монаштво или брак?

шта би сте радије изабрали?

• монаштво

• брак

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Бојте се Бога.Зар не видиш да си под анатемом?Бој се Бога и одбаци своје заблуде.

Boj se i ti Boga!!!
Ljudi anatemišu i telo mogu pogubiti, ali,
treba se plašiti onoga koji dušu može da pogubi,....
Ti sve oko sebe anatemišeš. Zar ne shvataš da je nekad teško čoveka i u RL prepoznati,......ne otvara se svako svakom samo tako lako,....ljudi dušu otvaraju pred Bogom!!!
A ti, ovde samo tako lako anatemišeš,....opasnu ,,igru,, igraš,...Boga se ne bojiš,....koji jedini sudi,....

Stvar je u tome sto se on(i) bave nekom vrstom sujeverja, a ne vere...citirajuci kad im i kako odgovara svete Oce, oni ih zapravo (zlo)upotrebljavaju da ljudi osecaju strah, a ne ljubav.

To je po mom misljenju njihova osnovna greska i zato ih kategorisem u sektu.

Niko nema pravo da manipulise ljudskom verom u egoisticne svrhe, pa makar to bilo i uclanjenje u novu crkvu radi njihovog "spasenja".

Ti zaboravi da je telo naše hram Duha svetog,....zaboravi da crkva nije građevina,....
Zaboravi da Hrist je poglavar svoje crkve i da On svoje stado prepoznaje,....
ne teraj nikog od Njega da ne budeš sam proteran!!!

Црква је Богочовечанско тело Христово,и само Истински Православци су део тога Тела.

Pikolo,....ono što ljudima nije poznato, Bogu jeste,....
svako će plodove svoga delovanja žeti,....
Onaj ko je pronašao Hrista, pronašao je i smisao ovog života na zemlji,....
taj širi jevanđelje jer zna da je vremena ostalo veoma malo,......
On Hristovom ljubalju deluje, živi Hristu a ne ljudima,...
može li u takvom čoveku mržnja ovako da bude iskazana???

Црква је Богочовечанско тело Христово,и само Истински Православци су део тога Тела.

Ma s kojim pravom govoris covece vise tako???!

Pikolo,....ono što ljudima nije poznato, Bogu jeste,....
svako će plodove svoga delovanja žeti,....
Onaj ko je pronašao Hrista, pronašao je i smisao ovog života na zemlji,....
taj širi jevanđelje jer zna da je vremena ostalo veoma malo,......
On Hristovom ljubalju deluje, živi Hristu a ne ljudima,...
može li u takvom čoveku mržnja ovako da bude iskazana???

Ne moze Divioce, ali strasno je da ovako plase ljude.

Istina je da u SPC ima gresaka, ali bitno je dapojedinac sam ispravno radi, a svako ce prema delima odgovarati.

A on (me) nabedjuje da samim tim sto sam deo te crkve, i ja sam pod nekakvom anatemom!

To je cisto sejanje straha i manipulacija sad kad jeste SPC slaba!

Ako kazem bezobrazluk, ispasce da osudjujem, ali ovo je vise od toga, mrznja kod njih!

Poslednja izmena:
Бојте се Бога.Зар не видиш да си под анатемом?Бој се Бога и одбаци своје заблуде.

Твоја црква јесте,па самим тим и ти.

Sta si ti, baba vracara? :neutral:
Nije te sramota da pises takve gluposti?

Prolazila sam pre dva,tri dana, pored Saborne crkve, ispred bili neki zamotani ziloti, svetosavci na demonstracijama protiv ekumenizma. Ja rek'o da nisu i Sami i Vladica tamo, ma sigurno jesu, vidim, doslo vas svih 10.
Kako je bilo, jeste li bacili jos neku anatemicu?
Jeste li nabacili neke zenske, neke "sestre u veri"? :per:

Poslednja izmena:
Dok je Hrist govorio, sav narod je u njemu ljubav prepoznavao, ne samo oni koji su u Boga verovali, nego i neverujući,.....
Ja u ovom čoveku ne prepoznajem Hrista i ljubav Hristovu,...iz njega egoizam govori, pun je sebe,.....
Treba mu ostaviti vreme da to uvidi i da iskreno moli u pokajanju,...

Ma s kojim pravom govoris covece vise tako???!

Ne moze Divioce, ali strasno je da ovako plase ljude.

Istina je da u SPC ima gresaka, ali bitno je dapojedinac sam ispravno radi, a svako ce prema delima odgovarati.

A on (me) nabedjuje da samim tim sto sam deo te crkve, i ja sam pod nekakvom anatemom!

To je cisto sejanje straha i manipulacija sad kad jeste SPC slaba!

Ako kazem bezobrazluk, ispasce da osudjujem, ali ovo je vise od toga, mrznja kod njih!

Daj bre vise ne plasite ljude!

. Нека се убеде необуздани и развратни жидови и јеретици, да је потребно да се чувају од Божијих слугу, и када буду хтели да мудрују о нечему сличном, нека свуда пазе један на другог, нека дршћу плашећи се и сенке, како то не би чули хришћани.

http://militantorthodoxy.blogspot.com/p/blog-page_17.html

Sta si ti, baba vracara? :neutral:
Nije te sramota da pises takve gluposti?

Prolazila sam pre dva,tri dana, pored Saborne crkve, ispred bili neki zamotani ziloti, svetosavci na demonstracijama protiv ekumenizma. Ja rek'o da nisu i Sami i Vladica tamo, ma sigurno jesu, vidim, doslo vas svih 10.
Kako je bilo, jeste li bacili jos neku anatemicu?

Зилоти не митингују, то су ''борци изнутра'' - ускоро бивши чланови СПЦ.

Ми свој протест против екуменизма изражавамо сваки дан делима, а нарочито у НЕДЕЉИ ПРАВОСЛАВЉА.

Dok je Hrist govorio, sav narod je u njemu ljubav prepoznavao, ne samo oni koji su u Boga verovali, nego i neverujući,.....
Ja u ovom čoveku ne prepoznajem Hrista i ljubav Hristovu,...iz njega egoizam govori, pun je sebe,.....
Treba mu ostaviti vreme da to uvidi i da iskreno moli u pokajanju,
...

Takodje. Treba ga ostaviti da shvati, isuvise je ogrezao u sve to, da od sume ne vidi drvo.

I pazi opet koji citat postavlja - da "jeretici" treba da drhcu!

Znaci, ja sam jeretik i treba (ne da se plasim, nego) da "drhcem".:confused:

Egoisti!

Treba mu ostaviti vreme da to uvidi i da iskreno moli u pokajanju,...

Христос је изобличавао јеврејске првослвештенике.А када кривицу свог не жељења прихватања истине онда пишеш о љубави стављајући Хрису у уста речи своје острашћење ''љубави'' од пале природе.

Зилоти не митингују, то су ''борци изнутра'' - ускоро бивши чланови СПЦ.

Ми свој протест против екуменизма изражавамо сваки дан делима, а нарочито у НЕДЕЉИ ПРАВОСЛАВЉА.

Idi bre!
Mogao si da me upozoris na snimak!
Brrrrrrrrrrr :sad2:
Nemoj vise, molim te.
Nego, Vlajko, jesi li i ti malo mitingovao? Mislila sam da dodjem da vam se javim, pripomognem, ali delovali ste kao besna gomila. :sad2:
Jos stoji neka zamotana u crno od glave do peta, kao da smo u Iraku, a ne centru Beograda. :sad2:

Stvar je u tome sto se on(i) bave nekom vrstom sujeverja, a ne vere...citirajuci kad im i kako odgovara svete Oce, oni ih zapravo (zlo)upotrebljavaju da ljudi osecaju strah, a ne ljubav.

To je po mom misljenju njihova osnovna greska i zato ih kategorisem u sektu.

Niko nema pravo da manipulise ljudskom verom u egoisticne svrhe, pa makar to bilo i uclanjenje u novu crkvu radi njihovog "spasenja".

"Ко хоће да се спаси, тај пре свега мора да сачува Саборну Веру,
коју ако не сачува у потпуности и непорочности, тај несумњиво гине заувек"

+Свети Атанасије Велики+

Шта може бити болније од Пакла? Ништа није вредније него страх од пакла, јер ће нам страх од пакла донети круну спасенија... Где страх постоји, тамо је ревност у давању милостиње, и снага молитве, и сузе топле и честе, и тешки уздисаји испуњени скрушеношћу. Јер ништа тако не изједа грех и чини врлине да се умножавају и цветају као стално стање страховања. Тако да је немогуће ономе ко не живи у страху да чини правилно, а са друге стране немогуће је да човек који живи у страху може отићи у погрешно.

+Св. Јован Златоусти+

Takodje. Treba ga ostaviti da shvati, isuvise je ogrezao u sve to, da od sume ne vidi drvo.

I pazi opet koji citat postavlja - da "jeretici" treba da drhcu!

Znaci, ja sam jeretik i treba (ne da se plasim, nego) da "drhcem".:confused:

Egoisti!

Ko je taj ko to može tebi reći, ko može da ti sudi osim Hrista!!!
Pravi Hrišćanin bi te sestrom u Hristu nazvao,..pozvao te na druženje,....
razgovarao sa tobom, upoznao te,.....i tek tada ti dobronamerno na greške ukazao, upućujući te na Reč Božju, nepogrešivu, da u njoj, i njome put svoj ispravljaš,....
a ne, anatemisati te odmah,...
Hrist ni najveće grešnike nije odbacivao, neprijatelje osuđivao,......svakom je šansu za iskupljenje dao,.....
Po delima ćete ih poznati,.....

"Ко хоће да се спаси, тај пре свега мора да сачува Саборну Веру,
коју ако не сачува у потпуности и непорочности, тај несумњиво гине заувек"

+Свети Атанасије Велики+

Шта може бити болније од Пакла? Ништа није вредније него страх од пакла, јер ће нам страх од пакла донети круну спасенија... Где страх постоји, тамо је ревност у давању милостиње, и снага молитве, и сузе топле и честе, и тешки уздисаји испуњени скрушеношћу. Јер ништа тако не изједа грех и чини врлине да се умножавају и цветају као стално стање страховања. Тако да је немогуће ономе ко не живи у страху да чини правилно, а са друге стране немогуће је да човек који живи у страху може отићи у погрешно.

+Св. Јован Златоусти+

Ne slazem se s ovim.

Ljudi iz straha bas cine mnoge pogresne korake i donose pogresne odluke.

Nemojte Vladane da zloupotrebljavate citate navodeci vodu na svoju vodenicu.

Ko je taj ko to može tebi reći, ko može da ti sudi osim Hrista!!!
Pravi Hrišćanin bi te sestrom u Hristu nazvao,..pozvao te na druženje,....
razgovarao sa tobom, upoznao te,.....i tek tada ti dobronamerno na greške ukazao, upućujući te na Reč Božju, nepogrešivu, da u njoj, i njome put svoj ispravljaš,....
a ne, anatemisati te odmah,...
Hrist ni najveće grešnike nije odbacivao, neprijatelje osuđivao,......svakom je šansu za iskupljenje dao,.....
Po delima ćete ih poznati,
.....

Bas tako, bas tako...

Poslednja izmena:
Hrist ni najveće grešnike nije odbacivao, neprijatelje osuđivao,..
Мислим да се ове речи односе како на јевреје тако и на вас који нећете Христа,а на речима га искривљенио прихватате.

''8. Ја говорим што сам видио од Оца својега, и ви. дакле, чините што сте видјели од оца вашега.
39. Одговорише и рекоше му: Отац наш је Авраам. Исус им рече: Да сте дјеца Авраамова, чинили бисте дјела Авраамова.
40. А сада тражите да убијете мене, човјека који сам вам казао истину, коју чух од Бога. То Авраам није чинио.
41. Ви чините дјела оца својега. Тада му рекоше: Ми нисмо рођени од блуда; једнога оца имамо - Бога.
(Зач. 32).
42. А Исус им рече: Кад би Бог био отац ваш, љубили бисте мене; јер ја од Бога изиђох и дођох; јер нисам дошао сам од себе, него ме Он посла.
43. Зашто не разумијете говор мој? Јер не можете да слушате ријеч моју.
44. Вама је отац ђаво, и жеље оца својега хоћете да чините; он бјеше човјекоубица од почетка, и не стоји у истини, јер нема истине у њему; кад говори лаж, своје говори, јер је он лажа и отац лажи.
45. А мени не вјерујете, јер ја истину говорим.
46. Који ме од вас кори за гријех? Ако ли истину говорим, зашто ми ви не вјерујете?
47. Онај који је од Бога, ријечи Божије слуша; зато ви не слушате, јер нисте од Бога.''

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Svetopismo/NoviZavet/NoviZavet04.htm

Мислим да се ове речи односе како на јевреје тако и на вас који нећете Христа,а на речима га искривљенио прихватате.

''8. Ја говорим што сам видио од Оца својега, и ви. дакле, чините што сте видјели од оца вашега.
39. Одговорише и рекоше му: Отац наш је Авраам. Исус им рече: Да сте дјеца Авраамова, чинили бисте дјела Авраамова.
40. А сада тражите да убијете мене, човјека који сам вам казао истину, коју чух од Бога. То Авраам није чинио.
41. Ви чините дјела оца својега. Тада му рекоше: Ми нисмо рођени од блуда; једнога оца имамо - Бога.
(Зач. 32).
42. А Исус им рече: Кад би Бог био отац ваш, љубили бисте мене; јер ја од Бога изиђох и дођох; јер нисам дошао сам од себе, него ме Он посла.
43. Зашто не разумијете говор мој? Јер не можете да слушате ријеч моју.
44. Вама је отац ђаво, и жеље оца својега хоћете да чините; он бјеше човјекоубица од почетка, и не стоји у истини, јер нема истине у њему; кад говори лаж, своје говори, јер је он лажа и отац лажи.
45. А мени не вјерујете, јер ја истину говорим.
46. Који ме од вас кори за гријех? Ако ли истину говорим, зашто ми ви не вјерујете?
47. Онај који је од Бога, ријечи Божије слуша; зато ви не слушате, јер нисте од Бога.''

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Svetopismo/NoviZavet/NoviZavet04.htm

Ama zasto bi to vazilo za vas, a ne za nas?

Odakle ti pravo da prisvajas citate?

Ако сат времена, можда два.

Прође брже него што можеш замислити, све што је лепо и душекорисно, на овоме свету кратко траје.:mrgreen:

Vlado, tvoja vera, tvoj nacin ispovedanja, ali sat-dva proklinjati ljude, tesko da je dusekorisno, ali ocigledno da imamo razlicita shvatanja.

Јер ви нисте деца Божија.

Onaj ko je Hrista upoznao i srcem primio, taj ne tera od njega nego mu grešnike dovodi,.....
Ništa loše neću reći,....Tamo gde je dvoje ili troje, Hrist je sa njima,....verujem da će se dotaći srca svih nas,.......a onima koji ga još ne upoznaše, govoriti srcima njihovim,..... i pomoći da se trgnu iz sebeljublja i prestanu od njega narod terati ...

Back