Mojih ruku delo

• Začetnik teme Začetnik teme moler
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
560308_4568508251862_1535332997_n.jpg

Ugljen, i bela pastela...

Ljudi, koliko se krecu otprilike cena ovakvih radova, pitao me lik za ovo, ja nisam imao pojma sta da mu kazem, i rekao 1000 dinara...:confused:

Odlična je ova druga, samo mislim da si i kosu trebao crvenom.
Hvala Dekao :D .
To sam hteo da uradim Triocolore kao Wateu i Rubens.
To sam experimentisao.
Mozda.Jeste malo strci ta braonska. :D
Inace volim tonirane papire i crtanje u vise boja.

Samo mi se ne svidja kako sam je uslikao.
Nekako kako god da je uslikam izgube se neki detalji.
Recimo bela kreda i izgubi neke detalje u crvenoj kredi. :(

Kombinovano. Kompozicija je moja ali sam zbog vremena koje je potrebno da se uradi slika napravio i fotografiju kao predložak pomoću kojeg sam je završio. Planiram da neku od sledećih slika ne koristim fotografiju kao predložak već da pre rada na velikoj slici prvo uradim skicu koju bih koristio u te svrhe. Baš kao stari slikari :) .

Kombinovano. Kompozicija je moja ali sam zbog vremena koje je potrebno da se uradi slika napravio i fotografiju kao predložak pomoću kojeg sam je završio. Planiram da neku od sledećih slika ne koristim fotografiju kao predložak već da pre rada na velikoj slici prvo uradim skicu koju bih koristio u te svrhe. Baš kao stari slikari :) .

Ja sam pre probao ali mi uvenulo cvece. :D
Jos sam ja radio sa jednim slojem tj. ala prima.
Problem je bio sto sam radio polako pa je za jedno 6-7 dana uvenulo cvece.

Ja sam radio u tri sloja pri čemu sam prvi podsloj uradio akrilikom tako da nisam morao da čekam, ali drugi i treći su u ulju a između dva sloja valja se čekati dve-tri nedelje najmanje, za to vreme će i voće istruliti a kamoli cveće. Čak su i stari majstori pravili skice po kojima su se kasnije vodili. Akvarel je u početku samo tako i korišćen, tek mnogo kasnije se definisao kao samostalna tehnika.

Ja sam radio u tri sloja pri čemu sam prvi podsloj uradio akrilikom tako da nisam morao da čekam, ali drugi i treći su u ulju a između dva sloja valja se čekati dve-tri nedelje najmanje, za to vreme će i voće istruliti a kamoli cveće. Čak su i stari majstori pravili skice po kojima su se kasnije vodili. Akvarel je u početku samo tako i korišćen, tek mnogo kasnije se definisao kao samostalna tehnika.
Ja kako sam gledao Alexeja kako slika svoje mrtve prirode i kako mi se cini koristi celo vreme dok slika voce.
Koliko mi se cini da sam negde od njega cuo kako ga premazuje voskom da ne istrune. :D
Da znam da su radili i ala prima pa po toj slici posle slikali sloj po sloj.
Interesantno je da nisu bas sve skice dostupne od starih majstora za pogledati!
Ako pogledas njihov kompletan posao videces kako su radili.
Mene cak vise zanimaju njihove skice i studije od gotovih radova.
A vodene tek impresionisti dovode do nekog izrazaja.

Ja kako sam gledao Alexeja kako slika svoje mrtve prirode i kako mi se cini koristi celo vreme dok slika voce.
Koliko mi se cini da sam negde od njega cuo kako ga premazuje voskom da ne istrune. :D
Da znam da su radili i ala prima pa po toj slici posle slikali sloj po sloj.
Interesantno je da nisu bas sve skice dostupne od starih majstora za pogledati!
Ako pogledas njihov kompletan posao videces kako su radili.
Mene cak vise zanimaju njihove skice i studije od gotovih radova.
A vodene tek impresionisti dovode do nekog izrazaja.

Ma pusti ti Alekseja, s njegovim iskustvom može naslikati i iz glave. Mada ni on ne beži od pomagala u vidu kamera, kompjutera, fotoaparata, kako on sam kaže: "Sve je to samo alat!". Naravno da su skice veoma zanimljive za posmatranje, nekako su intimnije, potezi na njima nisu tako disciplinovani kao na gotovim slikama. Pomoću skica se mnogo lakše može "ući" u sam proces slikanja. Ja sam pre nekoliko meseci kupio knjigu Paja Jovanović u kojoj se nalazi dosta njegovih skica, pravo su bogatstvo.

Pozdrav svima! Pošto se radi o specifičnoj tehnici, moram ova dva rada predstaviti u više slika. Prvi je duborez u orahovini „Razgovor Isusa sa Nikodimom“, izrađen 1996. godine. U prilogu je i grafika prema kojoj je reljef napravljen.
picture774.jpg
picture005fi.jpg

picture007cd.jpg
picture006ly.jpg

picture008my.jpg

Dobro se vidi dubina ovog rada pa mislim da ne trebam puno komentarisati fotografije. Mogu samo napomenuti da se radi o izuzetno komplikovanoj tehnici u drvetu, čija ručna izrada traje po par mjeseci.

Drugi rad je duborez „Hristovo rođenje“ izrađen prije mjesec dana, koji je sastavni dio jednog zidnog sata sa klatnom. Izrada ovog sata i svih elemenata duboreza objašnjena je u priloženom linku.

http://regulator-exklusiv-unikat-woodcarving.blogspot.com/p/zidni-sat-sa-klatnom-u-duborezom.html

d32a1.jpg
d32aa.jpg

d32c.jpg
d32b.jpg

d32d.jpg
d53lt.jpg

U prilogu je malo prerađena slika prema kojoj je napravljen ovaj reljef. (bio bih zahvalan kada bi mi neko napisao ime umjetnika i tačan naziv ove slike).
A sada par pitanja u vezi izloženog:

- Smatrate li da se ovdje radi o „ukradenim“, odnosno kopiranim umjetničkim djelima ili je prikazana tehnika u drvetu već umjetnost sama za sebe?
- Da li je prikazana tehnika uopšte umjetnost ili je treba svrstavati u kvalitetniji zanatski rad?
- Ima li još neko na svijetu da koristi ovakvu tehniku u drvetu?

Unapred hvala na kritikama i odgovorima.

Nije baš naročito, plakativno, veeelike disproporcije (kukuruz u odnosu na cvet, suncokret).

Sve ima "prizvuk" da je sa photoshop-a izvučeno sa tri lajera.

Dakle: Lajer br.1. vežena krpa, 2. kukuruz sa vazom, 3. nešto kao suncokret, sve visi na nekoj podlogi (u vasioni) br. 4...:roll:
Dodamo transparentni potpis i zahvalimo se photoshopu...:D

Nije baš naročito, plakativno, veeelike disproporcije (kukuruz u odnosu na cvet, suncokret).

Dakle: Lajer br.1. vežena krpa, 2. kukuruz sa vazom, 3. nešto kao suncokret, sve visi na nekoj podlogi (u vasioni) br. 4...:roll:

Ala si se nalupetao.

...nisam stručan da bih izvršio analizu elektronske slike, tako da jedino uočavam problem neprirodnih stanja kukuruza i suncokreta ..
..naime , suncokret izgleda svež i vlažan kao u junu , a kokuruz osušen na vinjagama u oktobru ... ali ipak rad mi se sviđa ... konačno,
slika u svemu ne treba da podržava prirodu i njena stanja ..ona priroda je umetnik koga je uzaludno kopirati !

е, ај иди мало боље погледај своја ремек дела па се врати ако схватиш :roll:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back