Moja prva torta

molila bih vas za pomoc vezano za tortu na sprat. naime interesuje me ako je torta recimo na 3 sprata i ispod svakog sprata ima kartonsku podlogu, kako da probijem drveni stap kroz cijelu tortu a da isti prodje i kroz kartone izmedju spratova torti.

ne mora da prodje kroz kartone.stapice iseces u visini torte zabodes ih i preko stavis tacnu.mozes eventualno malo to mesto gde ce ici tacna da premazes buterkremom da bi se tacna fino ucvrstila

Ako sam razumela kad se cela torta stegne secete korice?Pojasnite jos malo please.....:rumenko::rumenko::rumenko:Ja je uvek premazem kremom sa strana,da je izjednacim,ako je isecem recimo zoju,ponovo ce mi slatka pavlaka biti uz fondan?Nekad mi i kroz buter krem predje...:dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand:

mama Kristina ja nista ne secem i ne oblikujem samo tortu filujem u odgovarajucem kalupu i stavim u frizider kad se stegne skinem kalup i premazem buter kremom nekad tortu okrenem naopacke jer je donja kora uvek idealno ravna meni je taj nacin rada najlaksi a i nema otpadaka

Drage dame, nije me odavno bilo... Nije imalo povoda da se javljam iako sam vas redovno citala. Evo moje prve samostalne mladenacke torte, prethodne sam radila sa mamom. Trebalo je da bude prekrivena fondanom, ali me je izneverio, pa sam na svoju ruku izabrala slag :whistling: Mlada nije imala primedbi, videcemo da li ce ponovo da narucuje kod mene :rumenko:

Prilozi

• 298833_2054686722352_1100085234_31778717_1120476541_n.jpg
    298833_2054686722352_1100085234_31778717_1120476541_n.jpg
    22,5 KB · Pregleda: 118
Evo ovo su slike moje prve torte o kojoj sam vec pricala na temi: ukrasavanje torti ali sam odlucila da slike postavim ovde, em sto je prva torta i prva figurica tako da im je mesto ovde, a i da ne kvarim onu temu, jer je stvarno pocetnicki i treba jos puno puno puno rada da bih smela da postavim slike na drugo mesto:D

Jos uvek nemam nista od alata, boja itd tako da je veoma monotono...Pravila sam fondan, a ovu roze boju sam dobila sa nekom tecnom bojom iz Maxija imali su samo crvenu...

attachment.php

attachment.php

na kraju sam da bi malo lepse izgledalo isekla sliku sa medom i stavila ovu pozadinu...:zcepanje:

attachment.php

Evo ovo su slike moje prve torte o kojoj sam vec pricala na temi: ukrasavanje torti ali sam odlucila da slike postavim ovde, em sto je prva torta i prva figurica tako da im je mesto ovde, a i da ne kvarim onu temu, jer je stvarno pocetnicki i treba jos puno puno puno rada da bih smela da postavim slike na drugo mesto:D

Jos uvek nemam nista od alata, boja itd tako da je veoma monotono...Pravila sam fondan, a ovu roze boju sam dobila sa nekom tecnom bojom iz Maxija imali su samo crvenu...

attachment.php

attachment.php

na kraju sam da bi malo lepse izgledalo isekla sliku sa medom i stavila ovu pozadinu...:zcepanje:

attachment.php

Peki@anka, kako uspevate da promenite pozadinu iza svoje slike ? To bi mi mnogo pomoglo kad slikam svoje torte a iza uvek bude neka bezveze pozadina. Hvala Vam.:):):)

Peki@anka, kako uspevate da promenite pozadinu iza svoje slike ? To bi mi mnogo pomoglo kad slikam svoje torte a iza uvek bude neka bezveze pozadina. Hvala Vam.:):):)
ja je sredim u photoshopu, obrisem sta mi ne treba, malo promenim osvetljenje, boje i tako a onda izaberem pozadinu, kao npr na ovoj...e sad ja se godinama bavim dizajnom pa mi to dodje veoma lako...e sad ako se slika torta sa jednobojnom pozadinom mnogo ju je lakse ocistiti, pretpostavljam da dosta vicnih majstorica ima neke cake i znaju za lakse programe

Drage dame, vec dugo pratim ovu i mnoge druge teme vezane za ukrasavanje torti, ali nikako da skupim hrabrosti da i ja postavim svoje slike. Do sada sam samo tri torte ukrasavala fondanom, jer jednostavno nisam imala prilike da pravim torte i vezbam...
Prva torta koju sam stavljala pod fondan bila je vocna, pravila sam je prvu put, pa sam se jos zeznula u kolicini slatke pavlake i stavila skoro duplu meru....ma sva je bila jadna, ali nju nazalost (ili hvala Bogu) nisam sitgla ni da slikam. Ovde cu postaviti 2. i 3. jer im stvarno nije mesto medju vrhunskim tortama talentovanih majstorica na temi "ukrasavanje torti".

Back