Moralna ispravnost oružane revolucije

JA KOJI JESAM:

Pomoću sposobnosti koje navodiš (osim pažnje koja je apsolutna) ne možeš O-paziti sebe, u pažnji se možeš ogledati.O-paziti nešto činiš kroz razum. Subjekat-UM-objekat. Subjekat kroz Um (razum) opaža objekte, drugdje ih nema.

Kod tebe su svi pojmovi zbrkani. Kod tebe ima više oblika postojanja. Kod tebe "pažnja" ima značenje postojanja. Ti kažeš da se "u pažnji možeš ogledati". Nije pažnja nikakvo ogledalo koje postoji naspram Subjekta da Subjekt u njoj može da se "ogleda". Pažnja je samo psihička sposobnost i radnja OPAŽANJA, pomoću koje Subjekt može da opaža samo objekte, a nikada i samoga sebe. A objekti koji mogu da se opažaju su uvek i samo fizičke i psihičke radnje mnoštva raznih Subjekatata i nikakvih drugih objekata u prirodi nema. Kad Subjekti prestanu da vrše fizičke i psihičke radnje svi objekti u prirodi nestaju i ne ostaje ništa što bi moglo da se opazi.

Za tebe su "um" i ""razum" takođe posebni oblici postojanja.. Ti na primer kažeš "Subjekt kroz Um (razum) opaža objekte". Gde to ima i gde to može, kad samo Subjekt postoji i njegove sposobnosti i radnje. Sam Subjekt je istovremeno i um. Um je samo druga reč za ono što uistinu postoji, a to je Subjekt, odnosno Jastvo.

Takođe ne postoji nikakav ni "razum". "Razum" je samo jedna od 7 psihičkih sposobnosti pomoću koje Subjektova razumeva sve ono što opaža, oseća i pamti, a kasnije o tome i misli.

Postojanje je samo JEDNO i to je Subjekt (Jastvo), a sve ostalo su njegove fizičke i psihičke sposobnosti i radnje. I apsolutno sve može da se objasni uz pomoć Subjekta i njegovih 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji, a da se više niti i jedna druga reči, niti pojam ne upotrebi.

U apsolutu nema niti subjekata niti objekata, sve jeste, dakle svako Ja jeste aposlutni sadržilac ostatka Jastva. Sve je prožeto svime.

Ovu tvoju tvrdnju ni pas s maslom ne bi mogao da pojede. Kažeš: "U apsolutu nema nikakvog ni subjekta ni objekta". Gde to može tako da se kaže i kako bi to mogao bilo ko da razume, s obzirom da sem Subjekta (Jastva) nikakav drugi apsolut ne postoji, koji kad koristi svoje fizičke sposobnosti naprezanja i kretanja istovremeno se manifestuje i kao fizički objekt.

Dalje kažeš: "svako Ja jeste sadžalac svakog Jastva". Ja to razumem kao da želiš da kažeš da se svako JA u Svemiru nalazi unutar svakog drugog Ja u Svemiru. Što bi trebalo da znači da se moje JA nalazi svugde u bezbroju drugih Jasatava u svemiru i da se sva jastva Svemira istovremeno nalaze i u meni. Ova tvoja tvrdnje nema nikakvu ni iskustvenu ni logičku osnovu. A da si rekao da su sva svemirska jastva ista po tome što sva raspolažu sa 7 sposobnosti, to bi već imalo neko značenje i smisao.

Čemu pamćenje, čemu kretanje, čemu o-pažanje, čemu zaključivanje kad sve jesi i sve znaš odjednom u jednom... tih 7 sposobnosti tad nemaju u čemu da se manifestuju, ali su dakako dio nemanifestovanog-sebe-apsoluta?

Odgovori mi, kako možeš da znaš "sve odjenom u jednom", bez sposobnosti naprezanja i kretanja, bez kojih ničega ne bi moglo da bude što bi moglo da bude što bi moglo da se zna? I kako bi mogao da znaš bilo šta ako nisi upotrebio sposobnosti i radnje opažanja, osećanja i pamćenja, a kasnije i mišljenja i razumevanja svega toga što si zapamtio. Ne postoji nikakav "apsolut" koji to može i ti samo zaviriš u njega, "prosvetliš se" i bez po muke sve znaš. Čemu bi ovaj svet služio i njegov polagani razvoj, do upravo tome da se to putem iskustva, uz pomoć sedam sposobnosti, postepeno sazna.

Ne tvrdim ja da tako razvijena svesna bića koja sve znaju, ne postoje. Naravno da postoje. Ali je i njima trebalo milijarde godina mukotrpnog života, rada i sticanje svih mogućih iskustava i znanja u nekom od prošlih Svemira koji su postojali, pa se srušili i nestali. I ti bi sada hteo da ubediš današnje ljude da im nikakvo životno iskustvo nije potrebno, jer ono već postoji u svakom od nas. Samo transendetiramo u sebe, "prosvetlimo" se i odmah nam sve bude jasno. Jeste, ali sutra-malo. Eto, ti si se prosvetlio, pa ništa ne znaš da objasniš. Ni jedna tvoja tvrdnja sa zdravim mozgom veze nema.

No, upravo to znanje o svemu-što-jest, Svijest, i jeste uzrok kreaciji. Apsolut je nemanifestovano postojanje, koje se znanjem o sebi manifestuje.

Da, postoje takva "sveznajuća" bića u Svemiru. Ali postoje i takva bića koja vrlo malo znaju i moraju kroz iskustvo, uz pomoć svojioh 7 sposobnosti i uz asistenciju tih "sveznajućih bića" da uče. Kao na primer onaj zametak DNK molekul u jajetu koke koji sve o koki zna, a onaj belanjak i žumanjak u jajetu koke pojma nema o koki i tek putem iskustva i uz asistenciju tog početnog DNK mora sve postepeno da nauči, da bi mogao da se samopreobrazi i dobije oblik pileta, pa koke. Tako je isto i sa svemirom. Postoji i u njemu tačka u kojoj su deponovana sva znanja koja se po malo dolivaju na onu živu i svesnu tvar od koje Svemir treba da se sagradi. Koja ne može odjednom da primi svo znanje o Svemiru iz te "sveznajuće" tačke, već malo po malo mora da prima to znanje i kroz iskustvo uči tokom milijardi godina. Kao što je i ta "sveznajuća tačka" na isti način polagano, tokom razvoja Svemira koji je postojao pre ovoga, to isto iskustvo, uz pomoć svojih 7 sposobnosti sticala. Isto kao što ni onom DNK u jajetu koke koji sve o koki zna, to znanje o koki nije palo s neba, nego ga je polagao sticao u samoj koki koja je snela jaje i u njega stavila taj DNK sa zadatkom da po tom istom znanju ponovo kreirra istu takvu ili sličnu koku.

Eto, tako stvari stoje po pitanju postojanja sveta, uz pomoć znanja, koje se uvek iznova stiče uz pomoć sedam sposobnosti i po njemu se uvek na isti način ponovo deluje. I da bi se sve to razumelo nužno je sve znati u vezi subjekta i njegovih 7 sposobnosti. A kod tebe to nije tako. Ti preporučuješ transcendiranje i prosvetlenje i stvar gotova. Niko ne mora ni za šta da se pomuči. A ne znaš ništa da objasniš. Ne znaš da objasniš ni ŠTA postoji, ni KAKO postoji to što postoji, ni ZAŠTO postoji to što postoji, sa kojim ciljem, smislom i svrhom. Svo tvoje znanje o materiji, životu i Svemiru koncentrisano je na "sveznajućeg apsoluta" koji po svom znanju projektuje Svemiir. I čovek samo treba da se prosvetli i sve mu bude jasno. A šta mu to bude jasno, ne znaš da objasniš. Kažeš da to ne može da se objasni, već to svako mora lično da doživi. Što nije tačno. Sve uz pomoć formule "JA + 7" može da se objasni i zna, koja u sebi sadrži sva logička rešenja pomoću kojih sve može da se razume i zna. I tek ko tu logiku shvati taj se uistinu i prosvetli. Intelektualno, naravno. Jedino intelektualno prosvetlenje, koje podrazumeva razimevanje osnovnog prirodnog zakona po kojem sve postoji i sve se dešava, je istinsko prosvetlenje. Ovo prosvetlenje na koje se ti pozivaš ne vredi ni po phičke ladne vode. Takvih prosvetlenja je do sada bilo dosta i niko sa njim nije uspeo ništa da postigne. jer niti i jedan prosvetljenik nije umeo ništa da objasni, kao što ni ti ne umeš. Svi kao i ti tvrde da to ne može rečima da se objasni, već svako to treba lično da doživi. BIće i to, ali ne na prečac i ne za sekundu, već to iskustvo moramo kroz mnogo inkarnacija mukotrpno da sakupljamo dok ga na kraju u celosti ne sakupimo i tako i sami postanemo bogovi koji sve znaju.

Свако друштво има свој морал.

Друштва која су револуцијом свргла и гиљотинирала монарха и аристократију имају револуционарни морал.

Из десне револуционарне ложе настала је лева...

Итд...после револуције саме иду од себе, јер је такво и васпитање !

Ogledalo je materijalizovana pažnja.

Šta je stvarna uloga ogledala?
Da reflektuje odraz onoga što je ispred njega.
Prema kome se taj odraz reflektuje?
Prema posmatraču.

Logično? Kako drugačije i može biti.

Ako u fizičkom ogledalu možeš da se ogledaš, zašto to ne bi mogao da činiš i na duhovnom nivou, na egzistencijalnom nivou u svom duhu???
Pažnja je to ogledalo koje, kada ga postaviš direktno ispred sebe, u njemu vidiš svoj odraz (duh), a kada ga postaviš u bilo koju drugu poziciju tvoj odraz se gubi iz njega a na njegovo mjesto se pojavljuje odraz (duh) objekata koji su od tebe-subjekta postavljeni pod simetričnim uglom u odnosu na osu koja ide pravo iz ravni ogedala.

Zamisliš to sad na esencijalnom nivou i vidjet' ćeš da je princip isti; pošto je apsolut besprostoran, on-posmatrač i ogledalo u kojemu se ogleda (pažnja) su jedno, te se apsolut jedino u sebi, u svom apsolutnom duhu (Svijesti) i može ogledati. Tada nastupa prosvjetljenje.

Odgovori mi, kako možeš da znaš "sve odjenom u jednom", bez sposobnosti naprezanja i kretanja, bez kojih ničega ne bi moglo da bude što bi moglo da bude što bi moglo da se zna?

Ovdje si posatvio previše pitanja a hoćeš jedan odgovor.

U redu. Da li ti misliš da ogledalo treba da misli i da zaključuje, da evoluira i da pamti da bi reflektovalo sadržaj svega što je ispred njega?
Dakle, kada doživiš prosvjetljenje, ti (apsolut koji jesi) postavljaš ogledalo na sebe i ono u svom 'obimu' obuhvata sve-što-jesi. Ogledalo ne misli. Uloga ogledala je da reflektuje sadržaj ispred sebe. A pošto se ne radi o refleksiji materijalizovanih objekata već o bestjelesnom kontentu nemanifestovanog postojanja, ogledalo reflektuje bestjelesni, nematerijalni odraz apsoluta u samom sebi.

Pri tom volja apsoluta nije uslovljena umom kao u subjekat-objekat odnosiima, ona je podjednako prisutna u cjelini kao i svakom dijelu cjeline odjednom. Gdje je volja tu je i pažnja. Dakle, ogledalo ne pamti, ne razmišlja, ne napreže se, ne treba nikakav napor da bi reflektovalo ono što je ispred njega. Ono što je reflektovano u ogledalu nije ništa drugo do NEPOSREDNO ZNANJE o onome što je projektovano. Pri prosvjetljenju apsolut je sveznajući, tj. sva znanja su reflektovana prema njemu odjednom u ogledalu, u njegovoj pažnji koja mu se pojavljuje kao njegov apsolutni duh ili Svijest-o-sebi.

I kako bi mogao da znaš bilo šta ako nisi upotrebio sposobnosti i radnje opažanja, osećanja i pamćenja, a kasnije i mišljenja i razumevanja svega toga što si zapamtio. Ne postoji nikakav "apsolut" koji to može i ti samo zaviriš u njega, "prosvetliš se" i bez po muke sve znaš.

Pa zaviri u ogledalo i vidjet' ćeš da ono ne pamti ništa već samo reflektuje ono što se u njemu ogleda.
A da ogledalo ne pamti lako je dokazati. Pogledaj preko ogledala neki objekat koji stoji na tvom stolu a onda sa ogledalom izađi iz sobe, pogledaj ponovo u njega i reci mi da li ćeš iz njegove memorije izvući sliku objekta kojeg si gledao na stolu u svojoj sobi. Ako uspiješ, bit' ćeš prvi.

Čemu bi ovaj svet služio i njegov polagani razvoj, do upravo tome da se to putem iskustva, uz pomoć sedam sposobnosti, postepeno sazna.

Pa kako sam to ja saznao?
Ovaj svijet služi kao jedna stanica na putu ka totalnoj Svjesnosti. Kad se ostvari totalna Svjesnost ona se urušava sama u sebe, volja se vraća u apsolutnu nulu, odakle u istom sada simultano već projektuje novo ('paralelno') iskustvo i proces se neprestano ponavlja i obnavlja. Sve to se dešava bez sjećanja na prošle cikluse. Zašto bez sjećanja? Zato što je apsolut nepromjenjiv te nema potrebu da se sjeća ili ostavlja 'sjeme' iz kojeg može opet stvarati. U Svijesti su sva znanja o potencijalima i sposobnostima koja mu služe kao istinsko nestvorivo, nepromjenjivo sjeme iz kojeg se konstantno klonira njegov cjeloviti sadržaj a njegovi klonovi projektuju u nove autentične krecije.

Postepeno saznavanje je odlika Bića koje se identifikovalo sa kreacijom. Zato je kreator sebi u toj kreaciji ostavio mogućnost da se po volji vrati svom nepromjenjivom aspektu i da na taj način shvati sve što treba da shvati o sebi, o kreaciji, o principima i procesu kroz koji kao kracija postaje. Prosvjetljenje (sebe-apsoluta) mu služi da sve 'nepoznate' postavi u svjetlo intelekta. Samo na taj način može pomoći samom sebi da ispravi greške koje kroz (ljudsku) vrstu izraza čini u zaboravu na sebe kao sve-što-jeste.

Eto, ti si se prosvetlio, pa ništa ne znaš da objasniš. Ni jedna tvoja tvrdnja sa zdravim mozgom veze nema.

Još samo da se dogovorimo oko pojma 'zdrav'.

Ovdje si posatvio previše pitanja a hoćeš jedan odgovor.

U redu. Da li ti misliš da ogledalo treba da misli i da zaključuje, da evoluira i da pamti da bi reflektovalo sadržaj svega što je ispred njega?
Dakle, kada doživiš prosvjetljenje, ti (apsolut koji jesi) postavljaš ogledalo na sebe i ono u svom 'obimu' obuhvata sve-što-jesi. Ogledalo ne misli. Uloga ogledala je da reflektuje sadržaj ispred sebe. A pošto se ne radi o refleksiji materijalizovanih objekata već o bestjelesnom kontentu nemanifestovanog postojanja, ogledalo reflektuje bestjelesni, nematerijalni odraz apsoluta u samom sebi.

Pri tom volja apsoluta nije uslovljena umom kao u subjekat-objekat odnosiima, ona je podjednako prisutna u cjelini kao i svakom dijelu cjeline odjednom. Gdje je volja tu je i pažnja. Dakle, ogledalo ne pamti, ne razmišlja, ne napreže se, ne treba nikakav napor da bi reflektovalo ono što je ispred njega. Ono što je reflektovano u ogledalu nije ništa drugo do NEPOSREDNO ZNANJE o onome što je projektovano. Pri prosvjetljenju apsolut je sveznajući, tj. sva znanja su reflektovana prema njemu odjednom u ogledalu, u njegovoj pažnji koja mu se pojavljuje kao njegov apsolutni duh ili Svijest-o-sebi.

Pa zaviri u ogledalo i vidjet' ćeš da ono ne pamti ništa već samo reflektuje ono što se u njemu ogleda.
A da ogledalo ne pamti lako je dokazati. Pogledaj preko ogledala neki objekat koji stoji na tvom stolu a onda sa ogledalom izađi iz sobe, pogledaj ponovo u njega i reci mi da li ćeš iz njegove memorije izvući sliku objekta kojeg si gledao na stolu u svojoj sobi. Ako uspiješ, bit' ćeš prvi.

Pa kako sam to ja saznao?
Ovaj svijet služi kao jedna stanica na putu ka totalnoj Svjesnosti. Kad se ostvari totalna Svjesnost ona se urušava sama u sebe, volja se vraća u apsolutnu nulu, odakle u istom sada simultano već projektuje novo ('paralelno') iskustvo i proces se neprestano ponavlja i obnavlja. Sve to se dešava bez sjećanja na prošle cikluse. Zašto bez sjećanja? Zato što je apsolut nepromjenjiv te nema potrebu da se sjeća ili ostavlja 'sjeme' iz kojeg može opet stvarati. U Svijesti su sva znanja o potencijalima i sposobnostima koja mu služe kao istinsko nestvorivo, nepromjenjivo sjeme iz kojeg se konstantno klonira njegov cjeloviti sadržaj a njegovi klonovi projektuju u nove autentične krecije.

Postepeno saznavanje je odlika Bića koje se identifikovalo sa kreacijom. Zato je kreator sebi u toj kreaciji ostavio mogućnost da se po volji vrati svom nepromjenjivom aspektu i da na taj način shvati sve što treba da shvati o sebi, o kreaciji, o principima i procesu kroz koji kao kracija postaje. Prosvjetljenje (sebe-apsoluta) mu služi da sve 'nepoznate' postavi u svjetlo intelekta. Samo na taj način može pomoći samom sebi da ispravi greške koje kroz (ljudsku) vrstu izraza čini u zaboravu na sebe kao sve-što-jeste.

Još samo da se dogovorimo oko pojma 'zdrav'.
Prvo se dogovori sam sa sobom...:zelenko3:

JA KOJI JESAM:

Ogledalo je materijalizovana pažnja.

Ne postoji nikakva "materijalizovana pažnja", već samo psihička radnja opažanja koja nije materijalna. Postoje samo materijalizovani objekti. To su, zapravo, materijalizovani subjekti, koji, kad uz pomoć svojih fizičkih sposobnosti naprezanja i kretanja poprime fizička svojstva sile i mase, mogu da se opažaju kao objekti.

Ako u fizičkom ogledalu možeš da se ogledaš, zašto to ne bi mogao da činiš i na duhovnom nivou, na egzistencijalnom nivou u svom duhu???

Ne možeš, zato što kad si u duhu, ti si sam sa sobom, gde nemaš nikakvog ogledala da se u njemu ogledaš. A i kad bi imao "ogledalo", opet ne bi mogao u njemu da se ogledaš a da ne upotrebiš svoje psihičke sposobnosti opažanja, osećanja i pamćenja sebe samoga. Zato ti je i potrebno neko drugo duhovno biće da se telepatski (u duhu) povežeš sa njim i da se u njemu "ogledaš", tako što ćeš njega da opaziš, osetiš i zapamtiš, pa zatim pomisliš da si samoga sebe opazio, osetio i zapamtio.

Pažnja je to ogledalo koje, kada ga postaviš direktno ispred sebe, u njemu vidiš svoj odraz (duh),
Jedino "ogledalo" koje možeš da staviš ispred sebe u sebi, tj. u svom vlastitom duhu, i u njemu se ogledaš, mogu da budu samo tvoje vlastite, unutrašnje, duhovne psihičke radnje, kao što je, na primer, tvoja vlastita misao, koju možeš u sebi da opaziš i u njoj se "pgledaš" i tako pomoću svoje misli spoznaš sebe i sebi kažeš: "Mislim, dakle, postojim". I ne možeš ništa drugo. Ali to nam je svima već poznato i to nije "prosvetlenje".

Zamisliš to sad na esencijalnom nivou i vidjet' ćeš da je princip isti; pošto je apsolut besprostoran, on-posmatrač i ogledalo u kojemu se ogleda (pažnja) su jedno, te se apsolut jedino u sebi, u svom apsolutnom duhu (Svijesti) i može ogledati. Tada nastupa prosvjetljenje.

Bez telepatskog sjedinjenja sa "svetlosnim bićem", tj. bez izjedančavanja vibracije tvog svesnog elektromagnetnog polja sa poljem "svetlosnog bića", ne možeš se "prosvetliti". Kojom prilikom ne spoznaješ sebe, već svetlosno biće, pa posle u svom neznanju šta ti se desilo, umišljaš da si spoznao sebe. Tačka.

JA KOJI JESAM:

Ceo materijalni Svemir koji stoji ispred tebe, koji ti opažaš, može da ti posluži kao "ogledalo" u kojem možeš da se ogledaš i saznaš da POSTOJIŠ. Kojom prilikom o sebi, tj. o svom JASTVU, ne možeš da saznaš ništa drugo, sem da raspolažeš sa 7 sposobnosti. A što se tiče Svemira kao "ogledala", sve ono iz čega se on sastoji, takođe mora da raspolaže sa 7 sposobnbosti i da ih korsti, a time ujedno i evoluira, jer u protivnom ni Svemira, niti bilo čega od čega se Svemir sastoji, ne bi moglo da bude.

Dakle, kada doživiš prosvjetljenje, ti (apsolut koji jesi) postavljaš ogledalo na sebe i ono u svom 'obimu' obuhvata sve-što-jesi.

Ako si sam sa sobom, tada nemaš nikakvog "ogledala" i nemaš u čemu da se ogledaš, niti prosvetliš. A i kad bi mogao, nebi sebe mogao da vidiš kao "sveznalca", jer to nisi, već kao neznalicu. Zato ti i jeste potrebno sveznajuće "svetlosno biće" da se u njemu "ogledaš" i pomisliš da si video sebe kao "sveznalca".

Ogledalo ne misli. Uloga ogledala je da reflektuje sadržaj ispred sebe. A pošto se ne radi o refleksiji materijalizovanih objekata već o bestjelesnom kontentu nemanifestovanog postojanja, ogledalo reflektuje bestjelesni, nematerijalni odraz apsoluta u samom sebi.

"Svetlosno sveznajuće biće", kad se sjedini sa tobom, reflektuje sebe, svoje sveznanje, u tebe, tako da tebi ne ostaje ništa drugo već da pomisliš kao si spoznao "sveznajućeg sebe". Da bi posle kad se odvojiš od "svetlosnog bića" mogao da se diviš sebi i svom, navodnom, "sveznanju".

Pri tom volja apsoluta nije uslovljena umom kao u subjekat-objekat odnosiima, ona je podjednako prisutna u cjelini kao i svakom dijelu cjeline odjednom. Gdje je volja tu je i pažnja. Dakle, ogledalo ne pamti, ne razmišlja, ne napreže se, ne treba nikakav napor da bi reflektovalo ono što je ispred njega.

"Ogledalo" je "svetlosno biće". Kad se sjediniš s njim sve granice između tebe i njega nestaju i tada ste ti i "svetlosno biće" JEDNO I ISTO. To je razlog što između tebe i "ogledala", odnosno, "svetlosnog bića", u tom trenutku nema nikakve refleksije. Što je dovoljan razlog, za onoga ko ne zna šta mu se desilo, da pomisli da je prilikom spoznaje svesnosti "svetlosnog bića" spoznao samoga sebe, tj. svoju vlastitu svesnost.

Ono što je reflektovano u ogledalu nije ništa drugo do NEPOSREDNO ZNANJE o onome što je projektovano. Pri prosvjetljenju apsolut je sveznajući, tj. sva znanja su reflektovana prema njemu odjednom u ogledalu, u njegovoj pažnji koja mu se pojavljuje kao njegov apsolutni duh ili Svijest-o-sebi.

Ovaj tvoj opis "prosvetlenja" je dobar. Jedino što ti u vezi toga nemaš iskustvo, da prilikom "prosvetlenja" nisi NEPOSREDNO spoznao svoje "sveznanje", koje ti i nemaš, već "sveznanje" "svetlosnog bića". Za kojeg ne znaš ni da postoji, niti da si se s njim sjedinio i njegovo "sveznanje" NEPOSREDNO ISKUSIO kao svoje vlastito. Da bi to saznao, bilo je potrebno da se "svetlosno biće" razdvoji od tebe i stane ispred tebe i rečima to objasni šta ti se desilo, ovako kao što ja rečima sada tebi objašnjavam. Što "svetlosno biće" nije učinilo, već te ostavilo u zabludi da misliš da si spoznao sebe samoga. Najveći broj "prosvetljenih" to takođe ne zna. Tesla na primer je to znao. Tesla je tvrdio da postoji nekakav "svetlosni energetski kontejner" u kojemu postoje sva znanja i iz kojega može sve da se sazna. Zato je i mogao da tvrdi da je sve energija, svetlost i elektricitet i da i elektron ima svest.

Poslednja izmena:
Ne postoji nikakva "materijalizovana pažnja", već samo psihička radnja opažanja koja nije materijalna. Postoje samo materijalizovani objekti. To su, zapravo, materijalizovani subjekti, koji, kad uz pomoć svojih fizičkih sposobnosti naprezanja i kretanja poprime fizička svojstva sile i mase, mogu da se opažaju kao objekti.

Jaoj Ljubomire...
Ne postoji ovo (a pokazuješ baš na njega) ne postoji ono( i opet pokazuješ na njegovu pojavu).
Sve čega si svjestan postoji ali nije sve permanentno, nije sve apsolutno, niti je sve stvorivo niti je sve uništivo.
Apsolut je nestvoriv, nepromjenjiv, neuništiv te se jedino apsolut i može nazvati istinskim postojanjem-Bićem, ali i pojave postoje ali samo kao izvedeni, stvoreni oblici, manifestujućeg znanja-Svijesti apsoluta. Iluzija su dakle. Ipak, ne može se reći Iluzija ne postoji. Postoji ali nije permanentna, već je to postajuća realnost nepromejnivog apsoluta. A pošto je apsolut nepromjenjiv i Iluzija je neprestana, konstantno se apsolut manifestuje u nešto, u Multiuverzum. Multiverzum je Iluzija. Ne postoji? Postoji ali nije permanentna. Permanenatan je proces njene kreacije.

Ne možeš, zato što kad si u duhu, ti si sam sa sobom, gde nemaš nikakvog ogledala da se u njemu ogledaš.

Kad si u duhu ti si već U OGLEDALU, poistovjećuješ se sa odrazom kojeg vidiš, a pošto je duh nematerijalan ne shvataš da je tvoje tjelo nematerijalno te ga tako i reflektuješ, gubeći iz svjesnosti ogledalo, u kojemu se ogledaš.
Kad si u duhu, opet TI nisi duh. To je isto kao kad si u 'tijelu', TI nisi tijelo. TI si uvijek apsolut, nepromjenjivo Biće koje ima moć identifikacije. Identifikaciju ostvaruješ centriranjem volje u izabranom aspektu sebe. U duhu, volja ti je cetrirana u ODRAZU tvog nematerijalnog tijela u ogledalu, u pažnji.

"Svetlosno sveznajuće biće", kad se sjedini sa tobom, reflektuje sebe, svoje sveznanje, u tebe, tako da tebi ne ostaje ništa drugo već da pomisliš kao si spoznao "sveznajućeg sebe". Da bi posle kad se odvojiš od "svetlosnog bića" mogao da se diviš sebi i svom, navodnom, "sveznanju".
.

Zabluda. Moć telepatije je moć apsoluta da transcendira volju u dva idividualizovana centra i da ta dva centra spoji na istu frekvenciju, pri čemu duh jednog centra i duh drugog centra postaju JEDNO a željeni sadržaj znanja jednog centra se tad preslikava u duh drugog centra, neiskrivljen percepcijom uma, onakav kakav jeste, dakle bez procesa mišljenja (šta se poslije toga dešava, unošenjem duhovnog znanja u razum, to je sasvim druga priča, tad nastupa percepcija).

To o čemu pričaš je dakle moć apsoluta da transcendira volju... sa jednog na drugi aspekt SEBE. Drugog do Jednog Bića-apsoluta nema. Pa recimo i da taj aspekt sebe nazivaš 'Svjetlosnim bićem', to nema veze sa istinom o postojanju. JA JESAM APSOLUT koji sam u ovom trenu svjestan ili pak nesvjestan sebe u čovjeku, u stvorenju, u svjetosnom 'biću'. Ja stoga odlučujem da li ću da se povežem sa Svjetlosnim dijelom SEBE ili ne, jer je to moja (apsolutova) volja (ne čovjekova) određena mojim nivoom svjesnosti u čovjeku. Moj nivo svjesnosti je ključ kojim se otklljučavaju više dimenzije a vantjelesno iskustvo 'odobrava'.

Nikakvog 'IZABRANOG' čovjeka koji je specijalniji od drugih ljudi nema. Izabran' si prirodnom selekcijom koja se obavlja nivoom Svjesnosti na kojemu trenutno operišeš. To je sve. Nikakvo Svjetlosno biće ne vrši izbor bez tvog odobrenja. To bi bilo nasilje i bilo bi u potpunosti protiv nivoa svjesnosti na kojemu apsolut kao to stvorenje operiše. Što si na Višem nivou svjesnosti više si sluga manje gospodar. Služiš drugim kreacijama da se uzdignu na toj ljestvici svjesnosti. Funkcija takvog stvorenja je već dogovorena na višem nivou postojanja. Nikakvog izabiranja tu nema. Sve je već određeno. JA SAM APSOLUT, kao što i u svjetlosnom stvorenju jesam. Što sam svjesniji sebe uistinu sam moćniji, svjesnij sam apsoluta koji jesam, svjesniji sam svojih sposobnosti i potencijala. Što sam svjesniji milostiviji sam, jer sam bliži apsolutnom-konstantnom principu bezuslovnog davanja, bliži sam Bogu, koji takođe jesam.

Poslednja izmena:
Ako si sam sa sobom, tada nemaš nikakvog "ogledala" i nemaš u čemu da se ogledaš, niti prosvetliš. A i kad bi mogao, nebi sebe mogao da vidiš kao "sveznalca", jer to nisi, već kao neznalicu. Zato ti i jeste potrebno sveznajuće "svetlosno biće" da se u njemu "ogledaš" i pomisliš da si video sebe kao "sveznalca".

Sam sa sobom... šta ti podrazumijevaš pod tim?
Podrazumijevaš sebe-čovjeka izolovanog od drugih ljudi, drugih kreacija?
Podrazumijevaš sebe-subjekat izolovan od projekcije svojih objekata?

Ni jedno niti drugo NISI TI:
To su tvoji izrazi.
TI si postojanje koje je nestvorivo, nepromjenjivo, a imaš moć da stvaraš i omogućavaš doživljaj promjene 'pomijerajući' centar volje i pažnje sa cjeline koja jesi na dijelove, stvarajući pri tom iluziju odvojenosti.
Kad si sam sa sobom (ne kao stvorenje već kao apsolut), apsolutan si, cjelovit, cjelina si koja zna sebe.

Ljubomire, ti konstantno od sebe oduzimaš moć koja ti pripada prišivajući je nečemu izvan sebe; svjetlosnom biću. Za toliko si nesvjesniji.
Poenta prosvjetljenja i jeste povratak centra moći u SEBE.
TI JESI APSOLUT.

Poslednja izmena:
JA KOJI JESAM:

Jaoj Ljubomire...
Ne postoji ovo (a pokazuješ baš na njega) ne postoji ono( i opet pokazuješ na njegovu pojavu).

Teško je s tobom diskutovati jer ne umeš logički da misliš. Onaj ko ne ume logički da misli taj ne ume da objasni ništa i takav nikad ne može da bude dobar ni naučnik, ni filozof. Može da bude samo vernik, što ti i jesi. Samo veruješ da umeš da objašnjavaš stvari, a upravo je suprotno jer tvoje stavove ne može razumeti niko, pa ni ti sam. Kad bih te pitao kako je moguće i po kojoj logici taj tvoj "apsolut" postoji, ne bi umeo da objasniš, iako ja svakodnevno trubim da bez 7 sposobnosti ne može da bude nikakvog postojanja. Što ti nikada nisi ni pomenuo a i dalje si upran da na svoj nemoguć i nelogičan način sve objasniš, što je upravo dokaz da ti logika nije jaka strana.

Sve čega si svjestan postoji ....

Nije tačno. U nauci se, na primer, odavno zna da je materija kretanje i svi tvrde da kretanje postoji, što nije tačno, jer nije logično. Nikada ne postoji kretanje, već uvek i samo kretač koji se kreće. To je logika i ko to ne razume nikada neće uspeti da reši i razume tajnu postojanja sveta. Ti si se, na primer, uhvatio tog svog "apsoluta" i pokušavaš sve pomoću njega da rešiš, a uopšte ne umeš da odgovoriš na pitanje ni ŠTA je "apsolut", ni KAKO postoji, ni ZAŠTO. Čak ne možeš da dokažeš ni da uopšte i postoji, već upućuješ ljude da to provere nemogučom metodom, "transcendiranjem u sebe".

Apsolut je nestvoriv, nepromjenjiv, neuništiv te se jedino apsolut i može nazvati istinskim postojanjem-Bićem,

Još samo kad bi mogao da ga uhvatiš, staviš ga u kavez i pokažeš nam ga, da mi možemo da mu stavimo soli na rep i tako se uverimo da on zaista postoji, sve bi bilo uredu. Bez toga samo prazne priče pričaš.

ali i pojave postoje ali samo kao izvedeni, stvoreni oblici, manifestujućeg znanja-Svijesti apsoluta.

Ovo je primer tvog nakaradnog objašnjavanja koje niko živ ne može ni da proveri, ni da razume. Iz ovoga tvog stava nije moguće ni proveriti, ni znati šta je, ni "pojava", ni šta je "manifestujuće znanje Svesti apsoluta." A da si lepo rekao da je pojava sve što se kreće i da su sve materijalne forme od kojih se Svemir sastoji samo različiti oblici organizovanog kretanja i rada, a da je apsolut Kretač koji se kreće, koji kao svesna psihička sila deluje iz nutrine svakog kretanja i kretanje čini mogućim, koji sebe zove imenom "JA",sve bi bilo uredu, jer bi sve bilo i proverljivo i razumljivo.

Iluzija su dakle. Ipak, ne može se reći Iluzija ne postoji. Postoji ali nije permanentna, već je to postajuća realnost nepromejnivog apsoluta. A pošto je apsolut nepromjenjiv i Iluzija je neprestana, konstantno se apsolut manifestuje u nešto, u Multiuverzum. Multiverzum je Iluzija. Ne postoji? Postoji ali nije permanentna. Permanenatan je proces njene kreacije.

Tandara-mandara, šta drugo da ti kažem. Možda si ti u pravu - možda je to zaista tako - ali samo kad bi umeo da nam sve to objaniš na čistom srpskom da može ceo svet da te razume, sve bi bilo OK.

Poslednja izmena:
JA KOJI JESAM:

Kad si u duhu ti si već U OGLEDALU,

Pričaš koještarije. Ne postoji nikakva rupa u duhi kroz koju meže da se prođe i u duh uđe. Sve što duh jeste i što bude, manifestuje se izvan samog duha, a ne u duhu, a to su uvek njegove opažljive i dokažljive fizičke i psihičke radnje. Kad duh prestane da ih vrši, ništa ne ostaje, ni izvan duha, ni u duhu. Ostaje samo kvantni vakuum, svemirska crna jama. Duh tada spava snom mrtvaca i ne zna gde mu je ni dupe, ni glava. Tada se ne može znati ni da postoji, niti da bilo kavim fizičkim i psihičkim sposobnostima raspolaže. Tak kad počne da vrši fizičke i psihičke radnje (Big-Bang), tada i mi znamo, kao i on sam, zna da postoji. I tek tada izvodimo zaključak da on raspolaže sa 7 fizičkih sposobnosti, jer je logično da ne bi mogao ni da ivrši radnje da nije sposoban. Duh čak i svoje postojanje sebi dokazuje izvan sebe, a ne u sebi. Dokazuje pomoću svojih fizičkih i psihičkih radnji koje vrši. Kad ih me vrši on ne može da zna da postoji.

TI nisi tijelo.

Jesi telo. Telo je kretanje, a ti si Kretač koji se kreće, koji od svog kretanja ne možeš da se odvojiš. Odvajaš se od kretanja smo kad prestaneš da se krećeš, a ti kao Kretač i dalje ostaneš da postojiš.

PS: Sutra ću komentarisati tvoja druga dva posta.

Poslednja izmena:
JA KOJI JESAM:

Zabluda. Moć telepatije je moć apsoluta da transcendira volju u dva idividualizovana centra i da ta dva centra spoji na istu frekvenciju, pri čemu duh jednog centra i duh drugog centra postaju JEDNO a željeni sadržaj znanja jednog centra se tad preslikava u duh drugog centra, neiskrivljen percepcijom uma, onakav kakav jeste, dakle bez procesa mišljenja (šta se poslije toga dešava, unošenjem duhovnog znanja u razum, to je sasvim druga priča, tad nastupa percepcija).

Bože dragi, kako ti nakaradno objašnjavaš stvari, da ni sveti Petar ne bi mogao da te razume, već samo veruje. Kad ti nešto objašnjavaš kod tebe nema nikakve logike u tvom objašnjenju pomoću koje to može da se razume, niti navođenja primera iz iskustva da to može da se proveri. Evo, sada ću ovo isto ja da objasnim i sa primerom iz iskustva i logikom, ali drugom terminologijom, da vidiš kakva je razlika.

Dakle ovako, treba objasniti pojavu zvanu "telepatija".

Prvo ide definicija telepatije koja glasi da je telepatija prenosšenje informacija na daljinu. Svi iz fizike i iskustva rukovanja našim informatičkim sistemima znamo šta je, kako se i čime odvija prenošenje informacija na daljinu. Tu moramo da imamo samo tri činioca i faktora. Od to troje jedan je subjekt koji šalje informaciju. To može da bude neka radio ili tv stanica, a može da bude i čovek, a drugi subjekt je radio ili tv prijemnik koji prima informaciju, a može da bude i čovek. I treći faktor je takođe subjekt koji prenosi informaciju na daljinu od subjekta koji šalje informaciju do subjekta koji je prima.

I to je sva mudrolija koju treba izrecitovati da bi se razumelo šta je telepatija, nebitno da li je reč o našim informatičkim tehnologijama ili živim organizmima, jer i jedni i drugi rade po istom principu i koriste istu mogućnost.

Isto je i kada dva čoveka međusobno telepatski komuniciraju ili kad "svetlosno biće" želi da prosvetli nekog čoveka. Tu imamo situaciju da "svetlosno biće" u svojstvu i obliku jenog individualizovanog elektromagnetnog svetlećeg svesnog polja, putem misli šalje informaciju, koja putuje do čovekovog Jastva, takođe u obliku svenog elektromagnetnog polja koje obavija i prožima ljudski organizam, a koju od "svetlosnog bića" do čoveka prenosi takođe jedno posebno, ali šire i veće svesno elektromagnetno svesno polje, u čijoj nutrini se nalazi i "svetlosno biće" i čovek.

I Tesla, koji je tvrdio da je sve energija, svetlost i elektricitet i da i elektron ima svest i da u Svemiru postoji "svetlosni kontejner" koji u sebi sadržai sva znanja i sve informacije, je i sam telepatski iz tog "svetlosnog kontejnera", tj od "svetlosnog bića" dobivao sve informacije za svoje izume iz oblasti elektrotehnike.

I tek kad se na ovakav, ljudima iz iskustva poznat način, objasni šta je telepatija, tj. šta je prenošenje misli na daljinu i kad to ljudi shvate, možda bi neko mogao i da razume i to tvoje objašnjenje telepatije, koje si ti objasnio samo tebi poznatim terminima. Gde si ono svesno elektromagnetno polje koje prenosi informaciju od pošiljaoca do primeoca nazvao imenom "apsolut", o kojem ni jedan čovek na svetu nikakvo iskustvo nema, jer ti ne umeš da objasniš šta je apsolut, ni kako apsolut postoji. Ne umeš da objasniš da je sve što postoji "apsolut" i da se on fizički manifestuje uvek kao svesno elektromagnetno polje, bez obzira da li je reč o elementarnoj čestici, atomu, nebeskom telu, galaksiji ili celom svemiru. I da su i sva tela ćelija, biljaka, životinja i ljudi, takođe sagrađena od hijerarhijski posloženih većih i manjih svesnih elektromagnetnih polja koja egzistiraju jedna unutar drugih, gde veća elektromagnetna polja uvek igraju ulogu prenosnika informacija, koje međusobno razmenjuju manja svesna elektromagnetna polja koja se nalaze unutar većih. Da nije tako organizacija života i rada u Svemiru ne bi bila moguća. Da nije tako ljudski organizam kao visoka organizacija elementarnih ćestica u atomima, pa atoma u ćelijama, te ćelija u organima i organa u telu, nikada ne bi bila moguća. Niti bi organizacija života i rada svetskog ljudskog društva, kakvu danas imamo, bila moguća.

"Prosvetlenje", dakle, nije nikakav poseban fenomen, niti čudo, već obično prenošenje informacija na daljinu, koje je obična i svakodnevna pojava koja se odvoja na svim nivoima postojanja u Svemiru, bez čega evolucije Svemira i visoke i složene organizacije života i rada u njemu ne bi moglo da bude.

U nauci je sve to već odavno poznato i ljudi sve to mogu da shvate, ako im se na pristupačan i njima shvatljiv način objasni, na njima poznatim primerima iz života. Bez potrebe da im se te istine o postojanju sveta i dalje mistifikuju umotavanjem u zastarele i neshvatljive verske i filozofske termine, poput termina "apsolut", "bog" "duh", "bitak", "transcendentno", "stvar po sebi" itd, pomoću kojih su teolozi i filozofi obeležavali pojave koje nisu umeli da objasne. To isto i ti Simo, radiš. Evo nastavka tvog posta koji sada komentarišem, kao slikovitog primera tvog objašnjavanja "apsoluta" i funkcionisanja sveta, koje, ne samo da niko živ na svetu nikada neće moći da razume, več koje nije ni tačno.

To o čemu pričaš je dakle moć apsoluta da transcendira volju... sa jednog na drugi aspekt SEBE. Drugog do Jednog Bića-apsoluta nema. Pa recimo i da taj aspekt sebe nazivaš 'Svjetlosnim bićem', to nema veze sa istinom o postojanju. JA JESAM APSOLUT koji sam u ovom trenu svjestan ili pak nesvjestan sebe u čovjeku, u stvorenju, u svjetosnom 'biću'. Ja stoga odlučujem da li ću da se povežem sa Svjetlosnim dijelom SEBE ili ne, jer je to moja (apsolutova) volja (ne čovjekova) određena mojim nivoom svjesnosti u čovjeku. Moj nivo svjesnosti je ključ kojim se otklljučavaju više dimenzije a vantjelesno iskustvo 'odobrava'.

Nikakvog 'IZABRANOG' čovjeka koji je specijalniji od drugih ljudi nema.

Ima, Simo... ima, ima. Kad ti na primer želiš sa nekim da pričaš, ne pričaš sa bilo kim, već uvek i znaš sa kim ćeš da pričaš i o čemu ćeš da pričaš i njega biraš. Pogotovo kad koristiš mobilni telefon, tada moraš da pritisneš broj mobilnog telefona tačno određene osobe sa kojom želiš da pričaš. Tako isto i "svetlosna bića" biraju ljude sa kojima će da pričaju o temama koje su za pojedine ljude zanimljive. Mene, na primer, uvek je zanimalala tajna i logika po kojoj materija, život i priroda postoje. Teslu je zanimala elektrotehnika. Nekog zanima slikarstvo ili muzika. Nekog ekonomija ili politika. Svako iz "nebeskog kontejnera sveznanja" telepatski dobija inspiraciju za ono što ga najviše zanima. Možda ne baš svako, ali oni najuporniji koji traže rešenja za ono što ih jako zanima, svakako jednog dana im to rešenje na pamet padne, a da pojma nemaju odakle im to rešenje dođe. Ja sam bio te sreće što nisam dobio samo rešenje koje me je zanimalo, već i objašnjenje odakle mi je to rešenje došlo, ka i ko mi ga je i na koji način dao.

I

JA KOJI JESAM:

Sam sa sobom... šta ti podrazumijevaš pod tim?
Podrazumijevaš sebe-čovjeka izolovanog od drugih ljudi, drugih kreacija?
Podrazumijevaš sebe-subjekat izolovan od projekcije svojih objekata?

Izraz, "sam sa sobom", sam upotrebio da slikovito objasnim tvoj apel ljudima da transcendiraju u sebe da bi spoznali sebe. Želeći pri tome da objasnim da na taj način nije moguće spoznati sebe, već samo uz pomoći sveta kojim smo okruženi i komunikacije sa njim. Drugim rečima, subjekt ne može spoznati sebe bez upotrebe sposobnosti opažanja, osećanja i pamćenja. A pošto sebe ne može direktno i neposredno ni opaziti, ni osetiti, ni zapamtiti, to mu je potrebno "ogledalo", da posredno, uz pomoć "ogledala" (sveta kao objekta) opazi, oseti i sebe zapamti. Za čoveka to "ogledalo" je uvek svet kojim je okružen i u kojem živi, pomoću kojega postepeno i polagano stiče iskustvo i znanje o sebi. A kad ne želi da gubi vreme i hoće da na prečac i na brzinu da spozna sebe, onda to, eventualno, može da postigne tako što će da se "prosvetli". Odnosno, da se telepatski spoji sa "svetlosnim bićem" koje već raspolaže sa svim "znanjem o sebi" i tako telepatski stekne uvid u znanje "svetlosnog bića" o sebi, koje će da bude identično onom našem "znanju o sebi" kada dođemo do karaja evolucije naše svesti, koja će da traje sve dok i ovaj naš Svemir traje.

TI si postojanje koje je nestvorivo, nepromjenjivo, a imaš moć da stvaraš i omogućavaš doživljaj promjene 'pomijerajući' centar volje i pažnje sa cjeline koja jesi na dijelove, stvarajući pri tom iluziju odvojenosti.
Kad si sam sa sobom (ne kao stvorenje već kao apsolut), apsolutan si, cjelovit, cjelina si koja zna sebe.

tandara-mandara.

Ljubomire, ti konstantno od sebe oduzimaš moć koja ti pripada prišivajući je nečemu izvan sebe; svjetlosnom biću. Za toliko si nesvjesniji.

Moja jedina moć su mojih 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti i po tim sposobnostima smo "svetlosno biće" i ja ili bilo šta drugo, potpuno isti. A ono po čemu nismo isti su različita života iskustva, tj. znanja, informacije kojima raspolažemo o sebi, o svom postojanju i svetu u kojem se nalazimo. Znanje kojim "svetlosno biće" o tome raspolaže je kompletno, potpuno i sveobuhvatno, a moje znanje je u odnosu na "svetlosno biće" kao u male bebe koja tek počinje to znanje kroz život da sakuplja i uči.

Poenta prosvjetljenja i jeste povratak centra moći u SEBE.
TI JESI APSOLUT.

Da, tačno je, i ja sam APSOLUT, ali ne OTAC, već tek novorođeni i neuki SIN. Koji će jednoga dana, na kraju evolucije, Svemira, verovatno i sam da postane OTAC, koji će takođe i sam da ima svog SINA. I tako beskonačno u prošlost i budućnost. Vajme Oca, Sina i Svetoga Duha. Amen!

Ova dva matorca su mi se bap lepo pos.rali po temi, alal vera

Bravo! Sad si pokazao na kojem su nivou svjesnosti. Umjesto da si zahvalan da ti je tema posjećena a izvor znanja o moralnosti proširen, ti zadovoljavaš prostaka u sebi.

Kako uopšte možeš pričati o moralnosti ičega a da se ne povežeš sa izvorom svih pojava? Postavio si temu na javnom forumu i to te automatski isključuje iz vladništva ideje.

Uostalom, ako želiš da ti tema ide tokom koji ti želiš onda budi svjestan tokova i konstruktivno se, umjesto sarkastično ophodi prema bilo kome.
Vodi nas kroz nju. Ne priznajem cmizdrenje i sarkazam. Odrasti iz ostarjelog klipana.

Ova dva matorca su mi se bap lepo pos.rali po temi, alal vera

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

Otvori temu Moralna ispravnost oružane revolucije 2

iskopiraj šta ti treba pa da popričamo o običaju, stalnim i sve češćim potrebama za revolucijama zaključno od 1789.g, pa nadalje !

revolucije bez utopije ne idu.

Paradoks: ubrzane revolucije i utopijske promene paradigmi dovode do distopije.

Revolucije za gorivo prebrzo troše kulturu stvarajući jaču i okamenjujući civilizaciju.

U dinamičkom smislu manje kulture više civilizacije

Poslednja izmena:
Bravo! Sad si pokazao na kojem su nivou svjesnosti. Umjesto da si zahvalan da ti je tema posjećena a izvor znanja o moralnosti proširen, ti zadovoljavaš prostaka u sebi.

Kako uopšte možeš pričati o moralnosti ičega a da se ne povežeš sa izvorom svih pojava? Postavio si temu na javnom forumu i to te automatski isključuje iz vladništva ideje.

Uostalom, ako želiš da ti tema ide tokom koji ti želiš onda budi svjestan tokova i konstruktivno se, umjesto sarkastično ophodi prema bilo kome.
Vodi nas kroz nju. Ne priznajem cmizdrenje i sarkazam. Odrasti iz ostarjelog klipana.

Jel ti to meni upravo govoriš da ja tebi treba da budem zahvalan što si me prosvetlio i što si obogatio moju temu svojim dragocenim mislima

koji nivo narcisoidnosti

al da ti odgovorim:

osim što ste potrošili strane i strane na BESKORISNO I BESMISLENO TRUĆANJE, ti i Ljubo niste doprineli ovoj temi na bilo koji vredan način, čak ste je uništili i zatrpali glupostima u koje verujete, a koje su ili prevaziđena metafizika u tvom slučaju jer si zaglavio u 18. veku, ili totalne budalaštine kao u slučaju Ljubomira koji bi trebalo da potraži psihijatrijsku pomoć ili bar da ode u dom za stare da ga kljukaju nekim bensedinima, gde bi možda i našao zainteresovanu publiku

Vas dvojica ste tipičan primer ljudi koji su dovoljno privilegovani u životu da mogu sebi da dozvole da se bave tim, i ne samo bave, već sistematično troše vreme na stvari koje su ništa drugo do intelektualistička onanija bez ikakve vrednosti

osim što ste potrošili strane i strane na BESKORISNO I BESMISLENO TRUĆANJE, ti i Ljubo niste doprineli ovoj temi na bilo koji vredan način, čak ste je uništili i zatrpali glupostima u koje verujete, a koje su ili prevaziđena metafizika u tvom slučaju jer si zaglavio u 18. veku, ili totalne budalaštine kao u slučaju Ljubomira koji bi trebalo da potraži psihijatrijsku pomoć ili bar da ode u dom za stare da ga kljukaju nekim bensedinima, gde bi možda i našao zainteresovanu publiku
AHAHAH brao

Otvori temu Moralna ispravnost oružane revolucije 2

iskopiraj šta ti treba pa da popričamo o običaju, stalnim i sve češćim potrebama za revolucijama zaključno od 1789.g, pa nadalje !

revolucije bez utopije ne idu.

Paradoks: ubrzane revolucije i utopijske promene paradigmi dovode do distopije.

Revolucije za gorivo prebrzo troše kulturu stvarajući jaču i okamenjujući civilizaciju.

U dinamičkom smislu manje kulture više civilizacije

a druge teme? lakše je banovati dva tri lajava krelca. ili barem promeniti im šifre...:per:

Poslednja izmena:
Rasprava se prilično rasplinula. Pokušaću da se vratim temi u naslovu.

Kako god da se moral tumači, nešto što prouzrokuje samo štetu ne može biti moralno. Revolucija uvek podrazumeva gubitak mladih života.

Postoji li dobitak koji bi to opravdao? Ne!

Ponoviću: revolucija se svodi na "Sjaši Kurta da uzjaše Murta!" - promene se vlastodršci a narod ostane u gubitku. Takva pojava ne može biti moralna.

Rasprava se prilično rasplinula. Pokušaću da se vratim temi u naslovu.

Kako god da se moral tumači, nešto što prouzrokuje samo štetu ne može biti moralno. Revolucija uvek podrazumeva gubitak mladih života.

Postoji li dobitak koji bi to opravdao? Ne!

Ponoviću: revolucija se svodi na "Sjaši Kurta da uzjaše Murta!" - promene se vlastodršci a narod ostane u gubitku. Takva pojava ne može biti moralna.

Ti očito znaš šta hoćeš da kažeš ali nisi svjestan šta si rekao, napisao. Pročitaj svoj komentar.
Dakle, ako bi jedino stari životi bili uništeni oružana revolucija bi bila opravdana?

Kažeš promene se vlastodršći a narod ostane u gubitku.

Ako bi samo vladajuće glave bile posječene, revolucija bi bila opravdana?
Razdvajaš vlastodršće od naroda, kao da su to razdvojive kategorije.
Vladari dolaze iz naroda, bilo da se pod pojomom 'narod' podrazumijeva ista nacija, isto pleme ili pak da dolaze iz drugih nacija, drugih plemena , vlastodrši su uvijek dio naroda-ljudi.
Nisu li u svakoj oružanoj revoluciji upravo glave vlastodržaca cilj revolucije, njihova sječa??
U svakoj oružanoj revoluciji jesu (ovdje je pitanje o moralnosti oružane revolucije a ne o podjeli na mlade-stare živote, na narod i vlast).
Dakle, cilj svake oružane revolucije je da se prvo odsijeku glave vlastodržaca kako bi se na njihovo mjesto ustoličili novi. U tom procesu onda ginu mnogi, i sa jedne i sa druge strane sukoba.
I jedni i drugi su dio naroda. I mladi i stari životi su podjednako 'životi'.

Da si, kao što nisi, izostavio taj atribut 'mladi' i rekao samo život, i da nisi upotrijebio tu segregaciju na narod i vlostodršce tvoja bi tvrdnja bila 'moralno' jasna i valjana.
Ovako si nam ostavio nagovještaj, teoriju punu rupa, koje svako po sebi sad može da ispunjava.
...
Eto zašto su ovdje potrebni tekstovi koji proširuju znanja o porijeklu moralnosti, da upute svjesnost na korijene svih pojava.

Ipak, tvoj komentar je jedini u nizu iz kojeg slijedi, a koji se zaista bavio tematikom pitanja.
Ostali komentari, uključujući i komentar postavljača teme nisu ništa drugo do egoistično zadovoljenje sarkazma, niskog nivoa svjesnosti i prostaštva u čovjeku. Niti jedan se nisu potrudili da temu vrate na ono što su tobož' mislili da čine. Ti jesi, bez obzira na propuste koje sam gore naveo.

Poslednja izmena:

Back