MORSKI PRASICI

Cinijica za vodu, neka teza koju ne moze da prevrne ili one sisaljke za vodu i cinijica za semenke.
Akvarijum, ako bas insistiras onda ne treba da bude previse dubok, oko 25cm, mozda malo preko, ti je dovoljno. Mada, ako ti prase bude puno izraslo..
I bilo bi dobro kada se lepo upoznate da pocnes da ga pustas da se seta po sobi. Najbolja ideja je da kada se lepo upoznate pocne da zivi u sobi, odnosno da uopste ne ulazi u akvarijum. Ili mozda da ima neke stepenice ili rampu kojom moze da izadje i udje, da moze da se proseta kada hoce.

Peskirici su super!! Mnogo su bolji od piljevine. Zbog mirisa kao sto kazes, drugo piljevina se truni, moze da upadne prasetu u oko, zabode se u sapicu..
Mozes i posteljinu da stavljas.
Moje prase je imalo deo u sobi, ispod pletene fotelje, gde sam stavljala peskire/posteljinu i ispod veliku kesu i ispod cebe i dasku. Tu je piskilo/kakilo, na drugom delu peskira jelo, spavalo .. Mogla je da se seta po sobi i mislim da je to najbolji nacin drzanja praseta, jer su oni jako radoznali, drustveni, ali i inteligentni.

Ja sam menjala peskire ujutru i uvece. Ali ako imas vise malih peskira mozda ne moras da promenis onaj koji je suv. Ustvari zavisi koliki je prostor pod peskirima i koliko prase piski. Ali mislim da je obavezno jednom dnevno. :-D

Eh, da, prasici jedu sve zivo. Moje je jelo kese, kada je bilo mladje strugalo je ivice komoda, zatim sundjer od fotelje (kada se naljutila na mene jer nisam bila tu 2 nedelje), komadice vunenog tepiha.. zaboravila sam na papire u ogromnim kolicinama..Na pocetku sam se trudila da sklonim kese, papire, mislila sam da ce joj smetati, ali prvo ne mozes da joj sklonis stalno je nalazila.. pa sam se pomorila sa sudbinom. naravno sklonila sam gajtane, tepihe joj malo udaljila itd.

Hocu da kazem da je moje prase zivelo skoro 8 godina i nije joj nista smetao sav taj dodatni jelovnik. da sam joj davala seno verovatno bi dodatni jelovnik bio ublazen, ali ja to tada nisam znala.
Dakle, daj prasetu seno da jede, zbog lakseg varenja, ostrenja/skacivanja zuba, a ako pojede jos nesto .. :-|
I moje prase nije jelo peskire, ali mozda su tvome po ukusu :lol:

:)xaxaxaxa.Moje prase voli da jede kabl od kablovske televizije...Pa kad mi je dosao lik da ugradi kablovski modem za net gledao u kabl pa mu nista nije bilo jasno :)xaxaxaxaxaxa.Kad se setim njegove face...

Da,znam da mora da se peru,al opet mi je manji posao nego sa piljevinom.Evo chede:

24062007xx7.jpg

Back