Zaista, interesantno razmišljanje, ali iskreno meni potpuno nejasno jer je puno neodređenih pojmova. Osim toga, poimanje boga od strane ljudi unosi mnogo individualnosti, odn. proizvoljnosti, ali nemam ništa protiv toga. Ovo sam prvi put čuo, i kao što napisah - interesantno ali i bajkovito. Očigledno je onda, da boga ne mogu da poistovetim sa prirodom. A ne mogu ni da ga definišem kao "nešto" izvan prirode (jer sam u tom slučaju jedan nepoznat pojam "bog" zamenio drugim - "nešto"). Puno neodređenosti, ali mi pažnju skreće "
Bog je izvan toga. Zato ja ne mogu da ga definišem". Ali kako onda možeš da govoriš o nedefinisanim pojmovima?
Jasno je meni, da pojam boga mora da izađe iz oblasti naše percepcije, jer bi u suprotnom bio besmislen. Osim toga, u prirodnom poretku stvari, bog mora da bude na najvišem nivou, jer bi u suprotnom, opet pojam bio besmislen. Svakako, kao što je poznato, mora da bude večan, jer bi u suprotnom pojam boga opet bio besmislen. Ali onda mi se javljaju mnoga pitanja na koje nemam odgovor, ali nisu ni predmet nauke,već religije, ili filosofije. Tako da, odgovor na pitanje da li se bog može spoznati kroz prirodne nauke, je krajnje jednostavan