MOTOCIKLI

ponedeljak, 28. jun 2010, 15:40 -> 17:26
Incident u Kosovskoj Mitrovici

Četvorica motociklista povređena su prilikom odlaska i povratka sa Gazimestana, u južnom delu Kosovske Mitrovice, kada su gađani kamenicama.

Prilikom odlaska i povratka sa Gazimestana, u južnom delu Kosovske Mitrovice, kamenovana je kolona bajkera. Povređena su četvorica motociklista.
Bajkeri-s527-280610.jpg

Južni deo Kosovske Mitrovice nastanjen je isključivo albanskim življem, a predstavnici Kosovske policijske službe potvrdili su da se incident dogodio.

Komandir Severne policijske stanice Milija Milošević izjavio je, pozivajući se na bajkere koji su bili u koloni, da su četvorica motociklista povređena od kojih je jedan zatražio pomoć u mitrovačkoj bolnici.

"Dva odvojena incidenta su se dogodila u južnom delu Mitrovice prilikom odlaska i povratka sa Gazimestana. Tom prilikom, jedno lice je zadobilo povrede vilice i nalazi se u mitrovačkoj bolnici", kazao je Milošević agenciji Tanjug.

I predsednik Harli Dejvison kluba Srbije Milić Radević potvrdio je da su povređena četvorica bajkera i ocenio da je taj incident jasan pokazatelj da je "Kosovo bezbedno neuređen prostor".

Protekla dva dana, u Kosovskoj Mitrovici boravilo je oko 1.500 bajkera, u okviru 4. Bajk-rok misije, koja je imala međunarodni karakter i u kojoj su, osim motociklista iz Srbije, učestvovali i motociklisti iz Francuske, Austrije, Australije, Crne Gore, Makedonije i Republike Srpske.

Oni su danas posetili Gazimestan, gde je održana centralna proslava Vidovdana na Kosovu i Metohiji, a oko 15 sati su, iz Kosovske Mitrovice, krenuli put administrativnog prelaza Jarinje ka centralnoj Srbiji.

Cecil samo nek kaci jer sam tako i ja nasao slike sebe koji su drugi slikali a nisam ni znao.
Sad u subotu je skup u Apatinu i Temerinu a ja sam rekao"Ako ne bude kise,ebo moto skup":D
Gde god odem samo kisa pa mi prosto neobicno kad je suvo.

Pozdrav svim ljubiteljima dvotockasa, ja sam Marko iz Kragujevca i prvi put sam na ovom forumu.
Zanimaju me sportski motori od 600 ccm pa bi bilo pozeljno da dobijem par saveta u vezi kupovine polovnjaka. Pitanje je da li cu uspeti ove godine da kupim motor (zbog finansija) ali nije lose da znam sta trazim :).
Prvo sam razmatrao modele poput: Yamaha YZF 600, FZR 600 1993 - 1996; Honda CBR 600 f2, f3; Suzuki GSXR 600 SRAD i slicno ali sam dobio savet od jednog moticikliste da ne kupujem motore sa karburatorima, jer su nezahvalni za odrzavanje i cesto se kvare. Sa njim sam razgovarao jako kratko i nisam stigao da ga pitam od koje godine je koji, od gore pomenutih proizvodjaca , poceo da ugradjuje direktno ubrizgavanje, umesto karburatora.
Takodje me zanima, ako je neko imao neki od ovih modela, da mi prenese svoja iskustva.... pozdrav!!!

Karburatori su vladali do neke 2003 kada su konacno i motori dobili ubrizgavanje.
Pouzdano znam da je Yamaha YZF R1 2002 bila sa karburatorom a 2003 sa ubrizgavanjem.
Licno vozim i jedan i drugi i lepse je sa ubrizgavanjem jer nemas saug i ne moras da dodas gas kad palis vruc motor.
Od svega sto si nabrojao mislim da je Honda CBR 600F najbolji motor i to F3 ili F4 ali su i oni sa karburatorima.Ne vidim zasto ti je taj lik rekao da se motori sa karburatorom kvare?
Ocistis karburator,nastelujes i izvakumiras i gas-sta je tu problem?
Zar nije veci problem kod ubrizgavanja kad se zacepi dizna,kad crkne lamba sonda,kad se zacepi katalizator,kad rikne(pu pu) kompjuter?
Svega toga kod starijih masina nema nego vaaaaaatraaaaaaaaa!
Da se razumemo vozim ja i 2008 motor sa 185 ks ali ipak mi je drazi ovaj stariji 1998 Suzuki GSX600F koji nije napravljen za divljanje nego za uzivanje i putovanje.
A licno sam trazio CBR600F ali nisam nasao u stanju kakvo bih ja voleo.

2001_GSX-R600_blwh_450.jpg

1991_GSX-R750_450.jpg

suzuki-650-bandit-2009-1.jpg

105_0566_edited.jpg

Naumio sam da kupim sve 4 komada,pa sam se ozbiljno bacio na kockanje,bingaci,grebalice :D mozda upali :per: el vidim ovako nista ni od 1 a kamoli 4 :lol:

Poslednja izmena:
Ovaj drugi ti je masina za sva vremena!!!
Cuveni GSX750R sa uljanim hladjenjem,znaci nema antifriza nego se motor hladi uljem sa kojim se ujedno podmazuje motor i menjac. Zimi ga ostavis napolju bez mnogo nerviranja.:per:
Takav je i moj GSX600F koji mi se sve vise i vise svidja.

Bas sam gledao taj GSX-R 750 W sa uljnim hladjenjem 1991 god. extra stanje,akrapovic izduv,ma bombona,prva farba je na njemu sve sami orginal cijena 2200 eura.Ali extra stanje :per:

Gledam nesto cbr900rr 98 godiste 3000eura.pa mi nesto malo,kako su do skora bili skupi :)
Ali eto,zagrizao sam srecke,lutrije nebil leglo sta u garazu :per:

Bas sam gledao taj GSX-R 750 W sa uljnim hladjenjem 1991 god. extra stanje,akrapovic izduv,ma bombona,prva farba je na njemu sve sami orginal cijena 2200 eura.Ali extra stanje :per:

Gledam nesto cbr900rr 98 godiste 3000eura.pa mi nesto malo,kako su do skora bili skupi :)
Ali eto,zagrizao sam srecke,lutrije nebil leglo sta u garazu :per:

Mislim da se niko nije nagledao kao ti...nego,sacekaj ti srecku,greb ili sta god vec pa na zimu,bice jeftinije.

Zanimljivosti:
65 prekršaja za 50 minuta

Neimenovanom vozaču Triumpha 675 je pri ulazu u naseljeno mesto (negde u Engleskoj) gde je ograničenje brzine 55 milja na sat, pri brzini od oko 115 milja sa motocikla spala kamera. Neposredno nakon pada, ili bolje rečeno leta kamere, vozač se vratio da je potraži, a zatekao je potpuno bezbednu – u rukama lokalne policijske patrole. Ovo ne bi bilo naročito interesantno da je kamera zabeležila samo prekoračenje brzine. Naime, francuski «turista» je za 50 minuta napravio ukupno 65 prekršaja, ali je na sudu platio kaznu od samo 650 funti, što je u toj zemlji izuzetno malo kada su u pitanju ozbiljniji prekršaji. Sudija je u procesu izjavio da policija nije imala pravo da gleda video zapis, stoga je motociklista kažnjen sa samo 650 funti i zaplenom motocikla do 25. decembra. Dobro je prošao, s obzirom da nije bilo posledica i što se u Velikoj Britaniji striktno poštuje zakon...:dash::dash::dash:

[13.7.2010 14:21]

Bio sam ja i mogu da kazem da je prosle godine bio bolji skup.
Oranizatoru ne ide u prilog sto je naplacivao 205 din za vozaca a isto toliko i za suvozaca.
Cena piva je bila veca u odnosu na sve dosadasnje skupove a mogli su da angazuju i bendove sa malo zvucnijim imenima jer mi je bilo lose kako je pevac iz jednog benda falsirao.
Sve u svemu kvalitet moto skupova ove godine je opao a koliko uvidim cilj svega je da se zaradjuje a ne da se klub pokaze kao dobar organizator provoda.Zbog ovakvih delatnosti mislim da sledece godine vise necu biti ucesnik takvih moto skupova.

Back