Moralna ispravnost oružane revolucije

primeti. to ne znači da je svaki smor tesla. osim toga sasvim je normalno da onaj koji manje poznaje neku materiju slabije razume od onog koji je više poznaje. )
razumeti nešto znači povezati ono nepoznato s već poznatim. i da hoćeš nebuloze se ne mogu razumeti upitan je više puta da dokaže svoje iskaze a sve se po pravilu završavalo na trancedetiranju što nije dokazivanje.
očito se nisi udubljivao u njegove rečenice.
Ali znači da svaki smor ne razume genija!

I ne smaraj kako ti sve bolje znaš od bilo koga drugog. Jer stičem dojam da, od svih osoba ovde, baš ti najmanje znaš!

Ali znači da svaki smor ne razume genija!
pametnjakoviću. da smor razume to što čini.verovatno bi prestao.
nije on jedini. ovaj forum je prepun smorova a ne genija.
I ne smaraj kako ti sve bolje znaš od bilo koga drugog.
šta ima tu da se smatra. ili o nečemu imaš predstavui li nemaš.
ako imaš onda je umeš i drugome preneti. ako nemaš lepo kažeš da ne znaš ili ćutiš.
Jer stičem dojam da, od svih osoba ovde, baš ti najmanje znaš!
kad nešto znaš zašto ti treba potvrda ili negacija neznalica?

pametnjakoviću. da smor razume to što čini.verovatno bi prestao.
nije on jedini. ovaj forum je prepun smorova a ne genija.

šta ima tu da se smatra. ili o nečemu imaš predstavui li nemaš.
ako imaš onda je umeš i drugome preneti. ako nemaš lepo kažeš da ne znaš ili ćutiš.

kad nešto znaš zašto ti treba potvrda ili negacija neznalica?

Znalac o znanju,
neznalica o neznanju,
smor o smaranju.

Konkretno za komunizam paramrtar jednakosti direktno je isključio veći broj drugih parametara.

Prouči Stabilnost dinamičkih sistema.

Evo ti jedan primer.

Pre pola veka u Americi su bili istrebili vukove kao štetočine. I, šta se dogodilo? Došlo je do kolapsa sistema faune na područjima gde više nije bilo vukova. To je samo jedan parametar! Vratili su vukove i - sistem se ponovo stabilizovao.

Nisi odgovorio ni na jedno pitanje.

Jok,ne budi kromanjonac...Naime to ti je primitivizovano spekulisanje.
Nerej (a i mi ostali!) se služi iskustvom zapisanim u knjigama i mudrolijama iz njih SADA!
Eto,ni kogika ti baš ne ide...:mrgreen:

Upravo to sam mu rekao a i tebi to sada govorim:
Dok tražiš iskustva (mudrosti) u memoriji, u knigama, NISI PRISUTAN U OVDJE i SADA.
Tad si već za toliko odlutao u TAMO I TADA.
Dok grebeš po sjećanjima ovaj tren ti je već izmakao; ophodiš se sjenkama na zidu.
No ti miliš da je sledeći tren, u kojemu si eto pokupio ono knjiško znanje i s njim na ramenu došao nazad u sadašnjost,
da je taj tren povezan sa onim što se desilo kada si zarad odogovora koji se nalazi u knjizi napustio ŽIVU misao, inspiraciju.
Očito mi je da nisi uopšte svjestan da je inspiracija i veza sa ŽIVOTOM tog trena prekinuta, ubijena, da si živu misao žrtvovao zarad mrtvih sjećanja.

Ali recimo i da ta slova zaista predstavljaju neku mudrost, u trenu dok si je u sjećanju pronašao i dok si je preveo u ovaj tren, ona životna sila je već isčezla a ti se 'mudro' ophodiš prašini koja je ostala iza.

Nerej (a i mi ostali!) se služi iskustvom zapisanim u knjigama i mudrolijama iz njih SADA!

Da, to su mudrolije a ne mudrost.
Mudrost je ŽIVA i postoji kao rezultat direktnog savjesnog odnosa sa izvorom inspiracije.
U suprotnom, skretanje fokusa sa izvora inspiracije na memoriju (sjećanje) znači odbacivanje ŽIVE misli i smrt inspiracije.

...
Vratiš li se temi o "Moralnoj ispravnosti oružane revolucije" možeš vidjeti da vraćajući se u istoriju (filozofske misli) da bi pronašao odgovor u OVDJE i SADA ne može biti produktivno.
Vraćanje u istoriju znači podrazumijevati istorijske okolnosti a samim tim biti potpuno odvojen od okolnosti u OVDJE i SADA.
I kakve koristi od te misli koja je 'možda' imala nekog smisla u datom istorijskom trenu???
Nikakve.

Ono što se iz istorije iole može upotrijebiti jeste sjećanje na ludilo i destrukciju, ili pak na neko djelo koje je služilo konstrukciji nečeg boljeg.
Međutim, i to je ludilo po sebi, jer opet, kao i ranije bježiš od OVDJE i SADA.

Tehnološki razvoj dakako zavisi od istorije, bar od onog dijela istorije koji je neposredno vezan za ovaj tren.

Savjest nije zagaranotvana tehnološkim razvojem, naprotiv, često totalno obrnuto.
Tehnologija može ali i ne mora biti u savjesnoj upotrebi.

Oružana revolucija je upravo to; nesavjesno korišćenje tehnologije.
O kakvoj to moralnosti onda i može da se priča???

bolje jesti izmet no lutati večno po lavirintima vlastite gluposti.
btw. estetika je drugo ime za kič.istina i ljubav su istinske vrednosti.

Niko ti ne brani da jedeš izmet ali to ne preporučujem nikome drugom, pa ni tebi.
Istinu nećeš naći u izmetu. Nema u tom činu ničeg mudrog. I dalje je to u domenu gluposti, žešće gluposti.

Estetika umjetnosti ukratko govori o ljepoti, o skladu, o esencijalnosti materijala o punoći izraza dok kič govori o površnosti, ispraznosti, oponašanju, neshvatanju esencije materijala i drugo.

Slažem se da su i Istina i Ljubav esencijalne vrijednosti.
No, Istina i Ljubav se ne postavljaju kao suprotnost estetici.
Istina i Ljubav se ne postavljaju kao suprotnost ičemu.

Moraš ih doseći, u sebi.
Istina je Jedna, ona je Jednota znanja, Svijest apsoluta.
Ljubav je takođe Jedna i uzdiže se u Jednoti, otvorenosti i sveprožetosti (bezuslovnim davanjem apsoluta).

Niti istinu niti Ljubav nećeš pronaći u dvojnosti, samo u Jednoti.
Odakle ti onda ideja da estetiku porediš sa jednim i drugim?
Razlog je što razum i istinu i Ljubav vidi kao suprotnosti nečemu,
Njegova priroda je priroda polarizatora, koji nema uvid niti u jedno niti u drugo, onakvim kakvi jesu.
Kad se Biće centrira u razum i samo se izoluje od izvora te nije ni čudo da postaje slijepo i ubijeđeno, ne znajući niti Ljubav niti Istinu..
Razumom stvara ubjeđenja kojima zamjenjuje i jedno i drugo.

Poslednja izmena:
bolje jesti izmet no lutati večno po lavirintima vlastite gluposti.
Niko ti ne brani da jedeš izmet ali to ne preporučujem nikome drugom, pa ni tebi.
Istina nećeš naći u izmetu. Nema u tom činu ničeg mudrog. I dalje je to u domenu gluposti, žešće gluposti.
vidiš ono crveno. to se odnosi na tebe i slične nadrifilozofe. nažalost sreo sam takvih dosta. sve koje znam su promašili vasceli život "pametujući radi pameti". a to čega si se uhvatio bolje da su jeli...pre bi se iščupali iz vlastitih lavirinata .

samo ajd ti objasni njima kad ne mogoh ja.

Estetika umjetnosti ukratko govori o ljepoti, o skladu, o esencijalnosti materijala o punoći izraza dok kič govori o površnosti, ispraznosti, oponašanju, neshvatanju esencije materijala i drugo.

Slažem se da su i Istina i Ljubav esencijalne vrijednosti.
No, Istina i Ljubav se ne postavljaju kao suprotnost estetici.
Istina i Ljubav se ne postavljaju kao suprotnost ičemu.

Moraš ih doseći, u sebi.
Istina je Jedna, ona je Jednota znanja, Svijest apsoluta.
Ljubav je takođe Jedna i uzdiže se u Jednoti, otvorenosti i sveprožetosti (bezuslovnim davanjem apsoluta).

Niti istinu niti Ljubav nećeš pronaći u dvojnosti, samo u Jednoti.
Odakle ti onda ideja da estetiku porediš sa jednim i drugim?
Razlog je što razum i istinu i Ljubav vidi kao suprotnosti nečemu,
Njegova priroda je priroda polarizatora, koji nema uvid niti u jedno niti u drugo, onakvim kakvi jesu.
Kad se Biće centrira u razum i samo se izoluje od izvora te nije ni čudo da postaje slijepo i ubijeđeno, ne znajući niti Ljubav niti Istinu..
Razumom stvara ubjeđenja kojima zamjenjuje i jedno i drugo.
samo da primetim. ne priznaješ postojanje morala. ne priznaješ zlo i dobro. a prihvataš sistem vrednovanja kod ljudskog umeća i razlikuješ kič od nazovi vrednosti.ovo dalje neću da trolujem. )))

Poslednja izmena:
samo da primetim. ne priznaješ postojanje morala. ne priznaješ zlo i dobro. a prihvataš sistem vrednovanja kod ljudskog umeća i razlikuješ kič od nazovi vrednosti.ovo dalje neću da trolujem. )))

Gdje si ti, molim te, pročitao da ja kažem da moral ne postoji???
Ja tvrdim: moral je kreacija određene grupe i da kao takav nema veze sa univerzalnom etikom ponašanja.

Univerzalna etika ponašanja važi za sva stvorenja unutar univerzuma, podjednako.
Po njoj se ponašaju samo ona stvorenja čiji je nivo Svjesnosti dovoljno visok.

Moral se može izjednačiti sa zakonom a zakon i principi su kao Nebo i Zemlja.
Principi su univerzalni a zakone stvaraju grupacije po sebi, po svom egoističnom svatanju.

Dobro i zlo postoje jedino u razumu jedinke.

Poenta uzdizanja nivoa Svjesnosti jeste prevazilaženje modalnosti dobra-zla, odnošenje prema stvarima (objektima, ljudima) bez osude, prihvatajuči ih onakvim kakve jesu; neutralne.

...
Da, umijeće je evidentno i tu nema pisanog zakona prepoznavanja.
Postoji interni vodič koji zna esencijalne vrijednosti umijeća.
Međutim, da bi neko znao taj unutrašnji vodič mora da bude probuđen u njemu, inače ne bi razlikovao kič od umjetnosti.

Pa ako pročitaš bolje šta si citirao shvatit' ćeš da je moral samo kreacija određene grupacije i da nema veze sa univerzalnom etikom.
Moral postoji, na nivou Svjesnosti jedne grupacije.

Ne postoji apsolutni moral.
Postoji univerzalna etika: univerzalni principi ponašanja i apsolutna znanja.
Univerzalni principi ponašanja čine našu Savjest.

Savjest i moral nemaju nikakve veze.
Savjest je univerzalna etika.
Savjest nije potrebna u Bogu.
Bog se ne povodi Savješću. Bog jeste.

Zašto univerzalni a ne apsolutni principi?
Zato dakle, što se ti principi ne primjenjuju u samom apsolutu (u Bogu), već samo u kreaciji, u univerzumu, univerzumima= Multiverzumu.
Univerzalni principi proizilaze iz apsolutnih znanja.
Apsolut postoji samo po jednom jedinom apsolutnom principu: Principu LJUBAVI.

Princip Ljubavi podrazumijeva:
-apsoltunu otvorenost,
-apsolutno povjerenje i
-bezuslovno davanje.

Ko i šta se pri tom daje kome ili čemu?
Apsolut=Biće=postojanje se daje samo sebi, tačnije:
Svaki kvalitet apsoluta sebe daje svim drugim kvalitetima i apsolutno su prožeti jednim drugima.
Svi kvaliteti su apsolutni sadržioci svih drugih kvaliteta; JEDNO su; APSOLUT.

Poslednja izmena:
Pa ako pročitaš bolje šta si citirao shvatit' ćeš da je moral samo kreacija određene grupacije i da nema veze sa univerzalnom etikom.
Moral postoji, na nivou Svjesnosti jedne grupacije.
to je tvoje shvatanje. ne zanima me zašto misliš da ne postoji apsolutni moral.

da bih ti poverovao morao bi mi dokazati tako što. a to nije moguće je zasigur postoje načela koja imaju apsolutnu vrednost za ljude ( pa se čak može generalizovati za sva bića). a skup takvih načela bi bio apsolutni moral.

to je tvoje shvatanje. ne zanima me zašto misliš da ne postoji apsolutni moral.

da bih ti poverovao morao bi mi dokazati tako što. a to nije moguće je zasigur postoje načela koja imaju apsolutnu vrednost za ljude ( pa se čak može generalizovati za sva bića). a skup takvih načela bi bio apsolutni moral.

Ne postoje nikakva bića.
Samo jedno Biće postoji i postoji mnoštvo stvorenja, kreacija-izraza tog Jednog Bića.
Čim si rekao moral, podrazumijevaš zakone grupe.. stvorenja (ljudi).
Hrišćanski moral i islamski moral nisu isti, mada se dotiču u nekom tačkama.
Svaka grupa po sebi stvara moralne zakone, varijacije, dok je univerzalna etika nepromjenjiva, nestvoriva.
Ona svoj izvor ima u apsolutnim znanjima, dakle u Svijesti Boga.

Ne postoje nikakva bića..
pa koji ćeš andrag na forumu. zašto lažeš i smaraš druge kad ne postoje? )

Čim si rekao moral, podrazumijevaš zakone grupe.. stvorenja (ljudi).

Hrišćanski moral i islamski moral nisu isti, mada se dotiču u nekom tačkama.
Svaka grupa po sebi stvara moralne zakone, varijacije, dok je univerzalna etika nepromjenjiva, nestvoriva.
Ona svoj izvor ima u apsolutnim znanjima, dakle u Svijesti Boga.
rekao sam apsolutni moral a ne pokušaje grupa ljudi ili lokalno mafijašenje. skup načela od kojih nema boljih bi bio apsolutni moral..

pa koji ćeš andrag na forumu. zašto lažeš i smaraš druge kad ne postoje? )

rekao sam apsolutni moral a ne pokušaje grupa ljudi ili lokalno mafijašenje. skup načela od kojih nema boljih bi bio apsolutni moral..

Gdje si pročitao da sam napisao da drugi ne postoje???
Ja kažem da ne postoje dva bića, već postoji samo jedno Biće koje ima mnoštvo iskustava (stvorenja), kroz mnoštvo subjekata.
Dakle postoji mnoštvo subjekata JEDNOG Bića kroz koje Biće kreira iskustva stvorenja.

Tebi mnogo toga nije jasno. Ali ovdje smo da to prosjetlimo.

Apsolutni moral ne postoji.
Moral je zakon grupe stvorenja.
Univerzalna etika je sačinjena od univerzalnih principa ponašanja koji su zasnovani na apsolutnim znanjima.

Zakoni i principi nisu isto.

Poslednja izmena:
Apsolutni moral ne postoji.
Moral je zakon grupe stvorenja.
Univerzalna etika je sačinjena od univerzalnih principa ponašanja koji su zasnovani na apsolutnim znanjima.

Zakoni i principi nisu isto.
i šta sad? ima da ponavljaš do besvesti i kao napisao si nešto valjano?

ako postoji jedan jedini ispravni obrazac/načelo ponašanja onda postoji apsolutni moral.
Gdje si pročitao da sam napisao da drugi ne postoje???
Ja kažem da ne postoje dva bića, već postoji samo jedno Biće koje ima mnoštvo iskustava (stvorenja), kroz mnoštvo subjekata.
Dakle postoji mnoštvo subjekata JEDNOG Bića kroz koje Biće kreira iskustva stvorenja.
.
ti se frljaš a drugi treba da ti veruje kao što si ti poverovao nebulozama nekih nazovi teologa.ima li u tebe odgovornosti za kazatu reč kad nema u njih?

reč apsolutni shvati kao najviši ili istiniti. iz ugla istinskog morala nemoralno je lagati druge jer postoje oni koji ti mogu poverovati i unerediti svoj um tim lagarijama. osim toga lažljivac laganjem održava u pokvarenom stanju vlastitu ličnost. dakle, laganjem sakatiš i sebe i druge.

i ovo važi za sve ljude i sva bića. nema veze jesul ona organska, eterična, iz drugoga sveta, duhovi, petodimenziona, binarna...a oni koji ne mogu razumeti zašto je dezinformisanje višestruko destruktivno treba samo da poštuju načelo: ne laži.

Poslednja izmena:
reč apsolutni shvati kao najviši ili istiniti. iz ugla istinskog morala nemoralno je lagati druge jer postoje oni koji ti mogu poverovati i unerediti svoj um tim lagarijama. osim toga lažljivac laganjem održava u pokvarenom stanju vlastitu ličnost. dakle, laganjem sakatiš i sebe i druge.

i ovo važi za sve ljude i sva bića. nema veze jesul ona organska, eterična, iz drugoga sveta, duhovi, petodimenziona, binarna...a oni koji ne mogu razumeti zašto je dezinformisanje višestruko destruktivno treba samo da poštuju načelo: ne laži.

Pa poštuj i prestani.

Back