MORSKI PRASICI

vidi se :D mislim pol, lepo se vidi a imas i slike na netu i sajtove, ovaj na pr : http://www.guinealynx.info/sexing.html
inace ukratko prase je prestalo da jede, sugarac i gljivice zahvatile pozamasan deo tela, prognoza veterinara skoro sigurna smrt. dao mu je antibiotik i vitamine putem inekcije.... sada jede bolje, sve mu pasiram i seckam na sitne komadice, pa jede po malo i poceo je da kaki konacno! videcemo sta ce biti dalje, ako izdrzi do sutra, opet kod veta, pa cemo videti sta dalje. sve te rane na telu mu mazem jednom dnevno flogocidom od juce i cini mi se da je malo bolje

Ha, pa pretpostavih, ma mislim ko zna kakvih zivinki ima:) Chupko je dobro krsten. Necemo mu ime mijenjati. Ma mi ponekad skace po kavezu kao pomahnitali bik u ringu. Uglavnom kad mu promijenim pilotinu ili sijeno ubacim, pa ili ga to bocka ili sta vec...Veli brat> pitaj nekog sta mu je. Eto, vi to bolje znate od mene. Meni je Chupa prvi ljubimac ove vrste:)
pozdraviiiiiiiiiii

Cao:) Ja imam morko prase,vec 4 meseca ,zove se Reks :)
Do pre par dana bio je veoma zivahan,veseo i umiljat,a sada izbegava da se mazi i skakuce i poceo je cak i da ujeda. Primetila sam da ima ranice na ustima i na njuskici, i procitala sam na nekom forumu da su to zvalice koje se cesto pojavljuju kod ovih zivotinjica. Inace zivim u Sapcu,gde koliko znam nema veterinara za glodare,tako da vas molim, da mi pomognete ukoliko znate neku kremu ili bilo sta sto bi moglo da mu pomogne. Hvala unapred! :)

Zdravo Svima!Ovo je moj prvi post ovde....da ne duzim
Gledao sam po netu nesto o morskim prasicima pa dospeh ovde... Prasici su zaista dobri ljubimci!Po meni su mnogo bolji od recimo hrcka(duze zive, interaktivniji su, manje osetljivi...)
Moje prase Simu kupio sam pre mesec ipo kada je imao 2 meseca.Mnogo je druzeljubiv, voli da se mazi, igra i stalno skakuce,trckara i cijuce.Nisam ga jos nijednom kupao-nema potrebe za sada
Piljevinu mu menjamo jednom dnevno. Puno jede ali kaki u samo jednom cosku u kavezu.Takodje ima pojilicu umesto cinije za vodu i to svima preporucujem da ne bi piskio u posidcu.
Za sad nemam ni jednu sliku njegovu ali kad ga slikam postavicu :)

Ha, pa pretpostavih, ma mislim ko zna kakvih zivinki ima:) Chupko je dobro krsten. Necemo mu ime mijenjati. Ma mi ponekad skace po kavezu kao pomahnitali bik u ringu. Uglavnom kad mu promijenim pilotinu ili sijeno ubacim, pa ili ga to bocka ili sta vec...Veli brat> pitaj nekog sta mu je. Eto, vi to bolje znate od mene. Meni je Chupa prvi ljubimac ove vrste:)
pozdraviiiiiiiiiii

nekim cudom je preziveo, danima nije hteo da jede i onda odjednom poceo opet. inace veterinari su mislili da su mu zubi prerasli.... ali nisu

nekim cudom je preziveo, danima nije hteo da jede i onda odjednom poceo opet. inace veterinari su mislili da su mu zubi prerasli.... ali nisu
extra:)))) a ja sad imam problem sa gljivicama. znam da je moj chupko imao gljivice i sad se meni i muzu kruzici od gljivica pojavili i dermatolog kaze od prasica:( sta da radim? ima li neka terapija za njih? njemu se ne vidi nigdje da ih ima, ali moguce je cim ih je prenio?pozzzzzzzzzzz

Otisao sam u pet-shop i tamo su mi rekli da je morsko prase vise vezano za vlasnika ako je samo u kavezu a sada citam da treba da ima drugara inace se oseca tuzno i ne znam dali da uzmem muzijaka ili zenku posto ne znam ko vise pazi na higijenu i ko vise naraste moze li mi neko reci go vec ima morsko prase?

Prodajem kavez Rabbit 100
15cki06.jpg

Cena: 1500 dinara Lokacija: Beograd

kolike su dimenzije i kako da dodjem do vas? hvala :)

Ljudi pomozite mi da shvatim sta se desava sa mojim morskim prasetom :sad2: citav dan je bio veseo normalno jeo i normalno se ponasao . Veceras sam ga zatekla kako se bespomocno vuce po kavezu , drhti i kao da se gubi, istusirala sam ga i uvila u cebe i mozda je mrvicu bolje ali i dalje je lose:( stavila sam pored njega vodu, krastavac i sargarepu i jede po malo ali kao da je bez snage, totalno nemocan i malaksao, da hoda ne moze, kad ga spustim na pod pocne da se trese i trudi se ali ne moze ni korak napraviti/ MOLIM VAS DAJTE MI NEKI SAVJET, JE LI SE VAMA DESAVALO SLICNO, KAKO DA MU POMOGNEM> PLACEM CIJELU NOC:sad2: ujutru cu poci kod veterinara ali ne uzdam se mnogo u njih, jer kod nas u Cg nemaju veze sa mozgom i ne vjerujem da iko dovodi ovako male zivotinjice kod njih.

Pozdrav , molim vas pomagajte !!! moji klinci su dobila dva morska praseta preslatki su ali videla sam da imaju delove tela gde im fali dlaka i ima ranica i jednom i drugom ,doduse doneseni su u katastrofalnom stanju beez piljevine i dodataka za ishranu samo sa suncokretovim semenkama i vodom uz katastrofalnom prljavom plasticnom podlogom sta da im namazem da bi ranice prosle ustvari sta da radim a zao mi je da ih vratim videci kako su ziveli :(

Drago mi je da je bolje. Ipak, raspitaj se za nekog pouzdanog veterinara u blizini.

Hocu nego sam citala po forumima da su ovdje veterinari nestrucni mada ima izuzetaka. Vjerujete li vi meni da me tetkin skolski drug koji je inace veterinar pitao "je li to hrcak" i kako ja npr od njega da ocekujem da mu pomogne kad ne zna ni koja je to zivotinja, haos:confused:

Prasence mi se potpuno, oporavilo, ne mozete da vjerujete kako sam srecna, posto su to jako osjetljive zivotinje bojala sam se da se ne moze izboriti sa bolescu ,izgledao je potpuno bespomocno ali hvala Bogu sad je sve ok :)

Back