монаштво или брак?

шта би сте радије изабрали?

• монаштво

• брак

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Jednostavno ne verujem na rec nikome. Nemam vremena da razumom ispitujem tvoje namere i da ih proucim da li su iskrene ili ne. Kao sto rekoh, danas nikad ne znas koliko je neko prepreden.

Ја ништа лоше ником не желим.Ја пишем о Истинском Православљу,а сад ко ће да се сложи самном или неће то је ствар његове слободне воље.Ја од овог мог што пишем овде немам другу корист осим што би помогао неком на путу спасења.Односно не ја сам јер сам ја нико и ништа него Бог.

Ја ништа лоше ником не желим.Ја пишем о Истинском Православљу,а сад ко ће да се сложи самном или неће то је ствар његове слободне воље.Ја од овог мог што пишем овде немам другу корист осим што би помогао неком на путу спасења.Односно не ја сам јер сам ја нико и ништа него Бог.

Ili si mnogo lukav ili govoris istinu. Ako nam se putevi susretnu, mozda ce i biti dokazano.

Монаштво јесте природно оно је по природи какву смо имали пре пада.Односно изгнања Адама и Еве из раја.
prema hrishcjanstvu, adam i eva su i pre pada dobili zapovest da se mnozhe. a i zhiveli su zajedno, ne adam u svom mushkom manastiru, a eva u svom zhenskom manastiru.

a i shto bi uopshte verovao da postoji pala priroda, nepostoji objektivan razlog.

Ili si mnogo lukav ili govoris istinu. Ako nam se putevi susretnu, mozda ce i biti dokazano.

А шта бих ја имао од тога какву матријалну корист ,ако би ти поверовао у моју причу?Мене занима монашки живот.да живим у манастиру у немању ничег осим одеће и обуће коју понесем кад једном одем тамо и која кад се исцепа,ако се нађе нека добра душа да ми да нешто да обучем.Тамо ни соба коју бих користио не би била моја него би ми је дали да је користим.

Ti od Jevanđelja ništa izgleda nisi razumeo,....na žalost,.....
Gde ti spasenje tražiš, koga ti učiš putu, kad si sam zalutao?
Deseti put ti ponavljam, spasenje se ne traži i ne zaslužuje, spasenje je dar Božji!!!
Put kojim se treba ići ne treba ti nikom da pokazuješ, davno ga je Hrist pokazao,....
On je rekao: JA SAM PUT, ISTINA I ŽIVOT VEČNI, NIKO NEĆE DOĆI K OCU DO KROZ MENE!!!
Ko si ti da menjaš put i način spasenja?
Ti si ovde danima a Hrista u usta nisi uzeo,....pominješ asketizam, svece, monahe, i kojekakve puteve tebi znane a Božja reč je tako jednostavna, za koju ne treba ničije tumačenje da bi je razumeo,....Hrist je uzan put kojim se spasavamo, On je izvor života, On put kojim se k Ocu dolazi,.....
I sad ponovo da čujemo tvoju priču,....Jovo naovo,.....DA, ALI,.....
MA NEMA ALI!!!Hrist nema alternativu, nema širokog puta, nema puteva, nema zasluga, nema videćemo,....Prihvati ga, primi Duha svetog i oproštenje greha, ne greši više i hodi sa Hristom i imaš život večni,.....nećeš ga zaslužiti, nećeš se nadati njemu, nego ga IMAŠ,.....jer ON kaže,....ovo vam kažem, DA ZNATE DA IMATE ŽIVOT VEČNI,...
Da nećeš da kažeš, možda da On laže kad ovo sve kaže???

Jednostavno ne verujem na rec nikome. Nemam vremena da razumom ispitujem tvoje namere i da ih proucim da li su iskrene ili ne. Kao sto rekoh, danas nikad ne znas koliko je neko prepreden.
Веруј свети Оцима и њиховом учењу, ОНИ СУ ИЗАБРАНИ САСУДИ ДУХА СВЕТОГА.

"Води рачуна о речима Отаца као о речима Божијим"

+Свети Јевтимије Велики+

Још је свеж спомен на злосрећну унију у XVII веку код нас у Русији: свежа је успомена на фанатичну мржњу с којом су католици уништавали православне храмове у западном крају; памтимо сва ужасна срамоћења и изругивања на рачун православне вере и Православне Цркве и несрећних православних хришћана. Сада су се опет обновила времена уније.
+Св. Јован Кронштатски+

Веруј свети Оцима и њиховом учењу, ОНИ СУ ИЗАБРАНИ САСУДИ ДУХА СВЕТОГА.

"Води рачуна о речима Отаца као о речима Божијим"

+Свети Јевтимије Велики+

Још је свеж спомен на злосрећну унију у XVII веку код нас у Русији: свежа је успомена на фанатичну мржњу с којом су католици уништавали православне храмове у западном крају; памтимо сва ужасна срамоћења и изругивања на рачун православне вере и Православне Цркве и несрећних православних хришћана. Сада су се опет обновила времена уније.
+Св. Јован Кронштатски+

Ne predstaljaju oni meni problem, Vladane. Citaj o cemu se radi.

Opet priča radi priče,....
Kaži, gde su svi ti sveci bili kada je Hrist stradao za naše grehe, postao savršenom žrvom i iskupio nas krvlju svojom,...gde su oni tad bili???
Pa bez Hrista ni jedan od njih spasenje ne bi imao!
U grobu bi se svi sad prevrtali da mogu videti da se njihova imena spominju kao alternativa Hristu,.....Nisu oni živeli životima uzornim da bi smo ih sad uzdizali na pijedestal, već su Bogu i Hristu služili, verom i smernošću a ne da neko to zloupotrebi i iskrivi Hristovo učenje i navede na krivi put!

...Nisu oni živeli životima uzornim da bi smo ih sad uzdizali na pijedestal, već su Bogu i Hristu služili, verom i smernošću a ne da neko to zloupotrebi i iskrivi Hristovo učenje i navede na krivi put!
Ма немој,а Свете мошти?Две хиљаде гоине стара рука Светог Јована која је остала цела није разлог да порслвљамо Господа који се кроз њега прославио.И он тог Свето прославља нетрулежношћу због светости живота.Мани ме са тим протестантским причама.

Ма немој,а Свете мошти?Две хиљаде гоине стара рука Светог Јована која је остала цела није разлог да порслвљамо Господа који се кроз њега прославио.И он тог Свето прославља нетрулежношћу због светости живота.Мани ме са тим протестантским причама.
i katolici imaju moshti. i budisti. i to su moshti budista u mnogo boljem stanju nego moshti na zapadu..

Ne predstaljaju oni meni problem, Vladane. Citaj o cemu se radi.

Па ради се (ваљда) о твојој неверици у људе (бар тако си написао), а свети оци су исто људи. Контрадикција.

Нисам те разумео у чему је проблем конкретно.

Знај само да страхови и подозрење према свим људија долазе из самољубља, које је јако танана и неприметна страст већини људи. Уз то демони који подстичу ту страст, уз њу придодају смућење и униније (малодушност - чамотињу) , које се једино могу отколинити молитвом Исусововом и постом.

Место неповерења према свим људима, потребно ти је неповерење према себи самоме и здрава (душекорисна) самокритика:

# Ми смо оставили лако бреме, које се састоји у оптуживању себе, а узели смо тешко, које се састоји у оптуживању других. +свети Игњатије Брјанчанинов+

# Корисно је осуђивати себе: то води ка смирењу. Но, престрого суђење себи је штетно: то човека гура у униније и раслабљеност +свети Игњатије Брјанчанинов+

# Ко је одбацио оптужбу, исправну или неисправну, тај је одбацио своје спасење +свети Јован Лествичник+

Poslednja izmena:
Па ради се (ваљда) о твојој неверици у људе (бар тако си написао), а свети оци су исто људи. Контрадикција.

Нисам те разумео у чему је проблем конкретно.

Знај само да страхови и подозрење према свим људија долазе из самољубља, које је јако танана и неприметна страст већини људи. Уз то демони који подстичу ту страст, уз њу придодају смућење и униније (малодушност - чамотињу) , које се једино могу отколинити молитвом Исусововом и постом.

Место неповерења према свим људима, потребно ти је неповерење према себи самоме и здрава (душекорисна) самокритика:

# Ми смо оставили лако бреме, које се састоји у оптуживању себе, а узели смо тешко, које се састоји у оптуживању других. +свети Игњатије Брјанчанинов+

# Корисно је осуђивати себе: то води ка смирењу. Но, престрого суђење себи је штетно: то човека гура у униније и раслабљеност +свети Игњатије Брјанчанинов+

# Ко је одбацио оптужбу, исправну или неисправну, тај је одбацио своје спасење +свети Јован Лествичник+

Pricacemo mi o necemu drugom Vladane. Hvala ti na trudu, ali nije to ono sto mene konkretno zabrinjava.

Pricacemo mi o necemu drugom Vladane. Hvala ti na trudu, ali nije to ono sto mene konkretno zabrinjava.

Нек ти је на спасење овај линк, вероватно ћеш нађи то што тражиш i што те тишти у души читајући га:

http://www.prijateljboziji.com/shared/media/books/21/pdf-serb.pdf

"Uvek i u svemu treba da se prekorevamo i osuđujemo, i to sasvim iskreno. Jer, onoga koji sam sebe ukoreva - opravdava i proslavlja Bog".

+Sveti Antonije Veliki+

Шта би сте радије изабрали монаштво или брак?
Монаштво ми је одувек деловало као линија мањег отпора
Теже је узгајати децу,али је много већа светиња!
Срба све мање,Србија све мања:(
Предлажем свима који желе манастир да размисле још који пут!
Манастир вам неће побећи.

Монаштво ми је одувек деловало као линија мањег отпора
Теже је узгајати децу,али је много већа светиња!
Срба све мање,Србија све мања:(
Предлажем свима који желе манастир да размисле још који пут!
Манастир вам неће побећи.

Само је велика одговорност одгајати децу.Али у деци човек налази утеху овосветску.Док у монаштву се човек одриче сваке утехе овог света и све имовине.А брачник има и кућу или стан,жену ,и још пуно замљских утеха.Већа је Светиња монаштво.

Мојсије је био жењен.То је врло важна разлика.

А сад једно питање за тебе.Јел ти учествијеш на још једном форуму ?
opet neznanje,ne brukaj se vise molim te,Mojsije se ozenio TEK sto je otisao u pustinju,sto znaci da odlak u istu i zenidba NIJE nikavva prepreka za pripremanje za ono zasta ga ja Bog pozvao.
A sto se tice ucestvovanja ,ucestvujem ja na mnogim forumima,samo za razliku od vas mnogih ne skrivam se iza 350 nikova nego sam svuda isti,nemam od cega da se krijem

opet neznanje,ne brukaj se vise molim te,Mojsije se ozenio TEK sto je otisao u pustinju,sto znaci da odlak u istu i zenidba NIJE nikavva prepreka za pripremanje za ono zasta ga ja Bog pozvao.
A sto se tice ucestvovanja ,ucestvujem ja na mnogim forumima,samo za razliku od vas mnogih ne skrivam se iza 350 nikova nego sam svuda isti,nemam od cega da se krijem

А па ти си адвентиста.Један од оних што имају своју верзију библије.:rtfm::hahaha:

Back