Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sigurno se obraduju kad se pojavisJa kada uđem u salon novih automobila odmah vidim da su svi gradirani i ofarbani ponovo kod gige u šupi![]()
Skoro kao menadzerŠokiraju se kada ih pitam pa kako pa šta ja im pokažem. Mora da se ispolira jeftin aftermarket jbg.
A tvoj sef mogu onda ladno biti licno jaViše ko inspekcija kvaliteta![]()
Kod mene na W210 se remen mjenja za dvije minute.Na nekim vozilima da bi promenio remen ili kaiš pumpe treba da se razvali pola motora .
Nadam se da znas razliku izmedju remena (kaisa) i lancaMislis lanac .
Ne znam .Nadam se da znas razliku izmedju remena (kaisa) i lanca![]()
To .Samo da kazem, mislio sam na pk kais.
Inace W210 E220 CDI ima dvoredni lanac, ono debeo kao ruka, mozes vola da tuces.Pogledajte prilog 1782804
Zamisli zamenu kaiseva ili podizača za 16 ventila .To ispadne skuplje nego da sabers pola litra goriva vise potrosnje za sav period .Što deblji lanac to veća potrošnja jbg.
Sta im lako, zar ne vidis da je nafta najskuplje gorivo, na zejtin mogu da voze samo prastari dizelasi a i on nije jeftin.Zamisli zamenu kaiseva ili podizača za 16 ventila .To ispadne skuplje nego da sabers pola litra goriva vise potrosnje za sav period .
Ali vi koji imate dizele vama je lako , neko je pisao na nekoj temi da je zejtin 160 dinara .
Kod nas , "ubosni" nije .Sta im lako, zar ne vidis da je nafta najskuplje gorivo, na zejtin mogu da voze samo prastari dizelasi a i on nije jeftin.
Dizel se ne kupuje za po gradu, a tu mnogo ljudi gresi.Kod nas , "ubosni" nije .
Samo najača verzija s 130 KS.zamenili su remen sa lancem u 1.2 motorima tako da nominalno ne bi trebali pravit probleme ali ti motori su opet bas katastrofa po ponasanju
To sam i ja pročitao za generalku, ne shvaćam zašto se to ne bi moglo učiniti???Bolje da si pitala koje mane nema
tri cilindra, prdavac od motora ima i sa turbinom, mnogo skuplje odrzavanje, komplikovani , trose ulje, nepouzdani, vibriraju, generalku nije bas lako uraditi na njima ko na starim ...pitanje da li i moze uopste...
Zato sto je sve utanjeno, ne prave masivno kao nekad.To sam i ja pročitao za generalku, ne shvaćam zašto se to ne bi moglo učiniti???
Aha, oces reći nema se što brusiti, čisto fizički?Zato sto je sve utanjeno, ne prave masivno kao nekad.
Zato su se nedavno manuli ćorava posla i u taj motor su stavili lanac.https://www.automobili.ba/mehanicar...olovnim-automobilima-prodanim-nakon-2017/?amp
Clanak je o ramenu koji je poput lanca zaronjen u ulje od motora. Teoretski trebalo donijeti neke prednosti ali izgleda da je donijelo samo nedostatke.
Btw, clanak je idiotski, to se počeli ugrađivali još 2013- e, I važnije kakvih crnih " samo 10 godina", pa ni koji remen ne traje 10 godina, 7 godina bi bilo krajnje vrijeme za promjenu remenja. Zapravo pravu probleme već nakon 2- 3 godine.