Moja teorija o poreklu Srba

• Začetnik teme Začetnik teme crow
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
vujadin:
Па неко је на форуму навео да је Христос разапет 7 Априла али није навео које година , па сам ја по вечитом календару пронашао да је то могло бити једино 24 или 26-те године наше ере али да бих установио каја је тачпна морам наћи по ком календару су рачунати ти догађаји?

Вујадин

Ja ti govorim o njegovoj godinii rodjenja a ne razapinjanja, mada je i to pitanje za raspravu.

AKHENATON:
Ja ti govorim o njegovoj godinii rodjenja a ne razapinjanja, mada je i to pitanje za raspravu.

Мени је добро и рођење јер сам дошао у сукоб са календарима, па бих да имам бар неки извор који би ми помогао да то изједначим.

Вујадин

vujadin:
Мени је добро и рођење јер сам дошао у сукоб са календарима, па бих да имам бар неки извор који би ми помогао да то изједначим.

Вујадин

Dionisije Mali ga je racinao po rimskom kalendaru, verzija po Varonu, pa je napravio tu gresku od 6-7 godina. Kako je tacno utvrdjeno da je nastala ta greska nemam pojma, iz astronomije sam u srednjoj skoli imao jedva 2.

AKHENATON:
Ako ne znas kako funkcionise rimski kalendar, kazi, pa cu ti i to objasniti. Valjda ces doci do nekih rezulata.

Римски не знам али имам таблице од Du Cange од 1-ве до 1800-те и то ми помаже за контролу. Него не знам зашто ми Византиски не штима са Јулијанским. Правио сам више грешака, али мислим да сам их сад све исправио осим оне за Бој на Косову где сам навео да се десио понедељком а у ствари то је било 15 Јуна и према томе произлази по вечном календару да је то било уторком.

Вујадин

Нисам могао ово да читам (почетни текст). Створ је натрапао на нешто што би могло имато смисла. После свега не могу да се сложим с њим. Или могу, малициозно...
Држи се ти Врано историје, мани се Јевропе и политике ;)

Dionizije Mali je bio Srbin, a pošto je radio u Vatikanu, službeno je bio Skit, mada su Skiti nestali sa istorijske scene 5 vekova ranije utopivši se u Tribale(Srbe). Srbi nisu "postali", oni jesu arijevski narodi, pominju se u Vedama kao "nebeski narod" i njihov junak Srbinda - heroj Inda. Kao nacija su se formirali pre 4,5 hiljada godina kada po Bikermanu dolazi do razdvajanja arijevskih narod na srpsku masu(Sarmati,Skiti,Singe,Neuri,Budini,Međani) Germansku i Skandinavsku.

Back