Samson2009
Veoma poznat
- Poruka
- 13.411
.....a kako ćemo, kad si za sobom zatvorio vrata?
Не него их ти од своје прелести не видиш.Ево ти линк.
http://serbiantrueorthodox.blogspot.com/
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
.....a kako ćemo, kad si za sobom zatvorio vrata?
a, jel smem i Sveto Pismo ponekad pročitati,...
ili je zabranjeno?
a, dobro,...onda je to već nešto,....Да смеш.![]()
ja ću ovde zabluditi,.....a bez Liv ne idem nigde!
Ili i nju da primite ili ja ne idem!![]()
Ти си скроз погубљен.Она хоће да буде СПЦ монахиња.
Ти си скроз погубљен.Она хоће да буде СПЦ монахиња.
ja sam lepo glasala za monastvo,a od sada sam za pustinjastvo...
samo cu da ponesem lap top na pusto ostrvo![]()
......a ko će onda ovaj narod da vaspitava kad se mi raziđemo ?Нема.У пустињу као и манастир се иде ради прекидања везе са светом.
Видео сам пре неког времена да сергијанске монахиње имају различите одежде.Јел неко зна нешто о тим стварима везаним за сергојанску московску патријаршију?
dakle da ponovimo:
lepa bajka za malu decu i za one koji su razocarani u zene pa ajde sad ce da budemo nesto posebno,monasi sto NEMA nikave veze ni sa Isusom Hritom ni sa Bibijom.Bog NIKADA od nas NIJE trazio da idemo i da se zatvorimo negde i tako zivimo"bogougodni"zivot.To je potpuno suprotno Isusovom nalogu koji je dao ucenicima u Jevandjelju po Mateju
Mat 28:19 Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih va ime Oca i Sina i Svetog Duha,
Mat 28:20 Učeći ih da sve drže što sam vam zapovedao; i evo ja sam s vama u sve dane do svršetka veka. Amin.
Dakle prvo je IDITE zapovedni nacin a ne zabijte se u neke meljive sobe i time cete da ispunjavate moju volju.
No da vidimo poreklo monastva pa ce onda sve biti jasnopogotyovu boldovani deo)
Fenomen monaštva bio je poznat mnogo pre nego što se javio u hrišćanstvu. Slična pojava primećena je kako u nekim judaističkim tradicijama (Eseni, Terapeuti), tako i u paganskim asketskim verovanjima, koja su postojala na teritorijama gde su živeli hrišćani. Monaštvo je karakteristično za staropersijske, indijske i staroegipatske religije. Budizam, nastao uIndiji u VI veku p.n.e., imao je razvijen sistem monaškog života koji je obuhvatao: celibat, odricanje od bogatstva i porodice i strogu vegetarijansku ishranu. Paganski oblik monaštva postojao je u Egiptu još sredinom IV veka p.n.e. Prema arheologu F. Petriju, ono nije došlo iz Grčke, već je doneto iz Indije u vreme kada se Persijsko carstvo protezalo od severne Afrike do Indije (oko 340. p.n.e) i uveliko je podsećalo na budističko monaštvo iz ranog perioda nakon Budine smrti. U Egiptu, u hrišćansko doba, monasi su bili poklonici boga Serapisa.2 Takođe, elementi asketizma bili su sastavni deo nekih gnostičkih grupa. Njihov asketizam proisticao je iz platonskih ideja i bio zasnovan na dualističkom viđenju sveta - kao neprijateljstva između materije i Boga.
S druge strane, u ranoj crkvi postojala je klasa ljudi oba pola, nazivanih "askete" ili "oni što se uzdržavaju", koji su se dobrovoljno odricali braka i imanja, posvetivši sebe postu, molitvi i duhovnom razmišljanju. No, oni se nisu izdvajali iz društva da bi živeli usamljeno van naseljenih mesta, nego su delovali upravo među ljudima s kojima su živeli. O tome Tertulijan piše: "Među nama nema nikakvih braminskih ili indijskih gimnosofita, nikakvih pustinjaka ili usamljenika... Mi se ne odričemo ni foruma, ni tržišta, ni kupatila, ni knjiga, ni krčmi, ni vašara, ni trampe. Mi boravimo s vama u svetu". Monaški način života, koji podrazumeva povlačenje iz javnog života i asketske vežbe, bio je tuđ hrišćanstvu u prva dva veka.
izvori:
Aleksandar Smeman, Istorijski put pravoslavlja, Cetinje, Mitropolija cetinjska, 1994,144-145.)
(Philip Schaff, History of the Christian church, Grand Rapids, W. B. Eerdmans, 1992, 390 )
P.S.ovo cu da ponavljam stalno dokle god je ove teme![]()
A šta ako ti rikne baterija?ja sam lepo glasala za monastvo,a od sada sam za pustinjastvo...
samo cu da ponesem lap top na pusto ostrvo![]()
То што се садржи у твојој поруци нема благе везе са православним монаштвом.Јер сви ти који су припадали неким сектама попут есена,па и будистички монаси су служили и служе шаволу.А то што си ти секташ адвентиста је посебна прича.Јеретика је било и пре,а ти ниси ништа ново.
....to se dešava onda kada zaboraviš da je Hrist jedini posrednik između tebe i Boga,....okreneš se stotinama drugih, a na Njega zaboraviš,.....
Niko od tih ti ne može pomoći do ON!!!......a ti Ga se odričeš i sile Duha svetog!
Budisti služe đavolu? Koje su osobine đavola? Zlo, mržnja, mrak, gordost, netrpeljivost, zluradost...dakle sve osobine koje ispoljavate ti i tvoj nesrećni kum. Vas dvojica ste nesvesne đavolji robovi.
a, jel smem i Sveto Pismo ponekad pročitati,...
ili je zabranjeno?
Zabranjeno!![]()
Забрањена је гордост непоштовања учења Истински Православне Цркве.![]()
Zabranjeno je nepoštovanje učenja vaše "crkve"? Evo ja ne poštujem, i?
P.S. Dobro si rekao, to su učenja vaše "crkve", ne hrišćanstva.
P.P.S. Zar ti nije očigledno da vaša "crkva" ima odlike najdestruktivnije sekte?
P.P.P.S. Još nisi odgovorio ko je i gde rukopoložio Akakija za sveštenika, budući ga zovete "ocem"?