Može li Bog stvoriti toliko težak kamen da ga ne može podići?

Slap888

Aktivan član
Poruka
1.274
Ovo pitanje smislili su vjerovatno filozofi dangube koju su zamislili da mogu zaskočiti vjerničke umove sa ciljem da omalovaže svemogućeg Boga jer odgovori "može" ili "ne može" su zamka i ni jedan ne daje rješenje.

No u tome su filozofi uveliku o uspjeli jer razni vjernici ne znadu adekvatno odgovoriti na ovo pitanje sa pozicije duhovne nauke. Svi se petljaju oko pitanja sa ciljem da dokažu nevaljanost tog pitanja ili uvrnutost, nelogične besmislenosti itd. ali odgovor nije u tom smjeru.

Odgovorite svojim riječima a zatim kao dokaz nađite biblijski stih.

Ja se nadam da će Ljubo 2 dati jasan odgovor i dokazati da zna kakav je Bog, No neka sačeka sa svojim odgovorom nekoliko dana dok se drugi ne iskažu.

Poslednja izmena:
I ja mogu sve sto mi je moguce
Bog ne moze uciniti da nije bilo ono sto je bilo.

Puno toga niko ne moze pa ni najvise bice.

Kad se kaze Gospod je svemoguc misli se da moze sve moguce. Nemoguce ne moze niko.

Pitanje o kamenu su smislile dangube.
Ovoliki univerzum napravio a pada pred logikom tj logickom zamkicom.
Da, tako i religija pada pod logikom, inteligentni dizajner bi sve napravio mnogo inteligentnije

Ovo pitanje smislili su vjerovatno filozofi dangube koju su zamislili da mogu zaskočiti vjerničke umove sa ciljem da omalovaže svemogućeg Boga jer odgovori "može" ili "ne može" su zamka i ni jedan ne daje rješenje.

No u tome su filozofi uveliku o uspjeli jer razni vjernici ne znadu adekvatno odgovoriti na ovo pitanje sa pozicije duhovne nauke. Svi se petljaju oko pitanja sa ciljem da dokažu nevaljanost tog pitanja ili uvrnutost, nelogične besmislenosti itd. ali odgovor nije u tom smjeru.

Odgovorite svojim riječima a zatim kao dokaz nađite biblijski stih.

Ja se nadam da će Ljubo 2 dati jasan odgovor i dokazati da zna kakav je Bog, No neka sačeka sa svojim odgovorom nekoliko dana dok se drugi ne iskažu.
Da bi neko izmislio, i da bi neko onda ozbiljno postavio ovakvo pitanje, taj mora da se odrekne pameti u tom trenutku a i pitanje je koliko je uopste ima?

To je kao na primer da pitas, zasto ne bijes svoju zenu, decu, roditelje, pa jaci si od njih?
E nisiiii eeee nisiii onda kad to ne radiiis...nisiii
Oni su jaci od tebeee...ahaha...

Pitanja ovakve vrste su pitanja dece uzrasta obdanista...

Dakle, postoji razum, svrshodnost, ljubav, pravda itd ..

Sve to mora da se iskljuci kada neko postavi ovakvo pitanje.

Back