Монархија или република

У случају реферндума Ваш поступак би био:

• Гласам за монархију

• Гласам за републику

• Не бих изашао на референдум

• Ако мој глас буде одлучивао гласам за монархију

• Ако мој глас буде одлучивао гласам за републику

• Зависи ко ће бити монарх

• Само уколико то буде била профана монархија

• За ребулику, јер сам против наглих промена у друштву

• За сада немам изграђен став

• Равнодушан сам по овом питању

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Jest' vala, evo sav sam se naježio.

Ја сам се најежио на оно: "Социјалистичка Република Србија, која се састоји две Социјалистичке аутономне Покрајине и Србије без покрајина, у саставу је Социјалистичке Федеративне Републике Југославије..."

Још увек ми је мука...

AltinaBoy - Ја сам се најежио на оно: "Социјалистичка Република Србија, која се састоји две Социјалистичке аутономне Покрајине и Србије без покрајина, у саставу је Социјалистичке Федеративне Републике Југославије..."
Ne sjećam se da sam negdje pomenuo tako nešto.

Imaš li neki opravdan razlog za ovo neprincipjelno imputiranje ili je to samo tvoj uobičajen način polemike sa neistomišljenicima?

Ne sjećam se da sam negdje pomenuo tako nešto.

Imaš li neki opravdan razlog za ovo neprincipjelno imputiranje ili je to samo tvoj uobičajen način polemike sa neistomišljenicima?

Не, само сам рекао своје мишљење, као што си ти исказао своје... Не знам у чему је проблем? :confused:

Не, само сам рекао своје мишљење, као што си ти исказао своје... Не знам у чему је проблем? :confused:
A tako znači, jednostavno si ponukan mojim komentarom iskazao mišljanje o nečemu što veze nema sa temom.

Kao da ja na ono Tvoje
Краљевина Србија, Српско Краљевство... баш лепо звучи!
npr. sada kažem:
"Meni je muka od Islamske republike Iran."

A tako znači, jednostavno si ponukan mojim komentarom iskazao mišljanje o nečemu što veze nema sa temom.

Kao da ja na ono Tvoje

npr. sada kažem:
"Meni je muka od Islamske republike Iran."

Добро...

А и мени је на ово мука!:D

Могли су бити цареви Блиског Истока да је Шах остао на власти.

Ebte pa Ti si baš okorjeli monarhista8-)

Чини ти се...

Нисам баш окорели... само бисмо уштедели новац сваке четири године за председничке изборе, а краљ не би ни имао нека велика овлашћења.
Мислим да бисмо били више поштовани у свету као монархија, стекао би се већи углед... све то има своје предности.

А ово за Иран сам у праву...

Pa ako sam to ja onda glasam za monarhiju ako nisam onda protiv.

Али немаш признато племенито порекло од стране европских дворова, нико ти неће дати да ожениш нечију принцезу.

Србија без Краљице је као форумаш без Крстарице. Бесмислено је!

Али немаш признато племенито порекло од стране европских дворова нико ти неће дати да ожениш нечију принцезу.

Ma daj nemoj gledati u sitno ako su mogli prije njega zašto ne i on':lol:

УСТАВНА ПАРЛАМЕНТАРНА МОНАРХИЈА !!!!!!!
То је најбоље решење за Србију из неколико разлога:

Краљ није страначки човек, не мења се на 5 година, не троше се стотине милиона динара за сваке изборе, представља своју земљу у свету, а краљевске породице су у родбинским везама.
Аргумент за републику није то што престолонаследник Александар не зна српски. За то пре свега он је најмање крив, он је син краља Петра II и само он може бити краљ, а на крају крајева неће по Европи да говори српски...
Аргумент ''шта ћемо ако се појави неки као Александар Обреновић'' вероватно мислећи на аутократу, отпада јер краљ данас нема суштинску власт у својим рукама. Нема ни судску, ни законодавну ни извршну. Када би Србија данас постала краљевина, краљ би имао исте функције као председник.
Краљева плата или апанажа, не би могла да буде у трилионима долара или слично, већ колико му одреди народна скупштина! А не може он сам.
Највеће демократије Европе су монархије: Холандија, Данска, Шведска, Норвешка, Белгија, Луксембург, Монако, Андора, Шпанија.

Ово су само неки од разлога за монархију.... ВОЛЕО БИХ ДА ВИДИМ И ЈЕДАН ЗАШТО ЈЕ РЕПУБЛИКА БОЉА ОД УСТАВНЕ ПАРЛАМЕНТАРНЕ МОНАРХИЈЕ.......

Али немаш признато племенито порекло од стране европских дворова, нико ти неће дати да ожениш нечију принцезу.

Najbolje da zenim neke gabore sa evropskih dvorova.Dacu im samo da mi popuse tu i tamo ako se napijem inace nista vise od toga.
Nabacicu vec neku kraljicu recimo Ashley Judd tako da zadovoljim i ljubitelje zapada u Srbiji . :)

A i bas izgleda aristokratski :)

f0p8oy.jpg

Back