Može li se Bog spoznati kroz prirodne nauke?

Temu sam postavio na PDF Prirodne nauke upravo zato da bi se o njoj dao neki kritički osvrt i lično mišljenje kojim bi se potkrepio ili damantovao ponudjeni dokaz. Korisnici koji dolaze da ruše sve što vide na Krstarici neka zaobidju ovaj PDF. Pojava modaratora sa ovakvim komentarioma samo dokazuje da su nezreli za posao koji im je poveren. A ti me Jakobe iznenadjuješ. Bio si elementarini borac protiv spamovanja i haranja po Krstarici. Sada se toj struji priključuješ. :sad2:

Nema sta da se prica, vest je objavio sajt nepostojeceg Instituta iz Vajominga a na istom sajtu stoji tvrdnja da je doticni institut napravio nos Majkla Dzeksona, da prdezi spasavaju zivot da ne bi spontano sagoreo, da debeli ljudi izazivaju zemljotrese i tako u tom stilu.

Da ti ponovim pitanje. Imaš li neki lični stav na ponudjeni dokaz? Ovaj PDF nije ni politika ni pdf svaštara.

Ko kaze da spamujem?

Nego smo ovu temu prezvakali prethodna 3 dana.

Evo vidi

http://witscience.org/page/2/

Ako mislis da su ovo prave vesti onda u redu, nastavi sa temom odoh ja.
Šta mi to pokazuješ? Gde ste temu "žvakali?" Ja sam ti dao precizno uputstvo šta očekujem da se na ovom pdf "žvaće". Recimo: Da li je bilo kakav dokaz o bilo čemu, ne samo o Bogu, moguć upisom u DNA i slično.

Šta mi to pokazuješ? Gde ste temu "žvakali?" Ja sam ti dao precizno uputstvo šta očekujem da se na ovom pdf "žvaće". Recimo: Da li je bilo kakav dokaz o bilo čemu, ne samo o Bogu, moguć upisom u DNA i slično.

Vest je obajvio sajt http://witscience.org/ koji je u rangu našeg Njuz-neta - dakle nije istinita, već je nečija sprdnja, kao i sve ostal vesti na tom sajtu. Na tu sprdnju su nasele pojedine novine i prenele je kao istinitu, a da je prethodno nisu proverile.

Da ti ponovim pitanje. Imaš li neki lični stav na ponudjeni dokaz? Ovaj PDF nije ni politika ni pdf svaštara.
Bem ti pileće mozgove ! To što je neko negdje napisao je dokaz ? Da to ima veze sa istinom o tome bi brujale
sve televizijske i radio stanice 24 sata dnevno . Bog zapisivao citate iz biblije na dnk na aramejskom ? Komedija !
Posto sada postoje dokazi očekujem nestanak svih religija osim hrišćanstva !

Bem ti pileće mozgove ! To što je neko negdje napisao je dokaz ? Da to ima veze sa istinom o tome bi brujale
sve televizijske i radio stanice 24 sata dnevno . Bog zapisivao citate iz biblije na dnk na aramejskom ? Komedija !
Posto sada postoje dokazi očekujem nestanak svih religija osim hrišćanstva !
Verovatno. A šta misliš, može li se išta genetikom dokazati? Pa recimo i Bog?

Ovde je bio jedan koji se u genetiku razumeo nadprosečno. Nevidjam ga godinama. No ne znači da Logikom ne možemo nešto i od Genetike razumeti. Recimo upravo pisane poruke koje se ne mogu brisati.
Vijest je zajebancija a vi koji je shvatate ozbiljno imate ozbiljan problem .
Ponavljam - kad bi taj tekst imao ikakve veze sa istinom o tome bi
brujale sve TV i radio stanice 24 sata dnevno .

Vijest je zajebancija a vi koji je shvatate ozbiljno imate ozbiljan problem .
Ponavljam - kad bi taj tekst imao ikakve veze sa istinom o tome bi
brujale sve TV i radio stanice 24 sata dnevno .
Pa i ja tebi da ponovim. Ne očekujem da se debatuje o vesti nego o metodama "dokazivanja". Vest kao vest je samo klica iz koje treba, ovde na Prirodnim naukama, da damo osvrt na mogućnosti koje DNK pruža.

Kad pišem crvenim onda sam Čarli. Heroina piše crnim. :ok:
Nisam ni stigao dodatnim postom da pojasnim a već ste skočili po temi kao da je postavljena na Svaštari. :sad2:

Izvinjavam se. :) Nego neki od nas se već danima natežu oko toga da li je ova vest istinita ili ne, tako da samo svi već malo ratoborno nastrojeni prema njoj.
Evo ja se sada povlačim, a vi nastavite. :cao:

Koja fantasticna glupost. Pazi preveli sa Aramejskog jezika a kada su ljudi nastali, tj razvili se tak jezik nije ni postojao vec smo se sporazumevali gadjajuci se kamenjem, fekalijama, ubijali se itd...
Meni je ta vijest nepotpuna jer je logično da se svi naučnici sa projekta kolektivno krste da ne zakasne u raj ! :)
Ne vidim ni da papa i pravoslavni patrijarsi skaču od sreće mada neki vjernici već igraju žikino kolo .

Ne očekujem da se debatuje o vesti nego o metodama "dokazivanja".
Frojd je zapisao ovako nešto:
Poznati rabin u Lavovu (Ukrajina) je, u nekom trenutku, skočio pred svojim učenicima i uzviknuo: "Vidim da je ovog trenutka rabin, taj i taj, u Krakovu, umro!" Lavov (Lviv) je od Krakova (Poljska) udaljen oko 300 km!
U to vreme su vesti sporo putovale. Posle nekog vremena sazna se da je pomenuti rabin živ i zdrav.
Pošto je i među tadašnjim učenicima raznih rabina postojala surevnjivost, učenik nekog trećeg rabina (iz Lavova) pomenu učeniku proroka da se prorok posle ovakve greške sigurno oseća loše.
Na to će učenik "proroka": "Zašto? Rabin taj i taj, nije umro ali moraš priznati da je pogled od Lavova do Krakova bio veličanstven!"

Back