes li pre toga da preneses svu imovinu na mene?!?

Vi = naucnici? Imas gomile primera, a internet ti je dostupan pa nauci da ga koristis....

Jedno si u pravu...
Meni je neshvatljivo (to je valjda taj dečji mozak), da neko dodje ne temu koju sam otvorio, ostavi posprdan komentar, a da pre toga nije pročitao bar par postova iz nje.
Onda bi shvatio kakve gluposti pišeš.

A ovo za ravnu Zemlju....
Šta reći?

Jedno si u pravu...
Meni je neshvatljivo (to je valjda taj dečji mozak), da neko dodje ne temu koju sam otvorio, ostavi posprdan komentar, a da pre toga nije pročitao bar par postova iz nje.
Onda bi shvatio kakve gluposti pišeš.

A ovo za ravnu Zemlju....
Šta reći?

E derane ja i dalje cekam odgovor, barem se udostoji da odgovoris...

Mada ta dogmatska ucenja su codo. Hitler je slicno omadjijao svoje sledbenike, mada ni priblizno koliko su to religije uspele...

E derane ja i dalje cekam odgovor, barem se udostoji da odgovoris...

Mada ta dogmatska ucenja su codo. Hitler je slicno omadjijao svoje sledbenike, mada ni priblizno koliko su to religije uspele...

Ne vidim nikakvo konkretno pitanje, sem tvojih glup.... pardon, sem tvojih ocena nečijih navodnih mišljenja ili stavova.
Ako te interesuju odgovori - sve imaš na temama koje sam otvorio u Pdf - "Alternativne nauke".

Problem je - kada ću ja dobiti odgovore na moja pitanja?
Recimo ovo

....reći .... šta?

Back