User Friendly
Elita
- Poruka
- 24.980
Moze li neko da mi napise recept za spremanje morskih plodova? Bio sam sada za Nikoljdan kod jednog drugara na slavi i bili su ti morski plodovi sa pirincem,ali ne znam kako da ih napravim. Moze recept pliz?

Moze
A mozes i ovako
Kupi Basmati pirinac iz razloga sto on nakon kuvanja ostane ceo i ne lepi se jedan za drugi
Mozes sam da mixujes morske plodove prema afinitetu a mozes i da kupis ono gotovo pakovanje
Zatim , glavicu luka u blender ili sitno iseckati i staklasto izdinstati na malo ulja +malo vode ( pri dinstanju dodati , hehe mala tajna -na vrh noza sode bikarbone i onda se luk rastapa )
E tu sad dodati Basmati pirinac i naliti malo vise nego da ogrezne u vodi i zacine po zelji , zmanjiti na keca ili 2 , poklopiti i NE MESATI , nego povremeno protresti posudu i paziti da ima dovoljno vode za kuvanje ( ako treba dodavati , iskljucivo vrelu vodu)
Negde nakon 2/3 vremena , dodati onaj mix od morskih plodova i jos malo kuvati ( stim sto vodi racuna da npr lignjama je dovoljno nekoliko minuta jer inace postanu zilave )
So , biber , persun ,lorber , cak i malo belog vina , malo maslinovog ulja , majonez ili pavlaka .. .............to je vec stvar tvog ukusa i spremnosti za igranje
Sad ti uzmi od svakog recepta po nesto , sigurna sam da se nece baciti![]()