Moja prva torta

Daco super!!!!!!!
Mene samo zanima kolika ti bude dimenzija torte i da li moras da razvuces da bude manje od pleha ili je tebi tako odgovaralo zbog kolicine i raspolozivosti plehova/cinija

uvek koru napravim da bude manja od dimenzija pleha jer tokom susenja ona poraste,inace po ovim merama koje sam dala sa slagom na njoj ona ima izmedju 3-3.5 kg.

ja bih se vratila na temu fondana.Da li za glacanje fondana moze da posluzi ona najfinija smirgla koja se prodaje u farbarama?Mozda sam sad lupila(sigurna sam da jesam),nisam opipala alatku za glacanje fondqana,ali smirglu jesam,pa se pitam:da li bi moglo?

pa kao sto kaze rakac lici taj donji deo na peglu.mozda i moze..ne znam da li smeta onaj spic sto imaju kao pegle..mozda ima i zaobljeno, ovih decijih bas ima puno modela :D
treba probati sto da ne...sa smirglom stvarno ne bi moglo

Ne mogu da zamislim da se fondan glaca sa smirglom, pa cak i sa onom najfinijom. Ja to radim za sad iskljucivo sa rukama. Nikako da stignem da porucim to glacalo za fondan. A kako ne pravim toliko cesto torte kao mnoge od dama ovde, ne smatram ga nesto ni neophodnim u ovom momentu.

Ovo sam obećala... i pronašla :).
Torta za Aleksin prvi rođendn i prva za koju sam se trudila da bude drugačija:

jedinica-1.jpg

Ta je bila za "kućnu upotrebu" onog dana kada mu je bio rođendan, a ovu sam pravila kad se rođendan slavio:

mesec-1.jpg

Doslovce i bukvalno, to su bile prve torte koje sam napravila sa uverenjem da ću, dok on dovoljno poraste da zna šta želi - naučiti da ih pravim bolje.

jedinica-1.jpg

Ta je bila za "kućnu upotrebu" onog dana kada mu je bio rođendan, a ovu sam pravila kad se rođendan slavio:

mesec-1.jpg

Doslovce i bukvalno, to su bile prve torte koje sam napravila sa uverenjem da ću, dok on dovoljno poraste da zna šta želi - naučiti da ih pravim bolje.

A bogami i uspela!!!!:klap:

jedinica-1.jpg

mesec-1.jpg

Ove prve torte uvek ostanu u lepom secanju i svaka majka ih normalno pravi svojoj deci sa puno volje i truda ,super su pogotovo mesec!

Back