MOJE MALE ŠARENE EMOCIJE

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
novecipelice.jpg

Reci ponekad ne kazu nista
I tako poslozene bez reda
govore o zaboravljenim dogovorima...

Eh...
Koliko je cutanja
A koliki je put ispred...

Pitanja na koja se vise i ne trudim da nadjem odgovor
A ipak odlaze nekuda ne znajuci da ce se vratiti..
Misli vrludave, nikad iste a nikad razlicite..i uvek o Tebi

I..
Nikad ne govori
Ono po cemu ces pronaci sebe
Gazeci stazom koju si prepesacio..

Cvet jedan u ruci.. bez mirisa,
Jasnije od munje osvetljava trag u vremenu..

Eto...
Toliko je toga sto stane u samo tri stiha
A praznina izmedju njih jos je veca...

Zasto se sminkati za iznosenje smeca?
Zato sto na kratkom putu od stana do kontejnera, i prilikom ubacivanja djubreta, mozete upoznati ( vi, drage moje ) coveka svog zivota. Mogu vam se pogledi sresti iznad glava onih koji se hrane na kontejneru, mogu vam se ruke dotaci dok u isto vreme spustate crne kese...vezane od gore da ne ispadne lose zapakovano smece... Sminkajte se drage moje kad bacate smece tj. pre toga, to bi moglo zivot da vam promeni, jer ako se pojavite bez sminke, tone sminke, On, vas buduci stalion, moze da vas ne primeti, da se zgrozi nad vasim tamnim podocnjacima i ispucalim usnama. Obavezno otici na feniranje, pre bacanja smeca, tako da vam se plave ( po mogućnosti brinet, jer je to sad u modi ) lokne vijore na jakom vetru, neka miris vase sveze ispecene kosice dopre do njegovih nosnica.Sminkajte se obavezno, obucite uske farmerice, kratke jaknice da slucajno ne pokrijete guzicu i bubrege, obujte one cupave cizmaje i drhtite nemocno sve dok On ne dodje do spoznaje da mora da vas ugreje, zastiti i odvede domu svom na toplu solju caja/kafe. Ne odustajte. Pravi je tu blizu, iza nekog coska. Moze svake sekunde da iskoci iza kontejnera i kaze kako vas godinama ceka u zasedi i zeli, eto, samo vas, drage moje, nasminkane za iznosenje smeca.
...........................

Danas je dan kada mi sve ide na zivce...

Sjajni Irvin Jalom

Ne volim da radim sa pacijentima koji su zaljubljeni. Možda je to zbog zavisti..
I sam žudim za ushićenjem. Možda je to zato što su ljubav i psihoterapija u osnovi neuklopive.
Dobar terapeut se bori protiv tame i traži prosveteljenje, dok romantičnu ljubav održava misterija
i ona se raspada pred analizom.Ne sviđa mi se da budem krvnik ljubavi.

Ne bira se ljubav
kao ni smrt

Sve je u knjigama
duboko pod morem
zapisano

Jezikom neznanim nama
nebesnim pismenima

Niti se odupreti možeš
niti preskočiti dan

Kao što ne možeš
tudji san usniti
niti okom drugim videti

Voleo bih da nisi ti
ona koju u ovom času
volim.

Pero Zubac

scrfye.jpg

Ja ne znam kuda idu moji dani..Ni kuda vode ove moje noci..
Ne znam. Ni otkud ova ruzna magla ..Na sve sto se cekalo
Ni otkud cudni nemir.. Na sve sto se dogodilo..
Tuzna sam
Ko ce da mi kaze nocas.. sta meni znace lica .. stvari i minuli dani..
I kuda idu ovi moji sati... i zasto bije ovo moje malo srce....
Kuda..Zasto.. Dokle ..

Buona notte amore

Pre nego što započnem ovu pesmu, dodirnut ću tvoje ime da se putem sladim, jer kad krenem dalje, uzdasi na usnama pristat će uz mene i ja ću s njima potražiti širinu koja budi srce, kao kad ispod noći jutro sazri, pa plodnom zemljom svoj dan rađa.

Poneti ću sa sobom u kapi plavog mora dubinu tvoje nježne duše, a sa planina, gde se vrhovi horizontom roje otkinuti ću oblacima mekoću, pa u njoj prostreliti ravnicu i po tihoj uspavanoj noći, tišinom poljubaca prekriti usnule grudi čiji mirisi obrisima čežnje ispunjavaju moje snove.

Dozvat ću vetar i silinom njegove snage zamahnuti mirnoćom tvog srca da iznad krošnji posetiš ptice, te u pevu što leprša poletiš visinom, dotakneš nedokučive daljine i poput sjaja zablistaš u osmehu sudbine i povedeš me zauvek izvan tame na mesto gde večnost gnezdo svija.

Otvorit ću nebo i prošetati biserne zvezde lepotom tvog krhkog tela,
lahor dovesti među bedra snena i u njih spustiti svoje obale strasne,
rekom vatre zagrliti kanjon, uklesati šapat u netaknute bele stene i usecima blagim dohvatiti blaženstvo u tihom carstvu tvoga postojanja.

Rien n'est jamais acquis à l'homme Ni sa force
Ni sa faiblesse ni son coeur Et quand il croit
Ouvrir ses bras son ombre est celle d'une croix
Et quand il croit serrer son bonheur il le broie
Sa vie est un étrange et douloureux divorce
Il n'y a pas d'amour heureux

Sa vie Elle ressemble à ces soldats sans armes
Qu'on avait habillés pour un autre destin
A quoi peut leur servir de se lever matin
Eux qu'on retrouve au soir désoeuvrés incertains
Dites ces mots Ma vie Et retenez vos larmes

Mon bel amour mon cher amour ma déchirure
Je te porte dans moi comme un oiseau blessé
Et ceux-là sans savoir nous regardent passer
Répétant après moi les mots que j'ai tressés
Et qui pour tes grands yeux tout aussitôt moururent

Le temps d'apprendre à vivre il est déjà trop tard
Que pleurent dans la nuit nos coeurs à l'unisson
Ce qu'il faut de malheur pour la moindre chanson
Ce qu'il faut de regrets pour payer un frisson
Ce qu'il faut de sanglots pour un air de guitare

Il n'y a pas d'amour qui ne soit à douleur
Il n'y a pas d'amour dont on ne soit meurtri
Il n'y a pas d'amour dont on ne soit flétri
Et pas plus que de toi l'amour de la patrie
Il n'y a pas d'amour qui ne vive de pleurs
Mais c'est notre amour à tous les deux

pjerhw9.png

Da li znate kakav je osecaj kada je tisina.Kada ni jedna rec,ni sapat,ni dodir ne dopire do vas. Jako los.Toliko los da stvara onu knedlu u grlu koja vas polako gusi dok vam kroz glavu kao mravi mile stotine pitanja..Mozda i nije tako kako mislim ali ja uvek sve predimenzioniram toliko da je to za mene gotovo nepodnosljivo. A odgovor nemam i to me cini nervoznom...ako bih i okrenula broj ..znam da bih se rasplakala i cmizdrila nevidjeno a to ne zelim..kao sto znam da su reci nepotrebne ako nam pogled bude svetlucav...Dovoljno dug da shvatimo da je ovo vreme razdvojenosti ucinilo da je taj pogled vredniji od svih izbledelih i zaboravljenih obecanja i svih pitanja. Nepotrebne..da bih znala da si kao i ja prizivao u mislima sve ono lepo sto smo imali..sve ono sto smo zeleli..

244wav6.jpg

Poslednja izmena:
Koracam, onako za sebe...ka sutonu..!!!
Oni ne traju dugo, ne odvedu me daleko.. Do noci samo, da se ne izgubim!!
Ponekad mi se i to desi, da se izgubim...
Zablenem se u neku titravu zvezdu..pratim je u hodu...Ona me odvede do svitanja...
A, onda opet tako..zacaran krug ..hodam-zudim-sanjam...
Zivot je borba sa vetrovima...samo sto ponekad onaj koji tebi donosi oluju, nekome donosi sunce i obratno…
Ja volim uz vetar i ne volim lake zivotne pobede:))

Cudne su ove zimske zore za razliku od letnjih koje su tople pre svega..ali jedno im je zajednicko..besane su..koliko god zeleli san..on vam ne dolazi..ili dodje ali malo ..tek da kazete da ste spavali..i onda stojite kraj prozora..gledate u crno koje polako prelazi u sivilo jednog od ovih martovskih jutra..jedino vam je zao sto nevidite zvezde..zvezdice..one blize i one dalje koje svetle..veneru i jupiter..da ste astrolog ili da se bar malo razumete u tajne ..znali bi koja vam je planete u kojoj kuci i zasto je sve tako..i da li je bas moralo tako..jer u zvezdama je sve zapisano..jedna je vasa..sa jedne ste dosli i na tu jednu ce te otici....jednom..A ja..?Ja cu se jos vise plasiti veceras..plasicu se onoga sto dolazi..onih dana koji ce sa sobom nositi svu ovu tisinu.Osetih kako se opet ledim pred tim saznanjem..i shvatih da ne mogu da podnesem misao da vise necu cuti njegov smeh. Za mene je on bio kao izvor u pustinji. Da ga necu videti..Da se necemo dodirnuti..Da mu necu moci reci koliko ga volim i koliko mi nedostaje..Bas tako..I onda sam se iznenada setila decaka iz Malog princa...koji je pametniji i mudriji toliko puta koliko ja nisam bila...a da se ja pitam.. sada bih sedela na krovu sveta koji bi bio samo nas i brala te iste zvezde..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back