jako si bezobrazan
kad sam ja to ispalila nekoga?
kako te nije sramota da tako pricas?
kvalifikovanija sam sasvim sigurno od tebe
znam sigurno vise od tebe
i u 99% slucajeva proverim ono sto pricam
jedino sto ja uvek kazem kada postoji 1% mogucnosti da nesto nije tacno, kao sto npr kazem da ne znam krivicu, jer osecam odgovornost za ono sto pricam
a ti pun sebe, tvrdis i nabacujes netacne stvari, onako pausalno...
evo npr. kazes "dogovori se za kradjju, ti si procesionalista"?! alo, kradja je institut materijalnog a ne procesnog prava! to je osnovna stvar. i ti sad meni mozes da kazes da sam se ja obrukala.

a za kradju si me ti zaveo potencirajuci nameru, a namere ima ako znas, ali nema drugog elementa, jer bi pisalo "ko zadrzi tudju pokretnu stvar";; i sl. sto mozda i pise u nekom drugom kd, ne znam stvarno...zanima me krivica k'o lanjski sneg...
mimo navedenog primera, kad si vec naceo tu temu, ako se nesto goni po privatnoj tuzbi postupak ce pokrenuti privatni tuzilac ako mu se cefne i to je i dalje krivicno delo. sta 'oces ti da kazes, kad ukrades 1000 dinara, to nije kradja jer se goni po pvt tuzbi?! mogu da ukradem slobodno 1000 dindzi

za neosnovano bogacenje - nije bitno da li je nesavestan, duzan je anyway da vrati, samo duguje kamatu od kada postane nesavestan, sta ti tu nije jasno? ako je savestan onda, jel, nece ni znati, pa nece ni moci da vrati, dok mu ne zatrazi osiromaseni, od kada postaje nesavestan.
ako ne postoje dokazi za nesto tuzilac ce izgubiti spor, ili ga nece ni pokrenuti, sta ti tu nije jasno? to ne znaci da je dozvoljeno to sto si uradio. ako razbijes tudji retrovizor ti si duzan da naknadis stetu, ali ako te niko nije video, snimio, ispario si u vidu lastinog repa, i to niko na ovom svetu ne moze da dokaze, to ne znaci da ti nisi nikome prouzrokovao stetu i da nemas obavezu da je naknadis. analogne situacije za neosnovano bogacenje je kada postoji dokaz da je do njega doslo - svedok, isprava i sl... niko nije ni pricao da se izvode dokazi putem analogije?! (pred osnovnim sudom... a koji ti je to sud?)
i x puta ces u praksi naci situaciju koju pravo ne regulise - neku situaciju koja nije pokrivena normom, ili neku u kojoj norma moze da se tumaci na vise nacina, ili je u pitanju pravni standard koji ovlascuje sud da ga tumaci, pa ces ga, teorijski, tumaciti primenom pravila tumacenja, sve do nacela; a prakticno ces prevrtati sudsku praksu do prekosutra...to se, za potrebe gugla i tvoje dalje edukacije, zove pravna praznina, pa eto ti citaj tamo primere...
na kraju krajeva, da je sve pokriveno ne bi bilo potrebe da se donose novi zakoni, a oni se itekako donose svako malo...ili pravna shvatanja sudova...i svi ugovori bi bili regulisani zakonima, a nisu, iako mozes da zakljucis kakav god izmislis u granicama prinudnih propisa...
sto se tice krivicnih dela ne moze ni da bude delo nesto sto nije propisano zakonom kao krivicno delo, sva su propisana i regulisana zakonom...tu ne sme da bude analogije...ali kada ih primenjujes, onda zakon nije iscrpan...
a sto se mene tice, ja sam vec rekla, opkladi se, zaradi novce...
edit> na kraju krajeva, zar iko, primenjujuci cisto zivotnu logiku, moze da pomisli da mu je, ako se greskom kod njega nasao tudji novac, dozvoljeno da ga zadrzi...