Софија
Legenda
- Poruka
- 54.575
За почетак, бол под левим ребарним луком.
Малаксалост, несвестица, ако је крварење постепено.
Малаксалост, несвестица, ако је крварење постепено.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
do cega dovodi povremeno konzumiranje alkohola za vreme mononukleoze?
Ajde i tebi da kazem da estejn barov virus ne reaguje na penicilin posto je to virus a penicilin je antibiotik pa samim tim nema dejstvo na bakterije. Ono sto je jako karakteristicno za mononukleozu je otok limfnih zlezda vrata, pazuha i prepona. Moze da postoji ali i ne mora uvecana jetra i slezina. U ustima postoje petehije i vezikule na prelasku tvrdog u meko nepce. Kao osnovna terapija ide neki od antivirusnih lekova recimo aciklovir.
Antibiotici se daju kada postoji neka prateca bakterijska infekcija. To sto vas leci penicilin je jako cudno pa bi ja rekao da to bas i nije mononukleoza.
Ако је управо има, не смете имати односе. Не само због преноса инфекције већ и због њене слезине и јетре.ovako moja devojka ima mononukleozu, sad nas interesuje jel smemo da imamo sexualnih aktivnosti.. ljudi pomagajte..![]()
Шест месеци након излечења избегавај алкохол, а љубљење с дечком је дозвољено чим те прођу симптоми, мада наука каже да се вирус задржава у пљувачки и до 9 месеци након прележане инфекције тј. да 9 месеци можеш бити клицоноша. А ви сад сами донесите одлуку.Imam mononukleozu vec nekih 10ak dana..zanima me do kad ne bi trebalo da pijem nista alkoholno, da se ljubim sa deckom i sl.? Odg.ako moze sto pre..hitnoooooo![]()
Postoji mogucnost da se upotrebom zajednicke case u ovom slucaju flasice prenes virus infektivne mononukleoze..Imam jedno pitanje. Moj drug je saznao u cetvrtak da ima mononukleozu, a ja sam nekoliko dana pre toga pila vodu iz njegove flasice :\, ne znam da li mi je preneo ili nije...verovatno bih trebala odmah da se obratim lekaru?
Javi kako si prosla..Hvala tiI ja se nadam da nisam!
![]()
Imunitet je TRAJAN...pre 2 godine sam prelezala mononukleozu ,i sad me opet jako boli grlo,jel moguce da sam je opet dobila? ili je tacno to,da ko je jednom preleze,nemoze je opet dobiti??? molim vas odgovoriteee miii..
E ovako , stvarno me mrzi da listam 18 strana da bih trazio odgovor zatu cu zamoliti da mi neko odgovori na pitanje.
Da li devojka koja se zarazila mononukleozom pre 2 godine moze da mi prenese istu ?
Hvala u napred.
Javi kako si prosla..