GROM:
То ЈА којим се толико хвалиш је управо производ ума.
Reč i pojam "Um" je "prazan balon". To je reč koja ne znači apsolutno ništa. Jednostavno," Um" je nešto čega nigde nema, nešto što NE POSTOJI. Možeš li na bilo koji način dokazati da "UM" postoji? Ne možeš. Zašto, zato što je reč i pojam "Um" imenica nastala od glagola "UMOVANJE". A reč "umovanje" je samo druga reč za pojam "mišljenj" ili "razmišljanje". A "mišljenje" ili "razmišljanje" je psihička radnja i kao radnja nema značenje postojanja. Značenje postojanja uvek ima vršilac radnje. U slučaju psihičke radnje "mišljenja" ili "razmišljanja, vršilac radnje je uvek i samo MISLILAC KOJI MISLI. On je taj koji POSTOJI i koji je sposoban da misli. Da ne postoji i da nije sposoban da misli, ne bi ni mogao da misli, odnosno, "umuje".
A kad se upitamo KO ili ŠTA je to što postoji i ima sposobnost da misli, iskustveno proverljiv odgovor koji na to pitanje može da se dobije glasi:"JA".
I sada dolazi na red pitanje KO ili ŠTA je to "JA"? Da li je ono nematerijalno ili materijalno. Da li je duhovnog i božanskog porekla ili materijalnog, zemaljskog? Da li i na koji način se može dokazati njegovo postojanje.
Ako je duhovnog i božanskog porekla, tada je to "JA" nematerijalno i ne možemo ga čulno i naučno identifikovati i dokazati da postoji. A ako je materijalnog i zemaljskog porekla, tada možemo.
I sve ovo što sam napred rekao je logička analiza pomoću koje idemo redom od početka u dubinu problema dok ne dođemo do kraja do pronalaska rešenja.
I da li smo na ovakav način pronašli rešenje, tj došli do odgovora na pitanje da li je to "JA" koje može da umuje nematerijalno i božansko ili materijalno io zemaljsko?
Naravno da smo pronašli rešenje. "JA" je materijalno i možemo ga opaziti i, ako treba, staviti mu i soli na rep. U ljudskom telu "JA" je ono elektromagnetno polje koje obavija i prožima ceo ljudski organizam i čini ga živim i svesnim, pomoću kojega rade mozak, čula i nervni sistem. To je onaj elektricitet koji pucketa kad se češljamo ili sa sebe svlačimo neki sintetički džemper. To su one elektromagnetne struje koje sevaju na površini mozga kad čovek razmišlja, tj. kad to elektromagnetno polje vadi zapamćene informacije iz mozga i rasprostire ih u sebi, tj. na svom mentalnom ekranu, da može da ih vidi i pomoću njih osvesti sebe. Slično kao što to radi struja u našem računaru, bez koje je naš računar mrtav. To elektromagnetno polje, tj. čovekovo "JA", može i da se sjedini sa telom čoveka, a može od njega i da se odvoji, živi i bude svesno i bez tela. Kad se odvoji od tela, telo prdne, umre i raspadne se.
Da naše "JA" zaista ima oblik elektromagnetnog polja koje ima svoju i veličinu i vibraciju, dokaz je to što je ceo materijalni Svemir, od svoje najmanje elementarne čestice, pa do Svemira kao celine, samo hijerarhija i organizacija kretanja i rada velikih i malih elektromagnetnih polja posloženih jednih unutar drugih. Dokaz je i Teslina tvrdnja, kao i tvrdnja prirodnih nauka, tj. fizike, da je sve što postoji energija, svetlost i elektricitet. To je sve ono što se podrazumeva pod pojmom "Materija". A danas u nauci postoji jako mnogo dokaza da upravo ta ista materija, koja se objektivno manifestuje kao energija, svetlost i elektricitet, raspolaži sa svih SEDAM fizičkih i psihičkih sposobnosti -
naprezanja, kretanja, opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja - pomoću kojih je od same sebe kreirala ceo Svemir zajedno sa čovekom u sebi. Prema tome, ta ista materija je ono što uistinu znači i što jeste Svest, koja uvek sebe zove imenom "JA" , bez obzira da li se radi o samo jednoj elementarnoj čestici, ili atomu, nebeskom telu, galaksiji, ćeliji, biljci, životinji ili čoveku. Sve što postoji zove sebe imenom "JA" i sve što postoji, raspolaže sa SEDAM fizičkih i psihičkih sposobnosti uz pomoć kojih i postoji i osveštava sebe i biva to što jeste - SVEST.
Tako da na kraju nam ne ostaje drugo nego da zaključimo da samo "JA +7" postoji i da je to "JA + 7" univerzalna formula i ZAKON sveukupnog postojanja pomoću koje sve i postoji i sve se i objašnjava i razumeva.
Ako ne veruješ ti sam sve to lepo proveri ili pitaj JA KOJI JESAM neka ti on to potvrdi. On se odavno po tom pitanju "usaglasio" sa mnom i nas dvojica sa tom formulom zvanom "JA KOJI JESAM", odnosno, formulom "JA + 7" od danas
DIŽEMO REVOLUCIJU, duhovnu, naravno,
MESIJANSKU i krećemo u osvajanje i menjanje sveta. Ako i ti želiš da nam se pridružiš, može. Primićemo i Ozimana i Dragoljuba i Ristu i sve ostale koji žele, nema problema. Promenićemo svet, nabolje, bez ikakvog nasilja i bez prolivene i jedne kapi ljudske krvi. A posle ćemo da nađemo i rešenje da ni životinje više ne ubijamao i njima se hranimo. Da bi u ovome uspeli potrebno je da samo malo više
"umujemo", nego smo navikli.