Moje kreacije

ma uštekala sam pare, samo što nikako da se rešim:neutral:
oću polovnu, neću polovnu, koju novu da uzmem kad se ne razumem...
a danas baš gledam po sobi, taman imam i mesto za nju :)
a i hrpu materijala koje sam samo dovlačila, a nikako da im se posvetim jer kad odem kući nemam vremena

Majche a koliko si para mislila da potrošiš na mašinu?

evo dva linka gde možeš da pogledaš (i da kupiš online) mašine za šivenje:

http://www.svezakucu.rs/www/catbrowser.php?qcatid=607

http://www.takolako.rs/user/masine-za-sivenje/44_1071_1_0_0/category.jsp

Bernina i Singer su veoma dobre marke, mada ni Toyota ne zaostaje za njima, a tebi treba neki od osnovnih modela koji i nisu preterano skupi.

Mašina ne mora da ima veliki broj osnovnih bodova, ali je poželjno da možeš da podešavaš dužinu i širinu boda.

a šta bi ti preporučila ceci?
gledala sam na sajtu vihor trade-a čini mi se ponudu...neku od bernina..čitala sam blog jedne žene, pa je imala baš reči hvale za tu marku
kontam ako uzimam novu, da kupim od ovlašćenih prodavaca pa da imam servis i to
možda lupam sad, ne znam kako funkcioniše sve to :(

a šta bi ti preporučila ceci?
gledala sam na sajtu vihor trade-a čini mi se ponudu...neku od bernina..čitala sam blog jedne žene, pa je imala baš reči hvale za tu marku
kontam ako uzimam novu, da kupim od ovlašćenih prodavaca pa da imam servis i to
možda lupam sad, ne znam kako funkcioniše sve to :(

Majche, kad su mašine u pitanju uvek bih preporučila novu, baš zbog garancije i servisa.
a šta se marke tiče, ima sad dosta dobrih mašina kod nas da se nađu: Singer, Bernina, Elna ( http://elna.rs/index.php?route=product/category&path=36 ).
Sve zavisi koliko si para spremna da potrošiš...

Kao što već rekoh, za početnika je najbolje uzeti neku jednostaviju mašinu.
Bitno je da ima ravan i cik-cak bod, da ima poluautomatski ili automatski bod za rupice, da se i dužina i širina modu podešavati,
nekoliko korisnih bodova: bod za rastegljive tkanine, slep bod za porub i sl. (obično omaju od 9 do 20 sa ukrasnim bodovima).

Ja sam imala Brotherovu, pa E&R Classic (to je ustvari Toyota koju kinezi rade po licenci) i jednu Berninu.
Moja mama koja je krojačica po struci se kune u nemačke Pfaff mašine, a meni se njena elektronska baš nešto i ne sviđa.

Nadan se da sam ti bar malo pomogla

E da umalo da zaboravim, bolje je da uzmeš rukavnu mašinu, nego onu koja ima samo ravno postolje za šivenje,

Poslednja izmena:
pa to je....ne znam koja je realna cena za jednostavniju mašinu :neutral:
mislim da mi je sve preko 200€ previše :(

Realno, ni ja ne bih za kućnu mašinu koja se ne koristi za profesionalno šivenje dala više od 250€,
a zaista imaš dovoljno velik izbor mašina već od nekih 15.000 dinara pa naviše.
Zato što mi je van pameti da kao moja mama dam 1200€ za mašinu na kojoj sašijem 15 komada odeće godišnje.

upravo to :)
da imam ako mi se šije, da vam ne kukam ovde:lol:
a opet verujem da ću je često koristiti, pa bi valjalo da bude kvalitetnija, a opet neću ja ne znam ti ni ja šta veliko i komplikovano šiti da mi treba neka ultra mega giga

Današnje kućne mašine za šivenje su sve mahom na isti fazon, uglavnom imaju plastična kućišta,
a mnoge imaju i delove samog stroja od plastike, npr. neke od poluga ili unutrašnih zupčanika.
Tu bih već dala prednost nekoj koja bar iznutra nema plastične delove, jer su dugotrajnije,
ali i nešto skuplje i imaju duži garantni rok, kao npr švajcarske Elna ili Bernina.
Mada i njihovi osnovni modeli nisu nešto toliko bolje od ostalih proizvođača, da bi opravdali veliku razliku u ceni.

Godinama imam fin, lagan materijal za pantalone koji nikako da iskoristim i napokon jesam!

Po uzoru na model pantalona iz časopisa, odnela sam krojaču materijal, od kojeg je napravio moj sada omiljeni par pantalona.

Plitke, uske, crne, skroz uz nogu, odlične za čizmice do kolena i na štiklu.

Obožavam ih i jedva čekam da ih obučem, malopre sam ih uzela.

Prezadovoljna sam.

htedoh reći daj da vidimo sliku:lol:

u vezi mašine, ceci imam pitanje..
šta je overlock bod(da ne lupam glavu, mislim da na neki način kontam šta je...)?
i zašto je ova bernina skuplja, kad mi se prema opisima šta koja radi, čini da je jednostavnija?

htedoh reći daj da vidimo sliku:lol:

u vezi mašine, ceci imam pitanje..
šta je overlock bod(da ne lupam glavu, mislim da na neki način kontam šta je...)?
i zašto je ova bernina skuplja, kad mi se prema opisima šta koja radi, čini da je jednostavnija?

Majche, pravi overlock bod može da se šije samo overlock mašinom (1i/ili2 igle i 3-4 niti konca) i služi za obradu ivica materijala i za porubljivanje.

A lažni overlock bod može da se šije i običnom mašinom (one se zovu i lockstitch: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Lockstitch.gif ), i služi takođe za obradu ivica, ali i kao ukrasni bod za spajanje dva materijala, tako što se polože jedan na drugi, da se preklapaju ca. 0,5 cm i šije preko tog preklopa: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Merrow_300204.jpg

devojkeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:D
kako me je mama obradovala jutroooooooooooooos
rešila je da proda neke akcije od firme što ima jer im cena stagnira već neko vreme, a ni sa firmom nije načisto šta će biti :(
pa kaže bolje da se to reši sad kad ima kupca za akcije...
a pošto je to namenila meni da nasledim, rešila je da mi da deo para sad da kupim mašinuuuuuuuu:klap: :klap: :klap:

kaže pare ovako mogu da se potroše jer ako se ne stave na štednju, stalno se čapka od toga, a ovo znaš da imaš nešto korisno :D
jaooooooo

:D
a ja već spremila parice,
rešila pre ng od svakog dela plate ostavim po koju crvenu, pa kad se nakupi da vidim lap top ili mašinu..
pošto je lap top tata regulisao:), reko taman za mašinu
i sad mama došla sa ovim planom:klap:
onda štek ide za nešto drugo...:)
jao kako se radujem, samo sad je pitanje šta da uzmem:think:

Majče, pametno ti mama razmišlja. Malo se bavim akcijama, pa mislim da je u pravu. To je stvar koja ti treba i koristićeš je, a sa akcijama se kod nas nikad ne zna. Ja upadam ovako iznebuha. Pratim temu, ali ništa kreativno ne radim, pa nemam šta ni da pišem. Ali sad sam morala da se obradujem majčetovoj mašini :super:

devojkeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:D
kako me je mama obradovala jutroooooooooooooos
rešila je da proda neke akcije od firme što ima jer im cena stagnira već neko vreme, a ni sa firmom nije načisto šta će biti :(
pa kaže bolje da se to reši sad kad ima kupca za akcije...
a pošto je to namenila meni da nasledim, rešila je da mi da deo para sad da kupim mašinuuuuuuuu:klap: :klap: :klap:

kaže pare ovako mogu da se potroše jer ako se ne stave na štednju, stalno se čapka od toga, a ovo znaš da imaš nešto korisno :D
jaooooooo
Čim sam videla ovoliko smajlija u postu, znama sam šta je u pitanju!

Nek je sa srećom buduća mašina i puno novih kreacija da napraviš!

:D
a ja već spremila parice,
rešila pre ng od svakog dela plate ostavim po koju crvenu, pa kad se nakupi da vidim lap top ili mašinu..
pošto je lap top tata regulisao:), reko taman za mašinu
i sad mama došla sa ovim planom:klap:
onda štek ide za nešto drugo...:)
jao kako se radujem, samo sad je pitanje šta da uzmem:think:

Moja ti preporuka je da uzmeš neku Bernina mašinu, em su kvalitetne, em imaš kod Vihor Trade obezbeđenu granciju i servis.

Back