MORSKI PRASICI

I meni je baš drago što se prase oporavilo :)
Tek sam sada videla poruku, mada ja nisam nikada imala takvo iskustvo.
Moje prase je jednom dobilo toplotni udar i baš je bila malaksala.. Isto se vrlo slabo kretala, mada mislim da se nije tresla. Imala je i vrlo vrlo slab apetit.
Te noći smo je ostavili da prespava na pločicama da se hladi (bilo je leto i jako toplo). I sutradan je već bila dosta bolje. Međutim od te noći na pločicama je posle dobila upalu bešike koju smo izlečili injekcijama..
I na kraju je bila sasvim ok.

Pozdrav , molim vas pomagajte !!! moji klinci su dobila dva morska praseta preslatki su ali videla sam da imaju delove tela gde im fali dlaka i ima ranica i jednom i drugom ,doduse doneseni su u katastrofalnom stanju beez piljevine i dodataka za ishranu samo sa suncokretovim semenkama i vodom uz katastrofalnom prljavom plasticnom podlogom sta da im namazem da bi ranice prosle ustvari sta da radim a zao mi je da ih vratim videci kako su ziveli :(

Trebalo bi da ih odneseš kod veterinara da vidi o čemu je reč. Vrlo verovatno da su u pitanju gljivice i one se leče uz mazanje kremicama koje vet preporuči

Potreban mi je savet u vezi mog praseta: poslednjih dana je postao usporen, slabije izlazi iz kaveza (uvek ga pustam), uglavnom lezi, jede normalno i obe nozde normalno obavlja. Cini mi se da malo brze dise. Veci deo dana je sam i zbog toga uvek ima hrane u kavezu, da li nesto od toga moze biti uzrok? Sta li to moze biti i sta da radim? Hvala!

Kako da pomognem prasencetu koji cesto mokri i ponekad skvici dok to radi a nekad ne.Ocigledno se radi o nekoj urinarnoj infekciji.Ako nisam u mogucnosti da posjetim veterinara koji bi znao da mu pomogne postoji li nacin da sama rijesim problem,nekim cajem,biljkama,tableticama???

Imam 3 praseta, dve zenke i jednog muzjaka. Muzjak zivi u posebnoj prostoriji, a zenkice u istoj, u odvojenim kavezima.
Medjutim, imam jedan problem: kada pokusam da spojim zenke, makar i na neutralnom terenu, van kaveza, starija zenka ima samo jednu ideju- da unisti mladju. Ujeda je i mislim da bi to radila do smrti. Sta da uradim?

Drugari cao svima. Moja zenkica je trudna ali ne znam koliko dugo pa me interesuje kako da znam odprilike kada ce porodjaj. Stomak joj se primeti i osete se mladunci kako se pomeraju. Evo jedne slikice :)

398589_2709234823211_1627071732_2522127_1007467118_n.jpg

To je normalno, dokle god na nekim mestima na telu nemaju pečate bez dlake ili se ne češu baš preterano.
Možeš eventualno da pogledaš da li bi im koristio furminator, tj da li postoji za njihovu veličinu

Evo ih prinove :)) Pre dva dana su se rodili,predvece. Sa malim crnim je bilo problema, nije htela da ga prihvati,da ga okupa, sutirala ga je ali sam je pridrzala malo dok i on sisa a kasnije sam mu dala mleka na spric da malo ojaca i eno ga sad najvise je on na sisi :) Tako da je sve proslo ok :)

photo.php

photo.php

photo.php

photo.php

Treba mi savet. Imam morsko prase, zenku, stara je 5 godina. Negde sam procitao da im je zivotni vek 6-8 godina, pa sam se malo rastuzio... Imala je prinove pre jedno dve godine ali sam te prasice, kada su malo porasli, odveo u zoo vrt. Sada bih zeleo da je opet parim, jer zelim da mi ostane prase od nje. E sad, zanima me da li bi ta trudnoca bila rizicna, s obzirom na njene godine? Ne bih zeleo da joj se nesto desi.

Mnogo su slatki mali prasići!!! Baš uživaš!

Što se tiče parenja, ne znam kakva je situacija. Moja Cica se nikada nije parila. Ali ako ovde ne budeš dobio odgovor pitaj na forumu Zeko i prijatelji.

@Cuculica, ne vide se slike, tj makar ih ja ne vidim. Pogledaj malo temu unazad ljudi su pisali kako gaje svoje prasiće.

Back