dr
Poznat
- Poruka
- 9.753
I da jesi, suvise je rano za bilo kakvu dijagnostiku u pravcu ispitivanja mononukeoze.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Evo mene opet,znam da sam dosadna,ali zaista sam uplasena i zivot mi se bukvalno u prethodnih par dana pretvorio u pakao...
Interesuje me posle koliko se kod najveceg broja obolelih javljaju simptomi
I cula sam da je potrebna malo veca kolicina pljuvacke za prenos i da se zato najcesce prenosi poljupcem,da li je to tacno?
Meni treba pomoc
ja takodje imam mononukleozu i zanima me koliko dugo ne smem da imam dechka!? :'( doktor kaze da je najbolje da me niko ne ljubi 6 mes! 2 nedelje sam u kuci i vec sada u ponedeljak mogu u shkolu...
Pokusacu da se smirim,ali nece ici lako...Znam da ponekad preteram,ali veruj mi i mnogo manje stvari su me potpuno izbacivale iz "ravnoteze" :-(Ajde lepo se smiri, ne paranoisi i ne opterecuj se glupostima.
I kao sto sam vec rekla do 2 meseca moze biti inkubacija, najcesce bolest pocinje pod klinickom slikom gripa, angine i to je to.
Bez ljutnje, preterujes i to mnogo!
Meni treba pomoc
ja takodje imam mononukleozu i zanima me koliko dugo ne smem da imam dechka!? :'( doktor kaze da je najbolje da me niko ne ljubi 6 mes! 2 nedelje sam u kuci i vec sada u ponedeljak mogu u shkolu...
Ko je uopste rekao da ne smes da imas decka? Naravno da smes; ne smes jedino ga se ljubis, pozeljno je i do 6 meseci, jer se virus prenosi pljuvackom odnosno infekcija je kapljicna. Ne znam tacno sta je pitanje zapravo?
Lecila ne lecila mononukleoza sama prodje.
Hocu reci, to je virusna infekcija ,nema terapije sem vitamina i mirovanja.
I bilo bi doktorima strasno lako kada bi svi pacijenti imali tipicnu klinicku sliku, vidis pacijenta i odmah znas sta mu je.
Postoje i blaze forme, i atipicne forme mononukleoze.
Probaj da se ne opterecujes previse.
i gojaznost moze da dovede do secerne bolesti; i ******* do raka pluca; i mineralna voda do kamena u bubregu; i sex bez zastite do trudnoce; i seksualno prenosive bolesti do raka grlica materice; i pokvaren zub do gangrene; i cedjenje bubuljica iznad goirnje usne do meningealne sepse. Ako se podceni, ili ne leci. sto ne znaci da je i jedno od navedenih stvari za dramu i paniku niti se u normalnim okolnostima smatra za mnogo opasno.