Moja prica

Kao sto sam obecao ekipa SF Team-a prva saznaje za forum sajta Art-Anima, art-anima.com/forum/
Bacite pogled na tu veb lokaciju, registrujte se i javite kako vam se cini.

Pogledao sam forum i primetio da nema mesta kao što je naš SF kafe.Možda i tako nešto da ubaciš.
Samo 6 Kb za ava, verovatno si dobio malo prostora.
Sada sve zavisi od članova.
Srećno.

Hvala na cestitkama. :)

OK, otvoricu birtiju. :D
Naravno, sve sto zelite mozete tamo da prenesete i postujete.
Danas planiram da pokrenem neke stvari. Nadam se da cu stici. Pa kada budete imali vremena, bacite pogled. ;)

Meni je prije nekih 6-7 godina kad sam bio u srednjoj skoli pala na pamet ideja za sf... Uglavnom, cini mi se da sam bio 2. razred gimnazije, i ucio sam biologiju dok mi je pala ta ideja na pamet. Tacnije, to su bile uvodne lekcije o kicmenjacima. Medju njima su se nasle i nekoliko teorija o nastanku kicmenjaka. Jedna od tih teorija me narocito zainteresovala. Radi se o sledecem: postoji neka zivotinja(ili je postojala. zaboravio sam detalje iz lekcije poslije toliko godina, tako da ne znam da li je teorija nastala na osnovu arheoloskih otkrica izumrle zivotinje ili ne, ne zamjerite) koja kao odrasla zivi kao biljka, znaci vezana za stijenu, ne krece se... Medjutim, zivotni ciklus te zivotinje sastoji se iz dvije faze. To znaci da prije nego sto dostigne odraslu fazu zivi u obliku larve. E sad, zanimljivo je to da larva ima sve odlike prave zivotinje osim sposobnosti razmnozavanja. Znaci krece se, hrani se aktivno... Medjutim kako larva sazrijeva, tako pocne da vodi sve pasivniji nacin zivota. Tada u njoj pocne da se luci neka supstanca, hormon, enzim, sta li vec... I ona pod uticajem te supstance pocinje da transformise svoje tijelo, prilagodjavajuci ga pasivnom nacinu zivota, ulazeci u odraslu fazu. Zaboravio sam ime supstance, ali ono pise u knjizi iz biologije, barem je pisalo u onoj iz koje sam ja ucio tada. Teorija dalje kaze da je larva u nekom momentu dobila i sposobnost razmnozavanja, takodje aktivacija lucenja te supstance koja je bila odgovorna za preobrazaj je inhibirana. Po teoriji, ta larva je predstavljala prvi primitivni oblik kicmenjaka iz kojeg su se procesom evolucije razvili svi ostali kicmenjaci, pa i mi na kraju. Bila mi je zanimljiva pomisao da svi poticemo od larve, i da smo mozda negdje naslijedili taj recesivni gen za aktivaciju te supstance, i na kraju mogucnost za preobrazaj. I ako smo u stvari larve kako bi izgledali nakon prelaska u odrasli oblik. I sad plot bi bio sablonski ili nebi, neki naucnik recimo uspio je da sintetise tu supstancu, ona je njegovom ili necijom drugom zaslugom, slucajno, namjerno dospjela do ljudi. ... I ta supstaca bi cinila isto kod njih sto je cinila i onom organizmu milionima godina ranije. . Prilagodjavala bi ih njihovom (ne pasivnom, jer to bi bilo prilicno smorno) nacinu zivota. Nazovimo to nekom vrstom ubrzane evolucije, hiljadama razlicitih evolucija. Tu naravno pocinje masta, kreiranje sarenolikih likova, mozda ubacivanje filozofskih i etickih pitanja, pitanja granice covjeka kada on moze da postane gotovo sve samo ako ulozi napor u tom smjeru(zvuci poznato?!), mada ne mora, moze se pristupiti ideji tako da gotovi proizvod bude neki survival horor...
I tako teorija je prerasla u naucnu cinjenicu.
Eto to je samo ideja, kostur, nisam se dalje bavio ovim, aj pa dajte svoje misljenje.

Bilo je dovoljno da citiraš par redova i navedeš datum i vrijeme posta. I, naravno, postoje i ljepše riječi da se iskaže negativno mišljenje o nečemu. Sasjeći nekoga tako grubo nije lijepo a ni pošteno kada se iznosi svoje mišljenje. Pisanje uopšte nije lak posao i nikoga ko to pokušava ne treba ubijati u pojam. Izvuci par citata iz teksta i konstruktivno prokomentariši šta tu valja ili ne valja - to će autoru omogućiti da unaprijedi svoj rad. Ovako kritika nema neke vrijednosti.

(DXXXIV)

what.gif

@Marko93

Ko si ti da ovde kritikujes neciju pricu?!Sta ti mislis da si ti toliko dobar kao.Sta si dosada ti napisao ili bar smislio(ako si uopste razmisljao)?

Svaka prica ili knjiga koja se napise je odlicna jer ja znam kolko sam govana pojeo dok sam pisao moju knjigu ima gramaticke greske ispravljaj dodaj prideve popizdeo sam!

Tako nemoj mnogo da se pravish pametan mali?!Ti mislis da si nesto specijalan?Cuj samo nisam procitao do kraja saznao sam za igircu World of Warcraft.

Nemoj da shvatish pogresno ali stvarno nije lepo da nekom tako nesto kazesh!Cuj ovo

Glupa je vec vidjeno.

Kako bi tebi bilo da ti tako neko nesto napise za tvoju knjigu.Mucio si se pisao razmisljao ulozio sav svoj trud i sada da ti neko napishe Glupa je vec vidjeno!?

Ala je ovaj pun sebe. Da bi neko mogao da krši pravila mora da bude veoma dobar u tome što radi, a takvih je malo. Ti, marko, imaš još mnogo, mnogo da učiš o pisanju. Kada uspiješ napisati gramatički i pravopisno ispravnu rečenicu sa više od 30 riječi, možda i mogneš krenuti u pisanje romana. Do tada, drži se ti igrica.

Marko93:
Dobro predator sta mene briga sto si se ti najeo govana za tvoju knjigu ali ja ne pisem ko ti.Pisem iz zadovoljstva.A sto se tice Oxijeve price glupa je istina.

A to za WoW da li ste videli smajlije mozda!!!!????

Ako hoces da cujes delic moje knjige evo ti.

Buducnost 2426.Covecanstvo se raspada.Preti veliki meteor planeti Mars.Planeta zemlja unistena jos pre 100 godina.Ljudi su postali nemocni poceli su da vladaju roboti.Neki su se cak odvojili i osnovali svoju drzavu.Toliko su postali inteligentni da im ljudi vise nisu ni trebali.Ljudi postaju robovi robota i salju ih da uniste taj veliki meteor.Na putu do meteora slecu na mesec Titan.Saznaju da su tamo uslovi za zivot veoma povoljni.Dotle sam napisao i mislim da je 100000 puta bolja od oxijeve i verovatno tvoje!!!!!

Kakva nebulozno komponovana pricica. Bez detaljnih opisa, ili neke radnje.

Cak bolje bi ja napisao plotline za neki film.

Mr Oxi u pisanju barem ako nista ima svoj stil, koji je lakoprepoznatljiv.
Ti nemas nista.
Tako moj klinac prepricava u skoli film sto je samnom pogledao.

Inace, ako ti je to radnja romana, dzaba si jeo tolika gvna, jer je ta tema prezvakana jos 50-tih godina proslog veka.....

Ovaj marko je stvarno zanimljiv lik. Mislim da se radi o nekom klincu koji ima još godinama da ide u osnovnu školu. Pogledao sam malo po Krsti druge njegove postove. Svuda samo nešto proserava a nigdje ništa konstruktivno. Čisto spamovanje. A toliko bi, jadan, želio da pokaže kako nešto zna bolje od svih. Pokupi par riječi za koje i nije siguran šta znače i ubaci ih tu i tamo kao neku veliku mudrost. I, najgore od svega, u svojoj glavi on konta kako je rekao nešto mudro. Ono što uvijek kažem za ovakve slučajeve ponoviću i ovdje: Shvatiti da ima i boljih od tebe i učiti, učiti, učiti!

Da si pročitao, vidio bi da ja nisam hvalio Oxijevu priču. Samo napor koji je u nju uložio. Ti nisi učinio ni toliko, a pisanje uopšte nije lak posao. Samo što se ti tek učiš pisati a već misliš da si genije. Lijepo je kad neko o sebi tako misli. I onaj bejzbolaš iz amerike je mislio da je savršen pilot. Let nije problem, samo je pad nezgodan. A ti već letiš nadole. Pokoj ti duši.

Back