Монархија или република

У случају реферндума Ваш поступак би био:

• Гласам за монархију

• Гласам за републику

• Не бих изашао на референдум

• Ако мој глас буде одлучивао гласам за монархију

• Ако мој глас буде одлучивао гласам за републику

• Зависи ко ће бити монарх

• Само уколико то буде била профана монархија

• За ребулику, јер сам против наглих промена у друштву

• За сада немам изграђен став

• Равнодушан сам по овом питању

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Koji su "crveni banditi"??????:shock:

Jel' misliš na narod koji je izašao na ulice i povikom " Bolje rat nego pakt" isterao tadašnje bandite iz mišjih rupa, odakle su isti zabegli u beli svet, da bi se ponovo "povratili" da žive na mojoj grbači..?:confused::lol:

Ne, mislim na prevaru instaliranog komunizma u nas, na nezakonito i nasilno ukidanje monarhije bez referenduma. Inace Kralj Petar II nikada nije abdicirao

Pa kako se zove to što je pobegao iz zemlje ?:shock:

Pa kad je Nemacka sa saveznicima napala Jugoslaviju vojska je bila prinudjena da kapitulira, Kralj Petar se sa vladom sklonio u London, tj poridruzio se brojnim vladama u izgnanstvu pred nacistickom okupacijom Evrope, nista neobicno i nenormalno. To su iskoristili i zloupotrebili crveni banditi.
Ako tako gledas na sve to, mozes da pitas i kako se zove povlacenje Kralja i vlade na Krf u prvom svetskom ratu :roll:

Pijanista:
Има нашли су наследнике пре 2-3 године.

Otprilike.... mozda ovaj narod ima snage da promovise jos jednu dinastiju. Mozda dinastiju Jakovljevic. Ovo je sve poprilicno zanimljivo... ako nekoga zanima ova tema da izbacim link o Jakovljevicima koji nose tradiciju Obrenoviaca?

O grbu Jakovljevica http://www.czipm.org/jakovljevic.html

То ти је доста паметна идеја! Значи Кнежевина Србија и друге покрајине сачинњавале би Краљевину Југославију, па ако и неко други жели да се прикључи! Одлично!!
Пошто вероватно нико неће хтети да се прикључи онда на власт довести династију Обреновић у противном довести династију Карађорђевић и решили смо проблем династичких препуцавања.

Joj bilo je prepucavanja na ovoj temi...

Srbija je pravni naslednik Jugoslavije.... Karadjordjevici zaista imaju pravo na krunu... nisam ja niciji advokat....

Ali, narod se pita.... mozda se opredelimo da budemo izborna parlamentarna monarhija. Nek' narod svaki put na izborima bira hoce li da joj monarh bude iz redova Jakovljevica ili Karadjordjevica...

Joj bilo je prepucavanja na ovoj temi...

Srbija je pravni naslednik Jugoslavije.... Karadjordjevici zaista imaju pravo na krunu... nisam ja niciji advokat....

Ali, narod se pita.... mozda se opredelimo da budemo izborna parlamentarna monarhija. Nek' narod svaki put na izborima bira hoce li da joj monarh bude iz redova Jakovljevica ili Karadjordjevica...
Ево решења!
Демократска монархија - 4 године Јаковљевићи, 4 године Карађорђевићи и мирна Бачка.

Ево решења!
Демократска монархија - 4 године Јаковљевићи, 4 године Карађорђевићи и мирна Бачка.

Moze i tako.... ali meni se cini da u izbornim monarhijama nije taj princip da kada se neko izabere za monarha da mu vek vladavine bude ogranicen tacnim brojem godina, na primer na 4 godine...

Nego kao u Vatikanu (Vatikan je izborna parlamentarna monarhija, titula koju ima monarh Vatikana je Papa), novi monarh se bira odmah po smrti potonjeg...

Jos malo demokratije po Srbiji i nece imati pas zasta da nas ujede.Mi bre nismo za demokratiju ko god da dodje na vlast ne silazi im se nikako .

...pa i nece koliko clanova imaju a svi bi da se nekako ovajde sa tim clanstvom...je li to normalno da te partije kad dodju na vlast zaposljavaju svoje "clanove" otpustajuci one koji nemaju njihove "clanske knjizice"...isplati li se to ovoj drzavi...ajde aktivisti, donatori i sl. ali u ovoj drzavi ako hoces da radis ili napredujes, cak i u zdravstvu ili skolstvu, nije bitno koliko si strucan i koliko znas nego kojoj stranci pripadas

...pa i nece koliko clanova imaju a svi bi da se nekako ovajde sa tim clanstvom...je li to normalno da te partije kad dodju na vlast zaposljavaju svoje "clanove" otpustajuci one koji nemaju njihove "clanske knjizice"...isplati li se to ovoj drzavi...ajde aktivisti, donatori i sl. ali u ovoj drzavi ako hoces da radis ili napredujes, cak i u zdravstvu ili skolstvu, nije bitno koliko si strucan i koliko znas nego kojoj stranci pripadas

То се чак и римује!

Back