Moje kreacije

Meni treba neka dobra krojačka radnju u Beogradu da sašijem isti model haljine kakvu sam kupila prošlog leta, imam za nju već tri godine divan materijal, još samo da ga dam u dobre ruke. :)

Picture 422.jpg

Hm, valjda sam uspela postaviti fotku. Dobila sam jos jednu bluzicu, i ovaj konac smo imali, pa da se ne baci...:)

...sta su patroni?? to ne razumem....a ako ti treba model mislim da to nije tesko naci i ako se dobro secam
trebalo bi da svaki sledeci volan bude za minimum trecinu siri od predhodnog da bi suknja izgledala bogato...
...ipak ce ti to Ceki najbolje objasniti, a moguce da ima i neki kroj pa da vidis i sama...

...samo ti mogu reci da dok god ne dodje do svesti da treba da uvlaci stomak mirna si, tek kad do toga dodje onda ces polako ulaziti u
"probleme"...neka tako sta smeta, sad se ionako nose te neke duzine...naravno ako njoj ne smeta pa zeli krace...:)

ma njoj je svejedno,njoj je vazno sto se vrti u krug i sto moze da trci u njoj i slobodna je
sad cu da je porubim
muzu se svidja,pa sam mu obecala da cu ko rumenka radovanu da sasijem od kaputa pantalone,ali da mora da ih nosi :)

....ona je jos uvek pravo dete, srecno i zadovoljno, joooj kad se setim kako je bilo lepo kad su bile tolike i kad im je samo to bilo vazno,
da su slobodne i da kad se okrecu suknja pravi krug oko njih..:)
....neka je, porubi i uzivaj, dok ne pocne da je "drma" :D

ja sam kupila ovaj plavi lastis,da imamo za obe,ne umem jos da napravim pojas
(inace sam dete ozbiljnog krojaca muskih odela,videla sam brdo toga kako izgleda iskrojeno,ali prakticno iskustvo nemam,dosta sam pomagala oko sivenja ali bez mozga,ono tata mi da parcice i kaze spajaj ovo,paraj ono,budi mi lutka da vidim kako stoji...)
tako da majche,raspali :lol:
kako napravis te volane da budu nabrckani?sirine?koliko metara,ja kupila ovaj liberty materijal za obe ali je njoj bilo potrebno vise od pola metra,pa ce mi ostati manje snif

Cao svima :cao:

Linda evo ti link na tutoriale za te hipi suknje, prvi je na engelskom, a drugi na fracuskom:

http://www.jcarolinecreative.com/Merchant2/merchant.mvc?Store_Code=JC&Screen=PSKIRT

http://labobine.canalblog.com/archives/2005/08/26/752344.html

U suštini je Affro već rekla najosnovnije.
Stim sto ja umesto prvog volana šijem pasu pun krug, ali gornja ivica za lastiš mora da bude veća od obima kukova,
a tek onda ide prvi volan oblika pravougaonika duple širine kukova,
a svaki sledeći volan je najmanje dya trećinu širi od predhodnog.

Back