Moja prva torta

Pretpostavljala sam, hvala ti na brzom odgovoru, htela sam da se uverim kako to funkcioniše.A gde nabavljaš te drvene štapiće?Koliko ih stavljaš po nivou i kolike su debljine? Za tacne verovatno koristiš kartonske podloge za torte ili....?

Hajde da i ja nesto pitam, pa nisam odavno. Kada radite ove zvezdice, srce i ostalo na ovim zicama koje stavljate na fondan torte sta radite da vam to nespradne. Znaci ja napravim sve nabodem na zicu, a ono kada se osusi ladno mi spada sa zice ne bas svaki ukras i cvet, ali skoro svaki, probala sam i da zavrnem kraj te zice, ali opet nesto neide. Kako vi to resavate?

Trebala bih da pravim fudbalsku loptu za neki dan. Sam oblik mi nije problem, zena je trazila da bude Plazma torta ali uopste ne znam kako da je prekrijem fondanom a da to lici na loptu. Znam da postoje petougaoni i sestougaoni delovi ali sta i kako dalje pojma nemam.
Jel moze savet ili link ka nekom dobrom tutorijalu, plz :)

cAo MoJe DaMe :bye: nije bilo rodjendana u medjuvremenu, pa se do skora nije vezbalo. U posllednjih par nedelja cak dva povoda, pa evo i slicica, a vi ocenite, mada i sama znam gde sam pogresila :think:
Na cokoladnoj je pretanak fondan, a na Helo Kitty predebeo :confused:

IMG_3379.jpg
IMG_3364.JPG
IMG_3374.JPG
IMG_3254.JPG
IMG_3257.JPG

Ovo su prakticno prva i druga torta koje sam oblozila fondanom, moram vam priznati da sam se dobro preznojila...

Poslednja izmena:
I sad jedno pitanje
Da li imate iskustva sa plavom bojom za kolace? U prahu ili tecnu, neka koja se moze kupiti u obicnim ili u radnjama zdrave hrane? Probala sam Eterika i jos jednu u prahu, ne znam ko je proizvodjac, ali njihova plava uvek vuce na neku zelenkastu ili tako nesto.
Nisam jos u prilici da kupujem gotov fondan i boje u gelu, pa sama mesam i mesim. :mesi: Al` kad jednom postanem majstor i naplatim svoj trud, imacu i ja sav potreban alat i opremu :aha:
Unapred zahvalna

Trazila sam plavu da bih je pomesala sa crvenom i dobila ljubicastu, nisam ni znala da postoji i ljubicasta boja u prahu, :cistinaocare: 17din. Nije intenzivna, ali mi je zavrsila posao
Prepoznajete da sam tortu okruzila srcicima bas kao i VeraMK, nisam mogla da odolim. :kolac: Nadam se da cu i ja jednom lansirati neku originalnu dekoraciju. Bice mi zadovoljstvo da je podelim sa vama. Sve ste divne i bozanstvene, bas kao i vase umece :cvet::cvet::cvet:

Prilozi

• IMG_3397.JPG
    IMG_3397.JPG
    138,8 KB · Pregleda: 47
  • IMG_3395.JPG
    IMG_3395.JPG
    141,2 KB · Pregleda: 32
  • IMG_3391.JPG
    IMG_3391.JPG
    143,6 KB · Pregleda: 31
Zdravo drage moje..
Ne mogu za sebe reći da sam baš početnica ali isto tako ne mogu reći ni da sam pravi profesionalac...Pravila sam dosta rodjendanskih torti u raznim bojama,oblicima..maštala zajedno s mojom decom i po nagovoru meni bliskih ljudi reših da pokušam nešto ozbiljnije,tj da se bavim izradom torti za rodjendane ,svadbe i tako neke lepe prilike..E sad sama materija mi je vrlo poznata ali pošto sam ja sve do sada radila uz pomoć "štapa i kanapa" svesna sam da u koliko krenem time da se bavim to neće piti vodu.
Mene zanima konkretno,u koliko krenem da radim tortu sa više spratova (3-4) da li mogu jedan drugog da nose ili ipak tu mora da dodje neko skriveno postolje i ako neko zna kako to skriveno psotolje treba da izgleda,pošto ga ja nikad nisam videla ali sam čula da se to koristi...Unapred hvala :)

Drage moje...
Za sebe ne mogu reći da sam bez iskustva ali takodje ne mogu reći i da sam profesionalac.Do sad sam radila dosta rodjendanskih tortica raznih boja ,oblika,moja deca i ja maštali smo zajedno.Po nagovoru meni bliskih ljudi rešila sam da se time bavim malo ozbiljnije.samu materiju poznajem ali pošto sam se ja do sada pomagala uz pomoć štapa i kanapa ne znam sve što bi trebala da znam.
Mene zanima u koliko želim da napravim tortu sprat na sprat (3-4 spratova) da li torta može sama da ih nosi ili ipak moram da koristim neko skriveno postolje.Takodje me zanima kako to skriveno postolje treba da izgleda pošto sam za njega čula ali nisam imala prilike da ga vidim..
U napred hvala :)

Back