MORSKI PRASICI

koliko puta zenka moze da radja mlade?

moja se vec jednom okotila na 31.12.... :)
pa sad ce i drugi put...

Oni se uzasno brzo razmnozavaju, pa je neophodno da odvojis zenku od muzjaka. Ovako cestim 'trudnocama' jako zamaras zenkicu, moze cak i da ugine, a svakako joj skracujes zivot.

@Rihanna 93
Ne znam sta bi moglo da bude. Najverovatnije su gljivice, posto ih oni cesto imaju, ali ne znam. Koji je grad KS? Ili sa KS uopste nisi mislila na grad .. :lol:
Dakle idi kod veterinara najbolje. Ali, dobro bi bilo da odes sto ranije, u slucaju da su gljivice da se ne bi prosirile.

Moj Didy je mali ludak... Nego primetila sam da nema dlake na jednom mestu na glvi, koza mu je tu skoro pa crna. Sta je to, ako neko zna? I kako se leci? Mi u KS imamo samo jednu prodavnicu sa kucnim ljubimcima... zalosno!!! A veterinari se ne razumeju ni u macke a tek za morske prasice i hrcke da ne pricam!!!

ovo ti je tel. veterinara koji je zaista odličan i strpljiv čovek, trudi se da sve potanko objasni...uzgred i on sam ima jednog prasca svojoj kući tako da dosta zna o njima i jako ih voli.
Slobodan Spasojević 011/2130 848, Arsenija Čarnojevića 17/a NBG

pozdrav

ah da...inače moja gica se porodila pre nedelju dana, a ovo su moji divni prasići

Prilozi

• 19022008107.jpg
    19022008107.jpg
    69,3 KB · Pregleda: 22
  • 19022008109.jpg
    19022008109.jpg
    56,1 KB · Pregleda: 21
  • 14022008073.jpg
    14022008073.jpg
    39 KB · Pregleda: 17
Molim za pomoc!!!!!!!Danas sam primetio kod mog malog morskog prasca cudno ponasanje!!!!!!Samo bez smeha ako moze,dakle savio se ulevo kao da je u nekom grcu i okretao se tako ukrug jedno pola sata(kao mi kad smo bili deca pa se okretali dok nam se ne zavrti u glavi).Konstantno je bio kao sto kazem u tom grcu a kada ga uzmem u ruke i on prestane da se okrece okice mu jadnicku samo mrdaju levo desno(pretpostavljam od okretanja).Ako je iko od vas ljubitelja ikada video ovakvo ponasanje neka mi kaze,MOLIM VAS,OCAJAN SAM,PLASIM SE DA NIJE BOLESTAN...ah da posle pola sata je prestao da se vrti i nastavio naravno da jede...

Samo se vrteo u krug,telo mu je bilo povijeno u levo(kao kifla) i vrteo se na tu stranu,nije skicao za to vreme pa pretpostavljam da ga nista nije bolelo,kao da mu je kvrcnulo nesto u mozgu...Evo od danas do sada normalno jede,normalno se ponasa,praticu i dalje ali molim boga da mu se vise ne desi,neznam kako klincu da objasnim,a i meni je zao!!!

Samo se vrteo u krug,telo mu je bilo povijeno u levo(kao kifla) i vrteo se na tu stranu,nije skicao za to vreme pa pretpostavljam da ga nista nije bolelo,kao da mu je kvrcnulo nesto u mozgu...Evo od danas do sada normalno jede,normalno se ponasa,praticu i dalje ali molim boga da mu se vise ne desi,neznam kako klincu da objasnim,a i meni je zao!!!

Ja stvarno ne znam sta bi to moglo da bude :confused:
Mozda se samo igrao, ali ako je trajalo pola sata to je bas mnogo. Sigurno mu se uzasno vrtelo u glavi

Hrcak nece biti pojeden POBOGU!!!! Cime hranite morsko prase? Nadam se vocem i povrcem. Jer iz toga se logicno zakljucuje da prase nece pojesti hrcka.

A gde biste setali prasice na povodcu? Mislim to je jedino prihvatljivo ako ste u nekoj zabiti gde nema drugih zivotinja...

Znam ja da morski prasići ne jedu druge životinje tj. nisu mesojedi ali otkud ja znam šta Coka (moje morsko prasence) može da uradi hrčku.Možda sam trebala da upotrebim drugi izraz.Možda ubiti,povrediti,uništiti...Nekad životinje iz zadovoljstva muče,maltretiraju...pa i ubijaju druge manje životinje od sebe.
A što se tiče povodca...Pitanje nije bilo da li ću ga kupiti nego konkretno: da li postoji ili ne postoji.

Ja nisam cula da postoji, ali uvek se moze nesto improvizovati.

Nekad đivotinje iz zadovoljstva muče,maltretiraju...pa i ubijaju druge manje životinje od sebe.

Ne, ljudi su ti koji muce i ubijaju iz zadovoljstva. Zivotinje to rade kada su uplasene, povredjene, kada im je ugrozena teritorija. Sto znaci da je problem na relaciji morsko prase-hrcak relativan. Prase moze a i ne mora da povredi hrcka. To pre svega zavisi od toga koliko ce se prase osetiti ugrozeno kada hrcak dodje. Moj savet je da ih upoznate na neutralnoj teritoriji, znaci nikako ne stavljati hrcka u kavez praseta. I pratiti kako se ponasaju. I nikako ih ne drzite u istom kavezu jer te dve vrste imaju razlicite potrebe.

Postoji povodac za prasice i moze da se kupi u bolje opremljenim prodavnicama za zivotinje :lol:.
Ali, mislim da to nije bas dobra ideja, moze da povredi sapice, ako je teren los ili jednostavno da se preplasi..

Mislim da ce prase biti istraumirano ako uzmes hrcka. Oni umeju da budu dosta agresivni, a prasici su opet dosta plasljivi, tako da je obrnuta varijanta isto verovatna ;)

Ja sam jedno vreme imala i pace sa prasetom i nikako se nisu voleli. Morala sam da pace sklanjam od praseta, i pustam da se seta po drugim sobama, zato sto je prase cupkalo pace za pera na repu, a pace je kljucalo prasetu nokte.. i tako su se naizmenicno jurili.. ;):D

Back