koliko sam razumela, uspeo si da to sto jesi postanes uz pomoc nekog nadnaravnog iskustva, da li bi uspeo i bez njega?
Moje trenutno stanje Svjesnosti ne bi bilo moguće bez prosvjetljenja.
sta konkretno predlazes zrtvi da ucini kad se nadje pred nasilnikom: recimo ja se vracam kuci kasno i pred ulazom me napadne silovatelj.
sta da radim? (na stranu to sto sam ga prizvala nesvesnim blabla, sta da radim u konkretnoj situaciji da ga osujetim?) --da mu pricam bajke kao Seherezada.?
Postavljaš pitanje u kojemu daješ veoma malo širine mogućnostima. Prvo, ako i u najmanjem dijelu svog Bića ikad osjetiš slutnju ili zastrašujuću misao o tom aktu nad tobom, znak je da postoji mogućnost da se taj strah i manifestuje u realnost kad se poklope idealni uslovi za to. Dakle, ako u tvom razumu postoje takve misli, predlažem ti da svjesno odlučiš jedno od sledećih dva:
1. Svjesno izbriši tu mogućnost iz postojanja, dakle, koncentriši se na tu misao, uhvati je u fokus a onda se zahvali Bogu-univerzumu, kome hoćeš i sa potpunim povjerenjem u sebe i u Boga reci NE, HVALA!. To je brisač mogućnosti. Previše jednostavno??? Jeste, jednostavnije da jednostavnije ne može biti. Pri tom, dok se zahvaljuješ i negiraš je, moraš osjetiti kako tu mogućnost predaješ univerzumu koji je prosipa u elementarnu formu, vraća je u prvobiitnu stvar koja nema nikakve veze sa namjerom koja se u tebi rodila. Oslobađanje činiš rasipanjem fokusa sa jedne tačke na policentrični univerzum, na sve. Kad to odradiš, možeš bez problema hodati sama u sred noći, na bilo kojem kraju svijeta i neće postojati mogućnost iz koje će se izroditi silovatelj. Tad si slobodna u svijetu. To ne znači da ćeš svojim svjesnim izborom izbrisati tu mogućmost iz nesvjesnog razuma neke druge žene. Ona, ukoliko u svom nesvjesnom razumu ima sličnu misao, takođe sama za sebe to mora učiniti.
2. Ako pak u tome ne uspiješ (probaj sve dok ne uspiješ), onda ti kao svojoj sestri, majci i svojim kćerka savjetujem da nikad ne kročiš u takva mjesta koja te potsjećaju na mogućnost o kojoj govoriš. Dakle, ili sa sobom pozovi drugaricu koja se ne plaši, ili druga, majku, ili jednostavno ne idi u to vrijeme tim putevima. Jednostavno. Pri tom, nastavi i dalje da probaš ono što rekoh pod brojem 1.
sta konkretno predlazes zrtvi da ucini kad se nadje pred nasilnikom: recimo ja se vracam kuci kasno i pred ulazom me napadne silovatelj.
sta da radim? (na stranu to sto sam ga prizvala nesvesnim blabla, sta da radim u konkretnoj situaciji da ga osujetim?) --da mu pricam bajke kao Seherezada.?
Sjeti se svega što sam ti rekao pod brjem 1. i to onda magično odradi prije nego li se radnja odvije dalje. (kako vodim, vi biste čarobni štap, ne može, na svemu se mor araditi, svjesno i ozbiljno).
sta bi ti uradio da te napadne silovatelj?
Takva mogućnost ne postoji.
Tebi se to ne bi mogllo desiti jer ga nesvesno ne bi prizvao?
Ne da ga ne bih prizvao, već sam to sa sobom interno riješio. Mogućnost takve relanosti sam u potpunosti anulirao.
kako ti se onda mogla desiti 'vrucina' u sidneju , pa si morao prizivati vetar?
Vrućina u Melburnu. Vrućina se desila pošto jer vrućina iskustvo koje prizivamo i određujemo kolektivno, kritičnom masom Svjesnosti u sprezi sa zemljom, oblacima, Suncem, vjetrom i drugim. Ipak, individualno djelujemo na kolektivno, tako nastaje kritična masa koja onda ima svoj momentum. Ja sam recimo, svojim znanjima i usmjerenjima u tom momentu bio veći u masi od kritične mase nesvjesnog tog okruženja. Lokalno sam promijenio vremenske uslove (to nije jedini put).
(naizgled nije paralela, ali sustinski jeste, ma kako izglrdala banalna neprijatnost sa omorom u odnosu na silovatelja)
Paralela je sasvim u redu. Sve se, kao što rekoh, dešava po istim principaima.
Stoga, opet naglašavam, postoje događaji koji su posledica kritične mase kolektivne Svjesnosti (ratovi, nevrijeme, požari,) i njih u svoju realnost 'prizivamo' putem kolektivno nesvjesnog. Drugi događaji su izričito individualnog karaktera i imaju vezu sa našom mentalnom postavkom, sa našim individualno nesvjesnim. Vidiš, svako individualno nesvjesno je uistinu dio i gradivni element kolketivno nesvjesnog. Odatle je svakoj individui dostupno da iz njega pozajmljuje i osvješćava stvarnost po sebi. Istu vrućinu ne doživljavamo svi na isti način. Neko sjedi u sobi sa 'klima' uređajima.
I ako neko može živjeti u strahu od silovatelja, jer zna da u kolketivno nesvjesnom postoji impuls, usmjerenje, mogućnost realnosti nekih jedinki, nije garancija da ćeš ga ti svojim strahom i osvijestiti u realnost. Međutim, gdje ima dima ima i vatre; gdje ima straha ima i njegove menifestacije. U tom slučaju je bolje spriječiti nego liječiti. Rekoh već kako. Ponovi metod broja 1.
- - - - - - - - - -
Naravno da ne mogu da citam ovolike postove, pa sam prvo proverio da li smo na filozofiji ili religiji
i kaze Filozofija. Sta god to nekome znacilo.
Hm, kad se pročita ovo što si ispisao, nemam trun sumnje da bi iko shvatio da je na podforumu 'Filozofija'.
Kafana? Da.