Mojih ruku delo

• Začetnik teme Začetnik teme moler
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala Snow Queen :)

Evo ja sam povredila desnu ruku, ali pocela sam da radim i mogu vam reci da nije lako, bas brljam... evo sada radim jedan portret (izmedju ostalog) koji je totalna zbrljan tako da mozete da me kritikujete :) posto sam i ja vas, red je :)

jednu stranu lica sam uradila bolje, drugu sam totalno ubrljala i digla boju, pa je sada suvise svetla, inace treba da bude tamnija, moracu da udjem sa novim slojem boje

evo cela i bolja strana licaPogledajte prilog 339644
Pogledajte prilog 339645
ako je papir dobar, a djeluje da jeste, i boje akvarelne, a ne akril
mozes i obratno - tuferom ili cetkom skines visak i dobijes zanimljive stvari
doduse, to te moze u gvas vise odvest...kao ubit svjezinu donekle, al mozda
i nece...dobar papir istrpi i ispiranje

ako je papir dobar, a djeluje da jeste, i boje akvarelne, a ne akril
mozes i obratno - tuferom ili cetkom skines visak i dobijes zanimljive stvari
doduse, to te moze u gvas vise odvest...kao ubit svjezinu donekle, al mozda
i nece...dobar papir istrpi i ispiranje

boje mi se strasno lako dizu, to je i deo problema
papir nije najgori, ali je dovoljno tanak da se brzo susi, 300g
imam slabu pokretljivost desne ruke u ramenu i to mi namece ogranicenja i te boje koje sam zbog lose ruke i brzo suseceg papira sasula za pet minuta :)
inace sam brza, ali ne bas tako brza, malo se vise trudim, a i prvi put sam radila stojeci posto mi je zbog ramena bilo tako lakse i ceo set up me je izbezumio

boje mi se strasno lako dizu, to je i deo problema
papir nije najgori, ali je dovoljno tanak da se brzo susi, 300g
imam slabu pokretljivost desne ruke u ramenu i to mi namece ogranicenja i te boje koje sam zbog lose ruke i brzo suseceg papira sasula za pet minuta :)
inace sam brza, ali ne bas tako brza, malo se vise trudim, a i prvi put sam radila stojeci posto mi je zbog ramena bilo tako lakse i ceo set up me je izbezumio

ko zna, mozda zbog tog ogranicenja, trenutnog, pronadjes neki nov kvalitet...to je zapravo izazov
kad slikam radim u serijama: zategnem vise papira i obradjujem istu temu
tako premostim taj jaz izmedju navale energije i ogranicenja same tehnike
samo prijedlog naravno, svi smo razliciti

hola hombres, ja u prolazu svratih da vidim šta ima novo i da dodam crtežić, nisam dugo
sećate se takmičenja čija je tema bio autoportret?
e to mi je bio prvi, a ovo mi je drugi i mislim da je malo uspešniji :lol:
tumblr_nd4e5gxrJS1tp93r2o1_500.jpg

više brlja na blogu http://kovalska-art.tumblr.com/

Јел има неко савет шта да радим... Допао ми се цртеж на папиру који сам урадила за икону, па сам га из зезања паралелно бојила са иконом на дасци. И сад, лепша ми је та папирна икона, али се папир смрежурао јер је онај обични за штампање. Како да га испеглам?

ja imam jednu enciklopediju toliko veliku da mogu nekog ubiti njome... pa je koristim za te stvari (ne ubijanje, vec peglanje :D) i stavim papir u sredinu...ostavim koji dan tako..

mislim da ne postoji nacin koji moze vratiti papir na staro, voda mu izmijeni i strukturu.

Јел има неко савет шта да радим... Допао ми се цртеж на папиру који сам урадила за икону, па сам га из зезања паралелно бојила са иконом на дасци. И сад, лепша ми је та папирна икона, али се папир смрежурао јер је онај обични за штампање. Како да га испеглам?

cim si slikala? ako boje nisu vodotopive
ona uzmes fino vlazne novine i stavis list u njih, zastitis ga pak papirom
da ti se ne preslika sadrzaj novine
i bukvalno prepeglash
peglom
to sredi stvar donekle

druga opcija ti je da to kashirash na recimo karton neki
mozes lijepkom za tapete, drvofiksom...akrilnim grundom...
tu se moze kojesta dest u to procesu
al mozda mozes napraviti "fazon" od toga

Zahvalan, ništa naročito, šaranje sa ugljenom, to su moji prvi slikarski koraci, kao klinac u jednoj vodenici brvnari šarao ugljenom sa ognnjišta.
A želja mi je da klincima ukažem na greške, ne pomaže, tvrdoglavi:)
Mi bismo trebali Vama biti zahvalni za užitak koji nam pružate, postavljajući tako lijepe radove.Ne trebate biti toliko skromni.Što se mladjih tiče, uvijek se nadje i neko ko želi učiti i hoće slušati.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back