Mojih ruku delo

• Začetnik teme Začetnik teme moler
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sklepao na temu kampa, bagra će i nedonoščad regrutovati.:roll::):)

33637350nx.jpg

Lepo Vasillisa Samo je malo jak kontrast,podloge i lica portreta,na obe slike..Tamne su ti pozadine,a mnogo svetla lica..

Jako mi se dopada ornamentika na donjoj slici..I odlično je što si ponovila taj ornament i kod drški cveta..:)

Slažem se Pipi,samo mora da pazi na gradaciju..Ovo bi bilo kao neka vrsta podslikavanja,ali dobro
neka radi polako onoliko koliko može,i koliko vlada tehnikom..Tako je ipak najbolje mislim..

ovi makovi su preuzeli primat tvoje autentičnosti...nastavi tako jer si u startu stvorila svoj - potpis karakterističnosti i prepoznatljivosti

jednodimenzionalnost u tvojim slikama je u neku ruku - prepoznatljivost...nastavi tako

Poslednja izmena od moderatora:
20fd9ts.jpg

- - - - - - - - - -

Te su "brzinske" slike, da isprobam nove boje:D Ucim, jos uvek ucim.

Ma važno je da se radi..Na drugoj slici mi se jako dopada akcenat na cvetu na levoj strani...i osvetljenost koja dolazi sa leve strane..leva strana podloge
bi terebalo da je malo tamnija,a desna strana vaze još malo zatamnjena ..To je za početak.I ne slušaj nikoga sa strane,jer ti još
uvek ne možeš da imaš svoj prepoznatljiv stil,jer ti još učiš..a učimo dok smo živi,i kroz to gradimo svoj stil...i slikamo onako kako odgovara našem
karakteru..i našem viđenju sveta oko nas.

Poslednja izmena:
Sve u svemu nije loše.:ok:
Ipak, ja gledam iz drugog ugla, Poodavno sam trubio povodom greškica u ortogonalnoj projekciji, gdje okrugli objekti prelaze u elipsu ovisno od ugla iz kog se posmatra.
Evo primjer: baza posude-suda, čaše i sličnih valjkastih predmeta mora biti (približno paralelna sa vrhom predmeta-objekta.
Moja slika, pokazujem gore pomenuto>

A u ovom slučaju je vidljiva greška, da kažem greškica.:)

Ma to je tačno Sojo,mora se postepeno..Lično uvek govorim da mora da se pođe od crtanja,kompozicije i smeštanja u format...senčenje je na kraju.

Perspektiva je problem koji treba pažljivo proučiti i shvatiti..Ali Vasilisa je pošla od slikanja,i svakako da tu ima mnogo toga o čemu

tu treba govoriti...

Poslednja izmena:
kbabeu.jpg

- - - - - - - - - -

http://oi66.tinypic.com/ncf23a.jpg[/IMG[/SPOILER][/QUOTE]

Hm, premda se pojam ukusa u poslednje vreme donekle srozao, cak ni [I]postmodernisticka relativizacija[/I] umetnosti ne bi ucinila ove slike... dobrim.
O tome nema sumnje. Osim toga, ako pretpostavim da tvoja interesovanja idu ka tradicionalnom, onda, jedna za drugom domine padaju.
Anatomija je neuspesna, kompozicija je neuspesna, boje su abismalne...

Objektvino, slike su lose.
Subektivno mogu biti sta god pozelis. Cak i [I]attack helicopter[/I]. Sasvim licna stvar.

Postoji znanje tamo van... nacini korak u tom pravcu.

Moraš uzeti u obzir King Ink...da su ovi ljudi,koji hvala bogu počeše da dolaze na pdf ponovo...amateri.

Tako moramo i uskladiti svoje mišljenje i korekture prema uspešnom amaterizmu..Zato ih moramo ohrabriti,

i podstaći da i dalje rade i objavljuju ovde svoje radove..sa radošću a ne sa strepnjom..od oštre kritike..

Budi pozdravljen..veom cenim tvoje učešće na ovom Pdf..

Hm, premda se pojam ukusa u poslednje vreme donekle srozao, cak ni postmodernisticka relativizacija umetnosti ne bi ucinila ove slike... dobrim.
O tome nema sumnje. Osim toga, ako pretpostavim da tvoja interesovanja idu ka tradicionalnom, onda, jedna za drugom domine padaju.
Anatomija je neuspesna, kompozicija je neuspesna, boje su abismalne...

Objektvino, slike su lose.
Subektivno mogu biti sta god pozelis. Cak i attack helicopter. Sasvim licna stvar.

Postoji znanje tamo van... nacini korak u tom pravcu.

Dete, mi se ovde igramo i uzivamo dok se igramo. Ovo nije istureno odeljenje Luvra pa sad da se mi tu nesto nadmecemo i umisljamo da je Leonardo mala maca za nas. Naravno da imas pravo na kritiku i da se tripujes da si likovni kriticar ali ako je meni ovo sto ne znam da radim zadovoljstvo, tvoje misljenje nece tu nista promeniti. Malo sam matora da jurim za znanjima tamo vani:)

Dete, mi se ovde igramo i uzivamo dok se igramo. Ovo nije istureno odeljenje Luvra pa sad da se mi tu nesto nadmecemo i umisljamo da je Leonardo mala maca za nas. Naravno da imas pravo na kritiku i da se tripujes da si likovni kriticar ali ako je meni ovo sto ne znam da radim zadovoljstvo, tvoje misljenje nece tu nista promeniti. Malo sam matora da jurim za znanjima tamo vani:)

Bako... Spram slika pomislih da si dete. Time se objasnjava moja greska. Izvinjavam se :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back