Moje kreacije

E konacno i ja da se upisem na ovu temu.
Pre sam sila svasta, sad samo otvorim masinu kad treba nesto da porubim ili suzim.
Danas sam posle sto godina nesto sila i vidim da imam samo jednu spulnu za donji konac. Gde su ostale nestale, nemam pojma:confused:
Gde u Beogradu ima to da se kupi?
Jel znate da li se negde prodaju uputsva za Bagat masine? Ili ako neko slucajno ima?
Evo je moja masina, nadam se da cemo se druziti vise:)

znaće Cecili sigurno....
ja se sećam da je nekad postojao Bagat servis kod Mažestika
a videla sam skoro u jednoj uličici na Vračaru, popravljaju se sve vrste mašina za šivenje, pa i one iz pretprošlog veka, kao moja Vertheim-ova....kako se zove ulica, ne mogu da se setim....Jagićeva....setila se....izlazi na Bulevar kod poslastičarnice Bolonja...

Pre sam sila svasta, sad samo otvorim masinu kad treba nesto da porubim ili suzim.
Danas sam posle sto godina nesto sila i vidim da imam samo jednu spulnu za donji konac. Gde su ostale nestale, nemam pojma:confused:
Jel znate da li se negde prodaju uputsva za Bagat masine? Ili ako neko slucajno ima?

Nemam Bagatovu mašinu, ali vidi ovde, možda ti neko može pomoći:
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=13356225&postcount=151

A šta se tiče špulni, njih imaš u prodavnicama pozamanterije, npr. Kaja ili Maja u Zemunu.
Ali ponesi tu svoju, pošto ima 2-3 vrste špulni , užih i širih, pa da se ne pređeš i kupiš pogrešne :)

Hvala vam obema.
Rekli su mi da je ovo dobra masina i da moze svasta da radi, da veze itd...Pa bi mi bas bilo zanimljivo da probam. Imam tu neke dodatke, drugacije ovo gaziste za iglu al nemam pojma za sta sluzi.

Evo ovo:lol: Za sta ovo bre sve sluzi:lol:

Ne znam za sve papučice, ali ovako počev s leva:
Prva je za zipere, ova druga s leva je za prišivanje dugmića, treća mi izgleda sasvim obična, četvrta je za paralelne štepove, a montira se na ovu br. 5. šesta je opet neka obična, ali verovatno za laganije materijale, pošto je gazište od plastike, sedma je za vez i poslednja je za porubljivanje.

Vau Ceci, pa ti sve znas:) Hvala. Moram da probam na namontiram neku, pa da vidim.
A sa cime se radi onaj nevidljivi porub? Znas ono na haljinama ide na kraj materijala onaj step cik-cak da se ne para materijal, pa onda kao da je rucno porubljeno da se ne vidi sa spoljne strane? Jel znas na sta mislim?

Vau Ceci, pa ti sve znas:) Hvala. Moram da probam na namontiram neku, pa da vidim.
A sa cime se radi onaj nevidljivi porub? Znas ono na haljinama ide na kraj materijala onaj step cik-cak da se ne para materijal, pa onda kao da je rucno porubljeno da se ne vidi sa spoljne strane? Jel znas na sta mislim?

Imaš poseban bod za to, a od papučica ne mora da bude neka posebna, važno je samo da pravilno presaviješ ivicu materijala. Videću ovih dana da iskopam neku sliku kako se to radi...

Aha, znaci tako se radi!:)
Znas sta sam jos primetila, ova haljina sto hocu da skratim ima neki nevidiljivi konac, izgeda mi kao da je plastificiran i izgleda kao ono za pecanje.
Jel si nekad to koristila?
A ova papucica za porub je super. Koliko sam shvatila ona uhvati materijali i drzi ga pravo? Ne moze da se iskrivi?

Aha, znaci tako se radi!:)
Znas sta sam jos primetila, ova haljina sto hocu da skratim ima neki nevidiljivi konac, izgeda mi kao da je plastificiran i izgleda kao ono za pecanje.
Jel si nekad to koristila?
A ova papucica za porub je super. Koliko sam shvatila ona uhvati materijali i drzi ga pravo? Ne moze da se iskrivi?

Postoji taj najlon konac, koji se uglavnom koristi za slepi bod porube, da se još manje vide ubodi.
smilie_girl_165.gif

A papučica za porub , s njom možeš i "krivo-linijski" da porubljuješ, a porub je baš mali, kao na svilenim maramama npr.

Kupila sam danas jednu obicnu plavu majicu i mrezicu od crnog tila na tufnice i satensku traku za masnice i gomilu raznobojnih dugmica.

Pozelite mi srecu da ovo uspe! U mojim mislima izgleda mnogo lepo, ali ja sam do sada samo dugmad usivala.

Trojanka našla sam uputstvo za Bgat mašinu evo link

http://www.***********/document/V6ahO2bM/BAGAT_Uputstvo_za_upotrebu_i_o.html

Back