Mojih ruku delo

• Začetnik teme Začetnik teme moler
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hm, premda se pojam ukusa u poslednje vreme donekle srozao, cak ni postmodernisticka relativizacija umetnosti ne bi ucinila ove slike... dobrim.
O tome nema sumnje. Osim toga, ako pretpostavim da tvoja interesovanja idu ka tradicionalnom, onda, jedna za drugom domine padaju.
Anatomija je neuspesna, kompozicija je neuspesna, boje su abismalne...

Objektvino, slike su lose.
Subektivno mogu biti sta god pozelis. Cak i attack helicopter. Sasvim licna stvar.

Postoji znanje tamo van... nacini korak u tom pravcu.

a ti si strucnjak :confused:

a ti si strucnjak :confused:

Strucnjak.

Ne znam... Definisi. Po tvom misljenju. Kad je? Ko je? Zasto je neko strucnjak?

Uzmimo, recimo, solo i grupne izlozbe? Uzmimo, publikacije? Grantove? Uzmimo i kolekcije? U cijem drustvu visis po zidovima?
Uzmimo, recimo, prestiz galerija? Ili ne? Skolovanje?

Mozda mislis na druge stvari? Nesto peto? Sesto? Nije valjda Instagram? Sta donosi sa sobom strucnost?

Ko i zasto? A onda, ne znam... mozda?

Niko od nas nije likovni kritičar,i nismo zato ovde..Neko je bolji i iskusniji u umetnosti ,neko tek uči,ali svi smo ovde zato

što volimo umetnost,i bavimo se njome..I zato budimo prijatniji jedni prema drugima..a ako postoji nešto lično...to rešite

preko PP

Poslednja izmena:
IMG_4497.jpg

Hvala :srecna::heart2:

Pa, što se realizma tiče i da i ne... Kako na kojoj slici...
Imaš na profilu u albumu više slika...
Svaka je drugačija.
Al stavljaću ih i ovde...
.....................
Tek sad sam videla da si već bila na profilu i komentarisala slike...:prstic:
Bila sam u nekom strava haosu u rl pa nisam ni gledala Krstu...:confused:
Sorry:cmok2:

Poslednja izmena:
Da videla sam slike na profilu..komentarisala ono što mi je bilo intrigantno..U svakom

slučaju imaš mnogo mašte...i iskoristi je.Retki su ljudi danas sa korisnom maštom,koju

mogu kanalisati,i upotrebiti na pravi način..:)

Da to je tačno..ali meni nedostaje ponovljena dijagonala,u naznakama zbog bolje ravnoteže
i rasporeda "težine"kompozicije...i nedostaje mi neka topla boja,da malo zagreje ovu hladnu
plavo-zelenu koja dominira..:D

Hvala na komentarima. :hvala::heart:
Nisam baš shvatila to u vezi sa ponovljenom dijagonalom.
Da mi objasniš Poli?
Što se boja tiče, hladnoća je više do glupog digitalnog foto aparata koji loše kapira boje.:zcepanje:
Svetlo je mnogo žuće u rl.:D

Evo šta sam mislila..Ti imaš dijagonalu s desna na levo..i to veoma dominira slikom..

Dijagonala iz levog ugla ,može to biti bilo šta,samo treba da daš malo ravnoteže

Dakle dijagonala suprotnog smera otežala bi malo i levu stranu slike,i ravnoteža bi bila bolja..

Jovan_Bijelic_-_Ljubavnici_u_predelu_(kompozicija_portreta),_1921..jpg

Evo slika Jovana Bijelića..nije baš pravi primer ,ali vidiš ove dve figure...postavljene su centralno..ali nagib glava sugeriše dve dijagonale..

Analiziraj malo slike,i studiraj kompoziciju..videćeš mnogo zanimljivosti..Pogledaj noge na ovoj kompoziciji Njegova noga i njena su u

kontra dijagonali..što daje stabilnost figurama..

Sandveil dance,

ne dozvoli nekom da ti savetuje a da pritom nije postavio ništa svoje kao primer ili kao svoj izražaj u umetnosti

a ne znam šta više da kažem, osim :
inače, njen fah je copy/paste...sa time caruje na više portala...videćeš njen nick - Poly, gde druka net fotke u raznim oblastima 'umetnosti' i ko zna već čega

p.s.

razmotri već to...biće sve okejj :)

Izvolite cenjeni ovo je link na istoj ovoj temi,gde možete pogledati ono što vas zanima..

https://forum.krstarica.com/showthread.php/133936-Mojih-ruku-delo?p=27015044&viewfull=1#post27015044

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back