Moje kreacije

Nisam vam se hvalila da sam još pre skoro dve nedelje završila džemperić, koji sam počela još pre nego što sam u martu povredila ruku
Džemperić je od tanke vunice pldeten na mašini, a čipkasti rad na rukavima i donjoj ivici sam heklala:

Poslednja izmena:
pozz za sve..
potrosih pola mog slobodnog dana citajuci i sarajuci po vasim rukotvorinama..:cool:oslepeo me pc..
ali moram priznati da je sve veoma interesantno i korisno..
ja od svega ponesto radim ( malo manje znam ali se trudim..)
kreativnost je vrlo kreativna..:zper:
pokusacu ponesto staviti na svoj profil..
svim kreatorkama zelim puno uspeha.. niko se nije naucen rodio..
nastavite hrabro!:sije::ok::klap:

Ja ne sijem.
Moja baba je doduse htela da me nauci...ali avaj! ja sam em smotana em levoruka... odustala je.
eto,to je moja tuzna zivotna prica.
Gigule ne tuguj.;)Sve se može kad se hoće!:rtfm:Ja sam naučila da šijem još od svoje 12-te,13-te godine i to pored moje majke.To mi je bio hobi ali u ovim teškim vremenima kada nas 50-togodišnjake likvidiraju kao radnu snagu, poznavanje ovog zanata mi je pomoglo da preživim. I ja sam levoruka ali sam se dobro snalazila i u krojenju.Skoro sam nabavila makze za levoruke pa sam ih mirne duše ostavljala u firmi i niko ih nije koristio sem mene.:zper:A najzanimljivije je bilo kada su me bivše koleginice pre 7-8 godina učile da heklam.One heklaju na desno ,ja heklam na levo.:think:Takvu sam zbrku napravila da su brzo odustale od pokazivanja.:malav:No ja ipak naučih heklanje ali samostalno.:zcepanje:

evo i ovde da okacim svoju prvu suknju iz domace radinosti, sasivenu pre 15ak godina
Bravo, bems, a je l'jos uvek sijes

eve mog najnovijeg sashivenog odevnog komada:)
ne slika se bash najlepshe, mrzelo me da se nameshtam,
ali je jako praktichno, moze d ase nosi i bez pojasa jer divno pada i ko god da je video/probao-svidja se svima:mrgreen:
Meni taj kroj lepsi bez pojasa, inace lepo

Bravo, bems, a je l'jos uvek sijes

hvala cecilija
ne secam se kada sam poslednji put nesto sasila
tokom gimnazije meni se nista nije svidjalo sto je moglo da se kupi, sve sto mi se kao svidi, ja bih prepravljala nesto po svom...
onda sam sama sila, najvise suknje, pantalone, majice i neke prsluke (bile su vesele devedesete :mrgreen:, kst, akademija, prostor..)
sila sam i torbe, cak i jedan ranac za skolu, mojima je bilo nemoguce da mi se od ponudjenog u prodavnicama nista ne svidja, ali tako je bilo :)
kasnije, uz posao, nisam imala mnogo vremena, jer ja ne mogu da sijem po pola sata dnevno, kad sednem, ne ustajem dok ne zavrsim, a retko sam imala vezano nekoliko sati na raspolaganju...
moracu jednom da slikam svu odecu(srecom sacuvanu) koju sam sila(rucno) i plela za mog medu, u prvom i drugom razredu osnovne skole :lol:

Da li neko zna kako da skratim kozni mantil? Masina i igle nisu problem, nego taj porub dole, da li da lepim tim lepljivim materijalom, ili da zalepim kozu lepkom.............jednom sam porubljivala nesto kozno, ali je izgledalo nekako kilavo..............inace znam da sijem, sama sa naucila, i volim to, ali to mi uzima previse vremena i strpljenja, a ja sam malo nestrpljiva osoba, kad nesto zamislim mora odmah biti gotovo:mrgreen:.....................a to kod sivenja bas ne ide..............mislila sam da odnesem mantil kod profesionalne krojacice sa profesionalnom masinom, posto je koza ipak malo zahtevnija, ali eto htela bih ipak sama:mrgreen:

Da li neko zna kako da skratim kozni mantil? Masina i igle nisu problem, nego taj porub dole, da li da lepim tim lepljivim materijalom, ili da zalepim kozu lepkom.............jednom sam porubljivala nesto kozno, ali je izgledalo nekako kilavo..............inace znam da sijem, sama sa naucila, i volim to, ali to mi uzima previse vremena i strpljenja, a ja sam malo nestrpljiva osoba, kad nesto zamislim mora odmah biti gotovo:mrgreen:.....................a to kod sivenja bas ne ide..............mislila sam da odnesem mantil kod profesionalne krojacice sa profesionalnom masinom, posto je koza ipak malo zahtevnija, ali eto htela bih ipak sama:mrgreen:

Ako ti je stalo do mantila- ne rizikuj ... jedino ako te bas briga za ishod ;)

Ako ti je stalo do mantila- ne rizikuj ... jedino ako te bas briga za ishod ;)
Ma platio je vec glavom:mrgreen:................nije jos gotov al cini mi se da nece biti lose........moguce samo da nece padati tako dobro kao pre, posto je bio skoro do zemlje dugacak, te tako ga nisam ni imala gde obuci....................a sad je malo ispod kolena...............videcu, mozda sutra zavrsim

Posle duže vremena neaktivnosti, započela sam mlađoj ćeri jednu letnju haljinicu.
Model viđen kod kineza:
Gornji deo skroz u žabicama, bretele na vezivanje, a dole suknja kvadrat, tako da vise oni ćoškovi.
Al' sam ga objasnila, do mog...
Ako se na poslu ne smori previše, danas ću da je završim i kačim fotku što pre.

Kamo sreće, nešto se malo iskomplikovalo, prvo me zajahali neviđeno na poslu, a posle mi dete bilo bolesno, dve noći sam provela budna pored nje. Ako Bog da možda je konačnon završim danas posle posla, pošto je pri kraju...

Vidim da je neko već pitao, samo da utvrdim gradivo: treba mi da napravim na brzaka pismo torbicu, nosiću je samo jednom, nameravam da kupim parče kože, i sad sledi pitanje:
kako se tačno lepi koža, tj. koliko je dobar taj lepak? Nameravam da napravim vrlo jednostavnu torbu, pravougaono parče kože, dva puta presavijeno, sad samo ne znam da li je to moguće zalepiti, pa okrenuti naopačke (jao, da li neko razume šta ja pričam?) ili moram da zalepim i ostavim da se vide ivice?

Back