MORSKI PRASICI

Owo je moj kad je bio mawi TOTO 8-)

Prilozi

• Fotkica(24).jpg
    Fotkica(24).jpg
    24,3 KB · Pregleda: 26
To je TOTO dok je bio beba, kad sam ga kupila u pet shopu su mi rekli da je mushko...Medjutim, on sad ima oko godinu dana, ali nije krupan [a kazhu da su mushki krupniji]... Jede dowoljno, uzhiwa u hrani, ne pokazuje neke znake bolesti, jel normalno da bude malo sitniji?!

Mislim da ima razlicitih vrsta. Kao mogu da budu veliki i po 5,6kg. Ali verovatno u Peruu, gde ih jedu. Ja takve nisam vidjala.

Moja je Cica imala 1kg. Koliko on ima?

Ja mislim da dokle god je on zdrav i veseo sve je ok. Dajes li mu voce i povrce?

On ima 750gr, a ima godinu dana...
Dajem mu i woce i powrce, omiljeni su mu krastawac, shargarepa i jabuka...ali mu ne dajem jako mnogo i dajem mu u odredjeni deo dana... Uz to dobija i zhitarice swaki dan, kao i seno...

Moji muski su laksi od zenki, jedan je sitniji, a ovaj drugi je krupniji. Izgleda da nema veze to sa tezinom, pre ce biti da zavisi od vrste.
Slazem se sa L.krofnicom, ne brini sve dok je on srecan i dok rucka normalno, sve je ok!
:lol::D:p;)
P.S. Toto ti je presladak! Ko secer!

Imam morsko prase vec godinu dana,u pocetku me se jako bojala,ali kako je vreme odmicalo postala je sve slobodnija,sada se toliko oslobodila da mi ne dozvoljava da joj secem nokte.U pocetku se ukipi od straha i ja joj polako sredim nokte,ali sad nema sanse,tacno zna kada cu joj seci nokte i bezi mi iz ruku,a velika je maza.Zanima me na koji nacin vi to radite?

Moja lenchuga debela je lezao na ledjima meni u krilu i tako dremkao dok mu seckam nokte:lol::-P,dok drugog nisam mogla ni da mazim a kamoli da mu secem nokte....kriminalac mali8-),a zenkici smo davali zelenu salatu ili nesto drugo i tako je sve bilo okej...;)
steta sto nemam slike na kompu da ih vidite koliko su bili slatki....sad mi ide rodjendan i drugarica ce mi MOZDA pokloniti morsko prase,pa cemo se pohvaliti ako ga dobijem...:wink:

Ma Una ima drugaricu prasicu u zgradi sa kojom se stalno njushka i pozdravlja....hehehe mislim da ce biti okej skroz. Jedna devojchica ima prasicu pa je izvede malo da gricka travicu kada je toplo,pa se stretnemo i Una se odushevi svaki put kada je vidi....:-P:lol:
:mrgreen:

Hehe pa nisu zajedno, Perce ima swoj terarijum... A Toto, on ima weliki kawez. Ne stawljam ih nikad zajedno u kawez wec samo kad su napolju u mom krilu onda se druzhe... Owog malog ne pushtamo jer se zawuche pa ne mozhemo da ga nadjemo...Toto ima swoju marshutu po dnewnoj sobi i pushtamo ga u odredjeni deo dana, ako ga ne pustimo skichi jaaako glasno, pa kad mu dosadi da se sheta sam se wrati u swoj kawez. ;)

Ja mom Totu sechem nokte...Pa u pochetku izgleda kao nemoguca misija,ali ja sam poput Toma Cruise-a ;) ne predajem se...Hoce da skichi dok mu sechem nokte,da se wrti i skache,al onda ga seka drzhi i mazi dok mu ja sechem noktice...I to je obawezno,inache mogu da pochnu da mu urastaju nokti...Oni su kucne zhiwotinje,zhiwe u kawezu/terarijumu pa nemaju na shta da troshe te nokte jer se swakako i malo krecu...

Evo ga moj "Srecko" !
Mnogo voli da jede zelenu salatu, da li je to dobro ?
A kada udjem u stan i cuje me, jos ako nosim neku kesu sa sobom i cuje suskanje prosto poludi !
Sta im je to s' tim kesama nije mi jasno !?
Pozdrav

Srecko je pravi medic :-D !!
Morski prasici obozavaju zelenu salatu i razne travke.
A obicno u kesama nosis semenje ili hranu ( zelenu salatu ;) ), ili su tako nosili u prodavnici gde si ga kupila, pa je pametno povezao kese sa hranom :-D

Zasto ga ne pustis da se seta malo i po sobi. Sigurno ce naci neki kutak koji ce mu biti omiljen :-D

Back