msneki
Ističe se
- Poruka
- 2.617
Bravo Jelena 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Može li malo savetovanja za početnika?
Htela bih da pravim par torti prečnika 13-14 cm, znači jako malih, pa me interesuje koje bi torte (tj. koje korice i filovi) bile dobre za pod fondan, pošto mi treba da ih presvučem...
Hvala vam unapred.
PS. Koristila bih Minjin recept za fondan, samo 1/2 mere po tortici.![]()
Tema TORTE: recepti, saveti, ideje... je veliki kurs sto se tice torti.Sednes i procitas sve ispocetka.Ako si dobar djak naucices mnogo.Ako ti nesto nije jasno pitaj, uvek ce biti nekog ko ce ti pomoci.Imas i temu:Moja prva torta, koja je raj za pocetnike.Svaki pocetak je tezak, ali ako se voli bice sve super.
Pozdravljam te i zelim da se lepo druzis ovde sa nama.
To je i meni palo na pamet - da ispečem veću koru (npr. pleh od rerne), pa da manjim posudama izvučem okrugle oblike. (Imam posudice prečnika 14cm, pa mogu da izvučem 4 male, okrugle torte od jednog pleha.)A možda je bolje da napraviš neku veću četvrtastu i da je isečeš ili na iste delove, ili kao pravougaonici-jedino će ti onda mini tortice biti četvrtaste, ako to nije problem.Imaćeš manje otpadaka, a i brže ćeš uraditi više posla.
DACINA TORTA
KORE:10 zumanaca,10kasika prah secera,250gr.margarina,200gr.otopljene cokolade,150gr.Plazma keksa,4 kasike brasna i na kraju lagano umesati sneg od 10 belanaca.Peci 4 kore
FIL:8 jaja,10kasika prah secera-kuvati na pari ali da ne bude gusto.U ohladjeno dodati 250 gr.margarina,250 gr.otopljene cokolade,150gr Plazme.Ostaviti fil da odstoji da upije plazmu pa ako je retko dodati jos malo keksa.
Filovati:KORA-COKO FIL-SLATKA PAVLAKA...
dovoljne za pleh od rerne? Plašim se da ne ispadnu previše tanke torticeKORE: 10 zumanaca, 10kasika prah secera, 250gr.margarina, 200gr.otopljene cokolade, 150gr.Plazma keksa, 4 kasike brasna, 10 belanaca.
FIL:8 jaja,10kasika prah secera, 250 gr.margarina, 250 gr.otopljene cokolade, 150gr Plazme
Već dugo planiram da Vam ovo pokažem, ali nije bilo vremena.
Većina zna kako se to radi, manje više je to isti recept, ali vidim da ima mnogo novih članova kojima će ovo koristiti...
Elem, prekrivanje torte, pravljenje fondana i slikanje po fondanu.
HVALA TI DRAGA do neba, ti si divna i nesebično deliš svoje znanje i iskustva nama početnicima
![]()
Već dugo planiram da Vam ovo pokažem, ali nije bilo vremena.
Većina zna kako se to radi, manje više je to isti recept, ali vidim da ima mnogo novih članova kojima će ovo koristiti...
Elem, prekrivanje torte, pravljenje fondana i slikanje po fondanu.
Ima puno slika i ne bih da ih postavljam ovde, da ne gušim temu.
Ako Vam je zgodnije da bude ovde, ja ću ih vrlo rado prebaciti.
Hvala.
http://forum.krstarica.com/album.php?albumid=6736
Stefanelli pogledala i hvala do neba ovo je zlata vredno. Neke cake koje vi znate vam se podrazumevaju pa se mozda i ne setite da ih spomenete ali ovako u slici je extra. Iskreno nikad mi ne bi palo na pamet da farbam fondan četkicom (kao ono srce) Poljubac i hvala puno.