Moja prva torta

Ne znam da li je prava tema za sva ova moja pitanja, ali jednostavno nisam znala gde i kome da se obratim nego vama . Imam hiljadu i jedno pitanje. Pre par dana sam pravila sinu torte za rodjendan i prvi put sam probala praviti fondan po Minjinom receptu, ispao mi je odlican samo sto sam ja tortu drzala u spaizu, a posle sam negde procitala da mora u frizideru pa mi se fondan drugog dana malo osusio. Fondan sam stavljala na plazma tortu koju sam malo premazala sa buter kremom, ali me interesuje kako se on stavlja na ostale torte tipa Grcke, Reforme, Japanskog itd. da li tortu okolo filujete filom ili je samo mazete sa buter kremom? Kako dobijate ovaj sjaj na tortama ne mislim na taj zvezdani prah nego kao da su nekako uljem premazane, sa cime to postizete? Ja sam kupila neki zvezdani prah da li on moze da se stavi u fondan ili oblozena torta moze sa cetkicom da se premaze? Imam jos jedno pitanje kada pravite ove masne od fondana na tortama da li ih pravite ranije da se malo prosuse ili mogu toga dana? Molim vas mozda je mnogo pitanja ali jako sam radoznala i veoma mi se dopalo kako se sa fondanom mogu ukrasavati torte valjda posto sam pocetnik sve bas sve me interesuje:):):) Unapred HVALA

masne i druge ukrase je najbolje napravit malo ranije.najbolje je celu tortu,bez obzira koja je naneti buter krem da ne bi izbila boja fila iz fondana ,a i da bi je lepo poravnala.zvezdani prah se nanosi tako sto se premaze torta cetkicomumocenom u prah ili rastvoris prah u alkoholu i naneses kompresorom(ako ga imas)ili cetkicom.a to kao da su uljem premazane je zato sto fondan kad stoji na sobnoj temperaturi,pogotovu ako je bio na niskoj temp u frizideeru,ovlazi.toliko od mene,svega ovog,,a i vise ima u ranijim postovima na razlicitim temama,prelistaj malo,naci ces svasta

ovo je moja prva torta sa fondanom i jos mladenacka zamislite tu hrabrost jos od alata nista nisam imala glacala sam tortu gletaricom za zid koju majstori koriste:zcepanje: :rotf: :rotf:
attachment.php

jeste verovala ili ne ukrasavala sam je sigurno nekih 5 sati sutradan me je sve zivo bolelo na kraju sam vec strpljenje pocela da gubim :dash:sto se vidi na najmanjoj torti gde mi se fondan malo naborao :besna: ali sve u svemu svi su se odusevili:maramica:

Meni pet sati ode na i na "obične" torte...Svaka čast, nego nikako da pitam kako se prave ove lepe šare, meni nikada ne uspeju, uvek izgleda bezveze...

Super ste sve!Ja sam sto se tice ukrasavanje torti bas amater ali uz vas i ja cu nesto nauciti.Veliki pozdrav za sve i hvala vam sto ste onima kao ja omogucile da nauce da bar svojim voljenima spreme i ukrase neku torticu.Jos jednom veliki pozdrav za sve...

Back