moralni problem, kasirka vratila veći kusur

vaš odgovor kao roditelja bi glasio?

• nema potrebe, što nije pazila?

• da, idi i vrati joj novce

• sine, učini kako ti misliš da je najmudrije

• daj meni pare, ja ću otići (hehe)

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ljudski je grešiti...

Sigurno da si radio i grešio - ali onaj koji radi, taj i greši. Zar ti ne bi bilo lepše i bolje da ti je neko vratio to što si izgubio greškom?

Pokusavam keve mi setiti se dal mi je neko nekad vratio..stvarno se ne secam..a xxx puta da je neko mene pokuseo ostetiti..ono i pokvareno kupim jedva prime reklamaciju..dam vise para ili ne vrate dobro kusur..kao jao izvinte..ili se vratim jedva ubedim da su mi manje vratili..dok pakujas stvari vec ti sledeca sirovina za vratom da uzme kesu iako kasirka nije vratila kusur

Pokusavam keve mi setiti se dal mi je neko nekad vratio..stvarno se ne secam..a xxx puta da je neko mene pokuseo ostetiti..ono i pokvareno kupim jedva prime reklamaciju..dam vise para ili ne vrate dobro kusur..kao jao izvinte..ili se vratim jedva ubedim da su mi manje vratili..dok pakujas stvari vec ti sledeca sirovina za vratom da uzme kesu iako kasirka nije vratila kusur

I zašto ti moraš da budeš kao oni?

Šetamo juče mm i ja, vozamo našu šmizlu kolicima pored jezera. Pored nas protutnjaše 3 ona "porodična bicikla" za po 5 ljudi, a na njima neki, predpostavljam srednjoškolci. Urlaju, voze levo desno...sklonimo se da nas ne udare. Računam, ekskurzija, takav je sigurno i ovaj moj klipan kad negde ode (sin).
Nakon desetak metara naiđemo na mobilni...lep, skoro nov, slide... Uzmemo ga, pretražimo koji je broj poslednji zva, zovemo, niko se ne javlja, prelistamo poslednje poruke ali ni na broj na koji je slata poslednja poruka niko se ne javlja.
Uskoro se vraćaju mladi divljaci, zaustavljamo ih, oni nadobudni, puni sebe.
Pitamo ih da li je neko izgubio mobilni...i nakon kratkog ispitivanja o opisu telefona i kome je poslednju poruku poslao, nađemo čiji je.
Hvala, naravno nismo dobili, u stvari jesmo kada smo ga podsetili da bi bio red da to kaže. I on je nečije dete, valjda će ovaj naš postupak jednog dana u njegovoj glavi napraviti to da i on tako postupi i da nema u takvoj situaciji moralnu dilemu.

Šetamo juče mm i ja, vozamo našu šmizlu kolicima pored jezera. Pored nas protutnjaše 3 ona "porodična bicikla" za po 5 ljudi, a na njima neki, predpostavljam srednjoškolci. Urlaju, voze levo desno...sklonimo se da nas ne udare. Računam, ekskurzija, takav je sigurno i ovaj moj klipan kad negde ode (sin).
Nakon desetak metara naiđemo na mobilni...lep, skoro nov, slide... Uzmemo ga, pretražimo koji je broj poslednji zva, zovemo, niko se ne javlja, prelistamo poslednje poruke ali ni na broj na koji je slata poslednja poruka niko se ne javlja.
Uskoro se vraćaju mladi divljaci, zaustavljamo ih, oni nadobudni, puni sebe.
Pitamo ih da li je neko izgubio mobilni...i nakon kratkog ispitivanja o opisu telefona i kome je poslednju poruku poslao, nađemo čiji je.
Hvala, naravno nismo dobili, u stvari jesmo kada smo ga podsetili da bi bio red da to kaže. I on je nečije dete, valjda će ovaj naš postupak jednog dana u njegovoj glavi napraviti to da i on tako postupi i da nema u takvoj situaciji moralnu dilemu.
Ja kad pomislim da ce uskoro ekskurzija, prodju me blagi zmarci po telu. A hvala dobiti neces, ima i roditelje da zovnu ako im trazis da kazu hvala. A onda ce roditelji da ti odrze pridiku kako ne smes da trazis "hvala" od dece.

uvek vratim, tako sam vaspitana..necija greska nije moja korist..
neko koga se nerado secam je jednom menjajuci devize u menjacnici, greskom radnice dobio oko 1200 eu vise..i samo je malo bio u dilemi da li da zadrzi ili vrati..zadrzao je, iako su saveti onih cije je misljenje trzio bilo - vrati..
to samo govori o karakteru osobe..
slicnu stvar je uradio ubrzo sa osobom koja mu je bila vrlo bliska..

Кад сам била клинка десило ми се 2 пута да ми врате више новца ( али је сума била доста мања од ове у анкети). Није ми падало на памет ни да помињем мами да ли да вратим или не :zper:
Али сада....са мало више година и искуства....сигурно бих рекла детету да то врати. Па, какве плате имају, то им дође као цела дневница :eek:

Back