- Poruka
- 4.812
Pozz,
Gledao sam neke dokumentarce po diskaveriju, jedan od njih je lik koji boluje od autizma, a pamti svaku muzicku numeru sa 95% tacnosti, u tom dokumentarcu govore kako je vecina "super mozgova" bolovala od autizma...
Gledao sam neke dokumentarce po diskaveriju, jedan od njih je lik koji boluje od autizma, a pamti svaku muzicku numeru sa 95% tacnosti, u tom dokumentarcu govore kako je vecina "super mozgova" bolovala od autizma...
Lik iz dokumentarca je rodjen 15 nedelja pre nego sto je trebalo, 100% slep, i sa nikakvom socijalnom i jos kojim inteligencijama, ali je uprkos tome u stanju da pamti zvukove
Ovo me dovodi u pitanje, sta ako mi ne koristimo svoj mozak u potpunosti? Mozda smo intelektualnoi u nekom krajnjem limitu ograniceni, ali mi ni 2% od tog limita ne dodjemo...
Sledeci lik iz dokumentarca "super ljudi" je covek koji moze da podnese neverovatne povrede na svom telu bez kapi prolivene krvi, kad su ga prikljucili na aparate i proboli mu iglu kroz ruku, na ekranu u predelu ruke je nestao svaki impuls nerva i kap krvi.
Kad su ga pitali kako to radi, kaze da je bio zaludjen Indijskim vracevima i citao je tone knjiga isao u Indiju da skonta kako to oni rade i kaze da je naucio, jednostavno skrene temu sa "bola", koncetrise na nesto totalno drugo u trenutku kada sebi cini povrede, slicno sam cuo i za pro madjionicarske trikove, ljudima kazu da posmatraju nesto, a u pozadini rade nesto totalno drugo, pa evo vam primer .
Kad su ga pitali kako to radi, kaze da je bio zaludjen Indijskim vracevima i citao je tone knjiga isao u Indiju da skonta kako to oni rade i kaze da je naucio, jednostavno skrene temu sa "bola", koncetrise na nesto totalno drugo u trenutku kada sebi cini povrede, slicno sam cuo i za pro madjionicarske trikove, ljudima kazu da posmatraju nesto, a u pozadini rade nesto totalno drugo, pa evo vam primer .
Obicno ovde kad otvorim temu, odgovori su u fazonu "no way", takvi odgovori obicnih amatera (ako su uopste i to) za pitanja od milion dolara?
Ja sam siguran da je covek mnogo dinamicniji nego sto mozemo i da zamislimo, nego je psihologija jos u zacecu.