Mojih ruku delo

• Začetnik teme Začetnik teme moler
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
(uradjeno za 30min) Bas mi se to ne svidja, i tvoj i Don Evilov crtez su uradjeni na brzinu, skoro kroki. Za taj format je to trebalo da bude detaljnije. Rufuse olaksavajuca okolnost ti je to sto je ugljen nezgodan. Drjackovi crtezi su detaljni mislis da ce da prohodaju.

(uradjeno za 30min) Bas mi se to ne svidja, i tvoj i Don Evilov crtez su uradjeni na brzinu, skoro kroki. Za taj format je to trebalo da bude detaljnije. Rufuse olaksavajuca okolnost ti je to sto je ugljen nezgodan. Drjackovi crtezi su detaljni mislis da ce da prohodaju.

U ovoj fazi mog "umetnichkog" razvoja ;) cilj nije detaljnost, vec proporcije i anatomija, otuda i rad sa ugljenom :bye:

U svakom sluchaju hvala na komentaru :super: (nisam osetoljiv na komentare, vishe volim kritiku, samo se uz kritiku napreduje)

pozdrav

Poslednja izmena:
Rufuse!
Sta znaci anatomija.Proporcije odlicno odradjene. Ne bih nikad povezao sa prethodnim radovima! Mala primedba za lice. U globalu :super:

rufuse,
ja se slazem sa drjackom,
mislim da si jakooo napredovao, i sve je u super u proporciji,
moja jedina lichna zamerka, je prejaka senka oko grudi
tako da taj deo izgleda malo iskarikirano

Hvala. Polako se privikavam na crtanje za stafelajem, to jest prilagodjava mi se ruka.
U pochetku sam imao mnogo problema sa kontrolisanjem pokreta ruke bez oslonca.
Ovo sam radio komprimovanim ugljenom, koji je ochigledno, mnogo zahvalniji za rad od ugljena u stapicima.

Poslednja izmena:
Hvala. Polako se privikavam na crtanje za stafelajem, to jest prilagodjava mi se ruka.
U pochetku sam imao mnogo problema sa kontrolisanjem pokreta ruke bez oslonca.
Ovo sam radio komprimovanim ugljenom, koji je ochigledno, mnogo zahvalniji za rad od ugljena u stapicima.

Ne znam kako drzis taj ugljen? Nadam se da znas da ga ne mozes drzati isto kao kad imas oslonac! Koji je taj komprimovani? Kako se to zove, sta pise na njemu? Jel to charcoal?

Ne znam kako drzis taj ugljen? Nadam se da znas da ga ne mozes drzati isto kao kad imas oslonac! Koji je taj komprimovani? Kako se to zove, sta pise na njemu? Jel to charcoal?

Naravno da ne drzim kao kad imash oslonac ;), u tome i jeste problem,
to jest nema ga vishe, ruka mi se polako navikava.
Charcol ti je obican ugljen a ovaj je compressed charcoal,
ne pishe na njemu nista jer je u stapicima i ima ga u razlichitim tvrdocama,
chini mi se od H do 3B ( ja imam samo u jednoj tvrdoci, mislim da je 3B,
imali su ga u "Lukasu" u K.Mixajlovoj).

Poslednja izmena:
U nastavku mog izucavanja anatomije, a u skladu sa mojim opredeljenjem o "rodnoj ravnopravnosti"...
:whistling:

Nikako da naucim! Koja je ovo vrsta papira? Ingres ili mi-teintes? Ako neko hoce da mi kaze!!!

ne mogu da se odlucim da li mi se vise svidja remek delo ili ovo "musko meso";)

drjack!
da li je ovo samoprikazivanje tvoje umetnicke duse???
ako je ovo autoportret, javi se na pp :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back