монаштво или брак?

шта би сте радије изабрали?

• монаштво

• брак

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Izusti ime Isusa Hrista, pa neće te grom ubiti zbog toga,...što zazireš toliko od Njega,...pa On ti darova spasenje,....zašto Ga se toliko stidiš???

Eво Господ Исус Христос је Глава Истински Православне Цркве Христове ,а свака неродна лоза попут вас који не признајете Свето Предање као нешто нераздвојно од Светог Писма се сече и у огањ баца.Написао сам.Јел хоћеш још једном да то урадим?:rtfm:

Eво Господ Исус Христос је Глава Истински Православне Цркве Христове ,а свака неродна лоза попут вас који не признајете Свето Предање као нешто нераздвојно од Светог Писма се сече и у огањ баца.Написао сам.Јел хоћеш још једном да то урадим?:rtfm:
Nisi opet po Božjoj reči postupio,....Gospod prepoznaje svoje i sudi,...ti ne,...za ovo što uze sebi pravo, koje jedino Gospodu pripada, sudiće ti se,....ali ti se, izgleda baš i ne uzbuđuješ, ti ljubav i strah pred Gospodom ne osetiš, i ne znaš koliko je strašno odbaciti brata svoga od sebe,....
Hristu treba da nalikujemo, na njega treba da se ugledamo,........On nikad nikog nije odbacio,....Druge terate a sebi mesto niste obezbedili,.....nauke ljudske propovedate a Hristove se nauke odrekoste!
Možete i na glavi dubiti ali sa izvornim Hrićanstvom nemate zajedništvo.
U startu, da ne idemo dalje, Hrist nikad nije mislio o svojoj crkvi kao o jednonacionalnoj,.....kao drugo, rekao je, idite i propovedajte ono što sam vas naučio,....Rekao je, ljubite i neprijatelje svoje,......a ne,....mrzite i prijatelje svoje,....Hristova nauka je jednostavna i prepoznatljiva, i nijedna ljudska je ne može ispravljati i dograđivati, što vi neprestano pokušavate,....
Ja bih ovde samo dodao,....Pazimo se svi oštrice mača, ne igrajmo se sa rečju Božjom, ona nam je na spasenje data a ne na zastranjenje!!!:rtfm:

Nisi opet po Božjoj reči postupio,....Gospod prepoznaje svoje i sudi,...ti ne,...za ovo što uze sebi pravo, koje jedino Gospodu pripada, sudiće ti se,....ali ti se, izgleda baš i ne uzbuđuješ, ti ljubav i strah pred Gospodom ne osetiš, i ne znaš koliko je strašno odbaciti brata svoga od sebe,....
Hristu treba da nalikujemo, na njega treba da se ugledamo,........On nikad nikog nije odbacio,....Druge terate a sebi mesto niste obezbedili,.....nauke ljudske propovedate a Hristove se nauke odrekoste!
Možete i na glavi dubiti ali sa izvornim Hrićanstvom nemate zajedništvo.
U startu, da ne idemo dalje, Hrist nikad nije mislio o svojoj crkvi kao o jednonacionalnoj,.....kao drugo, rekao je, idite i propovedajte ono što sam vas naučio,....Rekao je, ljubite i neprijatelje svoje,......a ne,....mrzite i prijatelje svoje,....Hristova nauka je jednostavna i prepoznatljiva, i nijedna ljudska je ne može ispravljati i dograđivati, što vi neprestano pokušavate,....
Ja bih ovde samo dodao,....Pazimo se svi oštrice mača, ne igrajmo se sa rečju Božjom, ona nam je na spasenje data a ne na zastranjenje!!!:rtfm:

Протестантизам је људска наука.Ви штп не признајете да су Свето Писмо и Свето Предање једно сте такви.И на крају крајева ово што пишеш нема везе са темом не спамуј више.

Poslednja izmena:
Протестантизам је људска наука.Ви штп не признајете да су Свето мПисмо и Свето Предање једно сте такви.И на крају крајева ово што пишеш нема везе са темом не спамуј више.

Sa Hristom sve ima veze,...cela tvoja odbrana i zastranjenje je u tome da napadneš protestantizam,....kakve to veze ima sa tvojim otuđenjem od Hrista,...kako to možeš objasniti???
Sigurno ne napadom na protestantizam,.....Od Istine se ne može pobeći,...ona te do u grob prati a posle će ti se po njoj suditi.
Isus reče: JA SAM PUT, ISTINA I ŽIVOT VEČNI I NIKO NEĆE DOĆI K OCU DO KROZ MENE!!!....ovo nije pisano protestantima, po ovome žive i pravoslavci,...ovime se svaki iskreni pravoslavac ponosi!!!
ISUSA UPOZNAJ I NJIMJE SE PONOSI,......Ne možeš ga prisvojiti, ali ni uskratiti nikome, On je taj koji se daje!!!
...ostavi se nauka ljudskih, jer su ludost pred Bogom,....Zar misliš da će te Bog trpiti sa ovakvim mudrovanjem doveka???
Da ti ja ne rekoh da iz tvojih usta Ime Isus još nije se čulo, ni danas ga ne bi spomenuo!!!

. i citati ono sto volimo.

Vjera nije nametanje (citaj ovo ili ono...)
nego ljubav....

Lijepo je gledati hriscanske primjere, i treba. Ali bojim se da zaostajemo sa vlastitim primjerima.

Али не треба да се чита нешто што би могло да распаљује страсти.Жене углавном читају љубавне романе,а то није добро за душу.

Протестантизам је људска наука.Ви штп не признајете да су Свето Писмо и Свето Предање једно сте такви.И на крају крајева ово што пишеш нема везе са темом не спамуј више.
vec sam ti pisao ali zbog drugih jos jednom:
zamisli sledecu situaciju: u 2.sv ratu Nemci steljali neke ljude i tu je bilo ocevidaca recimo njih 5 koji su posle toga dali pismene izjave u sudu i koje se u potpunosti slzu po pitanju tog nemilog dogadjaja.E sad,neko iskopa danas grobnice i krene sud da ispituje slucaj i ti dodjes kao svedok na sudu i das izjavu koja je suportna ocevicima koji su dali napismeno pre 60 godina.Sud te pita kako to ,a ti kazes nisu oni u pravu,meni je tat ispricao da je njemu deda ipricao da je on cuo,,,Kome ce sud da veruje?

Svi su ljudi Bozij,ali nisu svi deca Bozija.
Samo oni koji su preko Isusa Hrista usinovljeni su deca Bozija i Braca Hristova.

Деца духовна су верници који га слушају као што су некада деца слушала свог оца.Чак се у разрешној молитви по исповести каже за ону особу односно свештеник се обраћа са речју чедо.Значе дете моје духовно.

Деца духовна су верници који га слушају као што су некада деца слушала свог оца.Чак се у разрешној молитви по исповести каже за ону особу односно свештеник се обраћа са речју чедо.Значе дете моје духовно.

Pa sta sam lose rekao?
Zar imas nesto da kazes ?

Back