MORSKI PRASICI

Da li neko zna gde ima prodavnica sa ferplast-ovim kavezima za zamorce u Novom Sadu ili uopste neki veci kavezi? Moze i u Beogradu, ali to je malo komplikovano. A bilo bi najbolje ako neko moze da mi kaze gde ima da se kupi plasticna podloga i metalna ogradica pa da ja sam pravim kavez. Hvala unapred!!!

Jumbolino:
htela bih da kupim jedno prasence jer su bas cakani,interesuje me otprilike cena i cime tacno da ih hranim??
unapred zahvalna,Tamara
Cena je oko 300 dinara i mozes da ih hranis skoro svim vocem i povrcem, kao sto i sebe hranis, sto znaci da sve lepo i uredno cistis i peres. Naravno osim, krompira i luka. Sve ostalo dolazi u obzir, kao i specijalna hrana pravljena za njih, koju kupujes po prodavnicama za zivotinje. To su ti razne mesavine grickalica u jednom: semenke, suncokret, kukuruz, razni vitamini za njih...
Moja ti je preporuka da im ne dajes puno vode, tj. samo kada im das te grickalice u kojima nema vode, jer je to suvo, a kad ima dajes voce i povrce (sto cesce) ne daj i m vodu, jer u njima ima dovoljno tecnosti da ih zasiti. Ja sam se zeznula kad sam prvi out uzela prase, pa joj davala vode stalno i ona mi se razboli i opadne joj cela dlaka. Sad je inace sva cupava koliko dlake ima, jer sam je na vreme izlecila.
Stagod da te zanim, ovde slobodno pitaj.
Sve najbolje u kupovini ovih preslatkih zivotinjica.

E, htedoh da pitam da li iko zna jel postoji neka knjiga za dresuru morskih prasica? Videla sam reklamu na nekom stranom kanalu da ima, al ne zapamti je. Ove moje lujke su tako teske za druzenje da je to vise zaprepascujuce. Ne znam vise na koji nacin da ih naucim.

Meni nije jasno sta je svima vama...kakva dresura prasica...imala sam tri praseta i nijedno nije ''dresirano'' i bili su okej svo troje......ja ne znam sta vi hocete od prasica...da vam donose papuce i novine????hehe....ozbiljno.....nije mi jasno.....

micaigoxy:
Meni nije jasno sta je svima vama...kakva dresura prasica...imala sam tri praseta i nijedno nije ''dresirano'' i bili su okej svo troje......ja ne znam sta vi hocete od prasica...da vam donose papuce i novine????hehe....ozbiljno.....nije mi jasno.....
samo da ne beze od svih kao da im prete vesanjem!

trinny:
Cena je oko 300 dinara i mozes da ih hranis skoro svim vocem i povrcem, kao sto i sebe hranis, sto znaci da sve lepo i uredno cistis i peres. Naravno osim, krompira i luka. Sve ostalo dolazi u obzir, kao i specijalna hrana pravljena za njih, koju kupujes po prodavnicama za zivotinje. To su ti razne mesavine grickalica u jednom: semenke, suncokret, kukuruz, razni vitamini za njih...
Moja ti je preporuka da im ne dajes puno vode, tj. samo kada im das te grickalice u kojima nema vode, jer je to suvo, a kad ima dajes voce i povrce (sto cesce) ne daj i m vodu, jer u njima ima dovoljno tecnosti da ih zasiti. Ja sam se zeznula kad sam prvi out uzela prase, pa joj davala vode stalno i ona mi se razboli i opadne joj cela dlaka. Sad je inace sva cupava koliko dlake ima, jer sam je na vreme izlecila.
Stagod da te zanim, ovde slobodno pitaj.
Sve najbolje u kupovini ovih preslatkih zivotinjica.

Jedna veelika ispravka...ni slucajno ne davati semenke niti kukuruz jer kao prvo mogu da se preterano ugoje ( a one iako se tako zovu ne treba da se tove ) vec treba kupiti Caviu Complete posebno dizajniranu i napravljenu za prasice koja kosta oko 300 dinara... kao drugo voda mora OBAVEZNO UZ NJIH jer kao i svakom bicu voda je potrebna bez obzira sto ga u povrcu ima... povrce obavezno treba doobro oprati i dobro osusiti da ne bi dobili proliv...
Za sve prave informacije najbolje je pogledati sajt www.zekoiprijatelji.com jer tu su pravi ljudi koji znaju sve sto se toga tice... :smile:

NightShadow:
Jedna veelika ispravka...ni slucajno ne davati semenke niti kukuruz jer kao prvo mogu da se preterano ugoje ( a one iako se tako zovu ne treba da se tove ) vec treba kupiti Caviu Complete posebno dizajniranu i napravljenu za prasice koja kosta oko 300 dinara... kao drugo voda mora OBAVEZNO UZ NJIH jer kao i svakom bicu voda je potrebna bez obzira sto ga u povrcu ima... povrce obavezno treba doobro oprati i dobro osusiti da ne bi dobili proliv...
Za sve prave informacije najbolje je pogledati sajt www.zekoiprijatelji.com jer tu su pravi ljudi koji znaju sve sto se toga tice... :smile:
Moja prasica je zbog te "OBAVEZNO UZ NJIH" vode, izgubila dlaku TOTALNO i razbolela se (sto nije bio primer samo kod mene, vec i kod nekih mojih prijatelja), posto mi je prodavacica isto tako rekla - "OBAVEZNO". Veterinarka koja se inace dosta "zabavlja" sa tim prasicima, mi je savetovala da vodu izbacim, osim kada jedu suvu hranu, sto i radim i od tada, uz adekvatnu propratnu terapiju mi se prasica oporavila.
Kao sto i rekoh, kako sebi sprema i pere voce i povrce, tako i njima, sto u prevodu znaci to sto si ti napisao/la.
Pozdrav

Izvinjavam se svima kojima nisam odgoorila na mailove, - stari mail ne radi...
Pišite mi tu neexica@gmail.com, nadam se da nije kasno makar ze neke prasce...

Molim vas - ponovo pročitajte moje stare postove, listu DOZVOLJENIH lekova, preporuke veterinira i ostalo o čemu sam pisala, par mailova koje sam dobila ponovo svedoče da se ništa nije promenilo na bolje :(
Pozdrav svima!

moje prase je prestalo da pije vodu, a pre je pilo po celu pojilicu za noc,ne znam da li je to bilo zbog vrucina, ali i dalje jede istu hranu,kombinaciju suvu + povrce i seno. pa samo da pitam, ako neko ima slicnih iskustva,da li je to normalno ili da ga vodim kod veterinara?

marie_m:
moje prase je prestalo da pije vodu, a pre je pilo po celu pojilicu za noc,ne znam da li je to bilo zbog vrucina, ali i dalje jede istu hranu,kombinaciju suvu + povrce i seno. pa samo da pitam, ako neko ima slicnih iskustva,da li je to normalno ili da ga vodim kod veterinara?
Ce se umocha, mome! :)

Cisto ako nekog zanima, ja piljevinu kupujem u prodavnici Kalia (bivse Seme, valjda), u Prizrenskoj, Zeleni venac. Tu 60 litara piljevine (ogromno pakovanje) kosta 250 dinara, a ono manje od 15 litara oko 70 dinara. Mislim da je to ubedljivo najjeftinije, posto sam i ja zbog svog prasca obisla milion prodavnica u Beogradu.
Pozdrav za sve ljubitelje morskih prasica!

E, jos nesto ima tamo. Odlicno alpsko seno za 155 dinara, koje moj prasac jednostavno obozava! Ne znam tacno koliko ima u jednoj kesi, ali je prilicno velika, a seno je toliko nabijeno u njoj, tako da mi traje jako dugo (a mnogo sena mu dajem svaki dan).
Eto, nadam se da su nekom ove informacije od koristi.

Cao kupila sam mami morsko prase danas, malo se linja ali nema nigdje tih fleka sto sam procitala, ne cese se i jako je umiljat.Pa sam se malo nasikirala za linjanje , ali mozda im ni ovi u pet sopu nisu vodili brigu o higijeni, a i ne linja se strasno.Jako je sladak.Imam inace i kornjacu i pekinezera i sad je opsti haos , ali svi se super slazu :D Za mene je prava radost gledati ih.Ja i suprug obozavamo zivotinje, a i moja mama isto.Za nima me hoce mu biti jako dosadno sto je sam ili mu je nase ljudsko drustvo i dvojica kolege druge rase dovoljno?P.S.moj mu se pekinezer stalno umiljava

jeca2007:
Cao kupila sam mami morsko prase danas, malo se linja ali nema nigdje tih fleka sto sam procitala, ne cese se i jako je umiljat.Pa sam se malo nasikirala za linjanje , ali mozda im ni ovi u pet sopu nisu vodili brigu o higijeni, a i ne linja se strasno.Jako je sladak.Imam inace i kornjacu i pekinezera i sad je opsti haos , ali svi se super slazu :D Za mene je prava radost gledati ih.Ja i suprug obozavamo zivotinje, a i moja mama isto.Za nima me hoce mu biti jako dosadno sto je sam ili mu je nase ljudsko drustvo i dvojica kolege druge rase dovoljno?P.S.moj mu se pekinezer stalno umiljava

Tvoje morsko prase zvuci jako slatko.

moja prasica se okotila i rodila 3 mrtva praseta.bili su ogromni i bilo je strasno!veruj mi ne zelis da ti se prase pari!mene cudi kako je moja prasica prezivela...sirota.ali ako vec insistiras....ne znam kada im je vreme za parenje,ali znam da mora da se okoti pre 8 meseca.u slucaju da se prvi put okoti posle 8 meseca velike su joj sanse da umre,zato sto joj se skupi karlica.
imam muzjaka i zenku,pred kraj njene trudnoce morala sam da ih razdvojim,zato sto ju je muzjak napadao.nisu patili uopste.mislim da im mnogo vise prija ljudsko drustvo,nego prasece...
samo ga mazi sto vise i pricaj sa njim i on ce biti srecan!

Čim sam video da piše morski prasići odmah sam morao nešto da napišem...ja sam imao do pre godinu dana 2 praseta, pošto mi je jedno (ženka) uginulo i sad mi je ostalo ovo laprdalo... :) Drugarica ima ženku i treba da ga vodim da pravi male prasiće... :smile: :smile: :smile:

Moje iskustvo je jako lose i tuzno,nije mogla da se porodi jadna i uginula je na porodjaju....Veruj mi nemoj je pariti,sto je sigurno,sigurno.....
One su poznate po tome da se tesko poradjaju,meni su to rekli u pet shopu ali mi nismo znali da je u teranju(mislili smo da je mnogo mlada za to) i prasac je sredio....nismo ni znali da je trudna dok nije ostalo svega par dana do porodjaja...tek smo tada mogli da vidimo stomak....muchila se celu noc jadna i pred jutro je izdahnula,posle toga smo umesto zenke kupili muzijaka da nas prasac ne bi bio sam....

Back