Samson2009
Veoma poznat
- Poruka
- 13.411
Pitanje je gde nema tog sveta danas.
Нигде.Манастир је сигурно склониште од таквог исквареног света.Мислим на Истински Православне манастире..
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pitanje je gde nema tog sveta danas.
Meni su i oni sumnjivi, danas. Nazalost, takav sistem se razvio u meni da nikom ne verujem (od ljudi naravno).
Jednostavno ne verujem na rec nikome. Nemam vremena da razumom ispitujem tvoje namere i da ih proucim da li su iskrene ili ne. Kao sto rekoh, danas nikad ne znas koliko je neko prepreden.
Ја ништа лоше ником не желим.Ја пишем о Истинском Православљу,а сад ко ће да се сложи самном или неће то је ствар његове слободне воље.Ја од овог мог што пишем овде немам другу корист осим што би помогао неком на путу спасења.Односно не ја сам јер сам ја нико и ништа него Бог.
prema hrishcjanstvu, adam i eva su i pre pada dobili zapovest da se mnozhe. a i zhiveli su zajedno, ne adam u svom mushkom manastiru, a eva u svom zhenskom manastiru.Монаштво јесте природно оно је по природи какву смо имали пре пада.Односно изгнања Адама и Еве из раја.
Ili si mnogo lukav ili govoris istinu. Ako nam se putevi susretnu, mozda ce i biti dokazano.
Ја ништа лоше ником не желим.Ја пишем о Истинском Православљу,а сад ко ће да се сложи самном или неће то је ствар његове слободне воље.Ја од овог мог што пишем овде немам другу корист осим што би помогао неком на путу спасења.Односно не ја сам јер сам ја нико и ништа него Бог.
Веруј свети Оцима и њиховом учењу, ОНИ СУ ИЗАБРАНИ САСУДИ ДУХА СВЕТОГА.Jednostavno ne verujem na rec nikome. Nemam vremena da razumom ispitujem tvoje namere i da ih proucim da li su iskrene ili ne. Kao sto rekoh, danas nikad ne znas koliko je neko prepreden.
Веруј свети Оцима и њиховом учењу, ОНИ СУ ИЗАБРАНИ САСУДИ ДУХА СВЕТОГА.
"Води рачуна о речима Отаца као о речима Божијим"
+Свети Јевтимије Велики+
Још је свеж спомен на злосрећну унију у XVII веку код нас у Русији: свежа је успомена на фанатичну мржњу с којом су католици уништавали православне храмове у западном крају; памтимо сва ужасна срамоћења и изругивања на рачун православне вере и Православне Цркве и несрећних православних хришћана. Сада су се опет обновила времена уније.
+Св. Јован Кронштатски+
Ма немој,а Свете мошти?Две хиљаде гоине стара рука Светог Јована која је остала цела није разлог да порслвљамо Господа који се кроз њега прославио.И он тог Свето прославља нетрулежношћу због светости живота.Мани ме са тим протестантским причама....Nisu oni živeli životima uzornim da bi smo ih sad uzdizali na pijedestal, već su Bogu i Hristu služili, verom i smernošću a ne da neko to zloupotrebi i iskrivi Hristovo učenje i navede na krivi put!
i katolici imaju moshti. i budisti. i to su moshti budista u mnogo boljem stanju nego moshti na zapadu..Ма немој,а Свете мошти?Две хиљаде гоине стара рука Светог Јована која је остала цела није разлог да порслвљамо Господа који се кроз њега прославио.И он тог Свето прославља нетрулежношћу због светости живота.Мани ме са тим протестантским причама.
Ne predstaljaju oni meni problem, Vladane. Citaj o cemu se radi.
i katolici imaju moshti. i budisti. i to su moshti budista u mnogo boljem stanju nego moshti na zapadu..
a shta ako budisti imaju bozhanske moshti, a vi imate demonske. nemozhesh nikako da dokazhesh da je obratno.Будисти имају демонске мошти.Које су силом ђављом остале целе.
Па ради се (ваљда) о твојој неверици у људе (бар тако си написао), а свети оци су исто људи. Контрадикција.
Нисам те разумео у чему је проблем конкретно.
Знај само да страхови и подозрење према свим људија долазе из самољубља, које је јако танана и неприметна страст већини људи. Уз то демони који подстичу ту страст, уз њу придодају смућење и униније (малодушност - чамотињу) , које се једино могу отколинити молитвом Исусововом и постом.
Место неповерења према свим људима, потребно ти је неповерење према себи самоме и здрава (душекорисна) самокритика:
# Ми смо оставили лако бреме, које се састоји у оптуживању себе, а узели смо тешко, које се састоји у оптуживању других. +свети Игњатије Брјанчанинов+
# Корисно је осуђивати себе: то води ка смирењу. Но, престрого суђење себи је штетно: то човека гура у униније и раслабљеност +свети Игњатије Брјанчанинов+
# Ко је одбацио оптужбу, исправну или неисправну, тај је одбацио своје спасење +свети Јован Лествичник+
Pricacemo mi o necemu drugom Vladane. Hvala ti na trudu, ali nije to ono sto mene konkretno zabrinjava.
Монаштво ми је одувек деловало као линија мањег отпораШта би сте радије изабрали монаштво или брак?
Монаштво ми је одувек деловало као линија мањег отпора
Теже је узгајати децу,али је много већа светиња!
Срба све мање,Србија све мања![]()
Предлажем свима који желе манастир да размисле још који пут!
Манастир вам неће побећи.
opet neznanje,ne brukaj se vise molim te,Mojsije se ozenio TEK sto je otisao u pustinju,sto znaci da odlak u istu i zenidba NIJE nikavva prepreka za pripremanje za ono zasta ga ja Bog pozvao.Мојсије је био жењен.То је врло важна разлика.
А сад једно питање за тебе.Јел ти учествијеш на још једном форуму ?
opet neznanje,ne brukaj se vise molim te,Mojsije se ozenio TEK sto je otisao u pustinju,sto znaci da odlak u istu i zenidba NIJE nikavva prepreka za pripremanje za ono zasta ga ja Bog pozvao.
A sto se tice ucestvovanja ,ucestvujem ja na mnogim forumima,samo za razliku od vas mnogih ne skrivam se iza 350 nikova nego sam svuda isti,nemam od cega da se krijem
opet neznanje,ne brukaj se vise molim te,Mojsije se ozenio TEK sto je otisao u pustinju,sto znaci da odlak u istu i zenidba NIJE nikavva prepreka za pripremanje za ono zasta ga ja Bog pozvao.