Moja prica

Novac iz kladionice nikad ne vih uzela. To mi je odvratno. Ne podrzavam poroke. Ja ne podrzavam nerad, ti podrzavas?

Pa ovi sto zaradjuju kintu na kocki rade bukvalno krvavo. Tj. to je bre zaista krvav posao, za kocku ti isto treba znanje, kao i za sve ostalo. Izuzimajuci ove sto igraju bingo i loto.

A ona ogromna vecina koja gubi su ti vikend-kockari-neradnici.

A najgori su oni sto gube, i krvavo rade, tj. imaju kockarsko znanje, a ne dobijaju. To su luzeri. Obicno ih nazivaju i bolesni kockari, i ti mogu da prokockaju sve:sad2: I jedino sto ih razlikuje od onih prvih koji su ugledni gradjani drustva je- sreca.

Kao da slusam svoje roditelje. Ne moze da prokocka nesto cemu nema pristup. Ja mu novac ne dajem, sam obrce svoj novac u kladionici, to su smesne cifre. Ne opravdavam ga, samo iznosim cinjenice. Prva sam protiv kladionice, ali ne mogu da ga zadavim i da tako sto cu njega da iskritikujem necu popraviti nista. Ja ne verujem u osudjivanje i viku.Samo u dogovor. Taj dogovor sa njim ne mogu da postignem. Ako mi to uskoro ne uspe razvescu se. Ne zbog roditelja, vec zbog sebe. Zbog sebe sam se udala. Ja nisam jedna od onih zena koja ce kukati na sopstvenog muza za na sva usta, a ona kad nesto treba da se menja, da ustuknem i povucem se. Ja sam onaj tip koji sada cuti i radi jer cinim nesto za svoju porodicu, daj joj sansu. Ne kukam, branim ga pred drugima. Tako branim i sebe i svoj izbor. Sta njemu kazem, zna samo on. Ako ne nadje posao tj ako ne pokaze nikakvu inicijativu u nasem pravcu dobice sut kartu. Opet ne zbog drugih, stana , novca ili zato sto je lenstina. Vec zato sto nije zeleo da bude deo "nas". Ja cu mu pomoci da shvati da nikad to nije ni zeleo, na sta sve ovo lici. A prvenstveno sebi cu pomoci ;)

evo ga zakljucak. ti se fakat ne nerviras oko toga kakav je on, vetj oko toga sto si napravila pogresan izbor. nisi ni prva ni poslednja princeza sa zrna graska koja je naletela na barabu, ludo se zaljubila pa posle pokajala, jer taj neko mozda nije kao mama i tata, jer taj neko ne ume da se brine o tebi onako kako su se oni godinama brinuli, jer taj neko tebe ne gaji kao najlepsu ruzu u kraljicinom dvorcu vetj od tebe pravi samo trnje... elem, definitivno si zrela za razvod jer vas dvoje nikako niste jedno za drugo. kakav je on ne znam nit me zanima, ovde imamo cistu jednostranu pricu. ti u stvari volis samo sebe i boris se za sebe i taj tim u braku si samo ti. za tebe ne da nije brak sa osobom kao sto je on, za tebe je brak samo sa nekim lovatorom koji ce moci da ispunjava tvoje hirove bez pitanja. i po mogucstvu da rinta ko mazga od jutra do sutra jer ces ti tako imati vise suske a tatica ce biti srecan jer ima bogatog zeta.
e sad, mlada si, pretpostavljam, bez odatle, malo ces slusati prigovaranja od mame i tate (ono "jesmo li ti lepo rekli a nisi htela da nas poslusas") i vetj za koji mesec mozes da se spustis do silikonske doline u lov. srecno :)

Џорџи, изабранни представнник мушког рода, говори у име свих мушкараца! :rtfm:
:zurka::super:
ziva nisam dok nam ne otkrijes kako to muskarci procenjuju zene? :roll:

Naravno da vam to necu otkriti:lol:al bitno da nije na ovom ogranicenom nivou ambicija i novca koji se moze videti za 2 dana..a ne posle par meseci ili godina braka

Dok ste se zabavljali nisi se obazirala na njegovu zavrsenu trogodisnju srednju skolu i nisu te zanimali komentari od strane roditelja Voljeli ste se i to vam je bilo dovoljno Ne vidim u cemu je onda problem? Ako se volite i dalje,onda nema razloga za neke drasticne mjere...ali ja ipak mislim da je tebi iz g... doslo u glavu i da se sad kajes sto si stupila u taj brak Sto se njega tice,nemam rijeci...gospodin nece da radi,ali je zasnovao porodicu...necu ga komentarisati... Znala si sve pre nego sto si stupila sa njim u brak i pre braka ti to nije bio problem ,pa zasto ti je sad? Pogresno je ovdje traziti savjet,svako ce ti reci iz svog ugla,ali ti najbolje znas da li se vredi malo i zrtvovati za tog covjeka....ako nema posla,ok,ali ako zaista nece da radi...pa mislim stvarno.... sta sutra kad dodje beba? Razmisli dobro da li si pod uticajem roditelja,da li on zaista nece da radi ili je problem druge prirode...za razvod uvjek imas vremena,malo preispitaj sama sebe i njega...kad vec nisi na vrijeme,onda to uradi sad...bolje i sad nego kasnije kad dodju djeca...svi grjesimo u zivotu i stupamo u brakove koji nisu dobri za nas...ali nikad nije kasno za razvod....samo moze biti rano....razmisli dobro,da li si pala pod uticaj roditelja ili je on zaista "gotovan" a to sto nije zavrsio fakultet kao ti i sto ti bolje stojis finansijski,ne bi trebao biti problem izmedju dvoje ljudi koji se vole....
Zelim ti srecu i da sama doneses odluku s kojom ces se usreciti a ne unesreciti... Srecno :zag:

Pročitala sam celu temu od prve do poslednje strane.....Priča je na nivou bajke...ma one su ipak bolje....žao mi je ako sam uvredila...ne mogu naći adekvatnije reči....
Iza ove priče mogu stajati hiljadu istina koje nam nisi rekla....a forum se uhvatio tvoje crno-bele....
može da bude da je ne radnik...a možda nema sreće
može da bude da su mu tvoji nalazili poslove....a možda i nisu...
može da bude da je ne obrazovan ali pametan i kul lik....a ti želiš da si u centru pažnje ...(nebo je granica tvojoj kapricioznosti, a on neume da se sa tim izbori)..
može da bude da si namćor i snob...a on šarmantan i omiljen u društvu
može da bude da je atraktivan i zgodan...a ti neugledna intelektualka
može da bude da mu je lupilo iz dupeta u glavu, da je komšinica sa prvog sprata prava žena od krvi i mesa i duše..a on kući ima hladnu maminu i tatini ćerku
A može da bude da je lenj i parazit...a ti vredna i žrtva čitave situacije

Ako se traži inkriminisani post, eve gi :D

A što je pa njima ukakila život?
Inače, cela ta predstava sa sečom vena i otplakivanjem svadbe mi je bljuv.
I to što se ucenjivanjem oni trpaju da reše problem između svoje ćerke i njenog muža, koristeći pravo formalnog vlasništva. Da je nauče pameti :roll:
Da sam na njenom mestu, poslala bih ih sve u q.

A ona, sama pala, sama se ubila.
Što dive reče, nije strašno ni sramota imati treći stepen. Ali imati neradnika u kući je skup sport danas i treba biti radikalan. Pa i razvod, ako drugačije ne može. A i prenošenje vlasništva na sebe - zaebi tu samostalnost i lažnu sigurnost kad drugi može da ti izvlači tepih ispod nogu čim se ne slaže sa tvojim rešavanjem ili nerešavanjem ličnih problema, k'o da si malouman.

Ako se traži inkriminisani post, eve gi :D

...a zasto je inkrimisan:dontunderstand:...meni je sve u njemu napisano u redu. Mozda sam ja seljak u dusi ali mnogo vise cenim rad no skolu, dzaba ti skola ako je ne unovcis a mozes super da se unovcis bez skole ako si radno, vredno stvorenje...precenjujemo znacaj skole, elitisticki smo narod u biti...ja tu skolu ne bih ni pogledala iskreno...

...a zasto je inkrimisan:dontunderstand:...meni je sve u njemu napisano u redu. Mozda sam ja seljak u dusi ali mnogo vise cenim rad no skolu, dzaba ti skola ako je ne unovcis a mozes super da se unovcis bez skole ako si radno, vredno stvorenje...precenjujemo znacaj skole, elitisticki smo narod u biti...ja tu skolu ne bih ni pogledala iskreno...

Objektivno, i skola je rad. Mnogo je vise rad nego sto je skola 'obrazovanje' ili sta ti ja znam:mrgreen: I isto kao i kod svakog rada, mozes i da krivinaris, i da hvatas precice, narocito ako si u timu. A mozes i da umires od rada.:mrgreen:

Objektivno, i skola je rad. Mnogo je vise rad nego sto je skola 'obrazovanje' ili sta ti ja znam:mrgreen: I isto kao i kod svakog rada, mozes i da krivinaris, i da hvatas precice, narocito ako si u timu. A mozes i da umires od rada.:mrgreen:

Skola je odskocna daska za buduci rad. Ukoliko doktoriras, ostanes na fakultetu, bavis se naukom ti primas novac i tece ti staz sto bi znacilo da se tvoj rad (ucenje) ekonomski vrednuje. Ako zelis da ucis podjednako u tisini doma svog tvoj rad (ucenje) nece biti novcano vrednovano. Dakle rad, umni ili fizicki mora biti realan i upotrebljiv

Roditelji nemaju obavezu da ucestvuju materijalno, a on ima.

Ne radi se ovde o tome da se roditeljima ne dopada neka sitnica vec uvidjaju da ovakav odnos predstavlja veliki problem koji ce u buducnosti biti jos veci. Kada imas malo dete i vidis da istrcava na ulicu, ne pustis ga da samo dodje do zakljucka sta ce da se desi, nego reagujes preventivno.

Ona je odrasla osoba, ali nema iskustva i roditelji upravo pokusavaju da je na vreme spasu. I ona za to ima razumevanja, ne znam zasto su neki sa foruma vise pogodjeni odlukom njenih roditelja nego ona sama?

Sto se tice poverenja u roditelje u buducnosti posle svega, uverena sam da ce kada sve ovo prodje, kada bude nasla coveka koji je zasluzuje i kada i sama bude roditelj biti veoma zahvalna roditeljima.

btw, uopste ne verujem da bi je izbacili iz stana vec da je rec o testu za zeta. Da vide da li ce on nesto preduzeti i da ako i pored svega nista ne preduzme da cerka vidi sa kim zivi i da ne srlja i dalje.

:klap::klap::klap:

Inkriminisan je, jer je tu pokrenuto pitanje roditelja :)

Ja ne bih na mestu roditelja bila pametna u ovoj situaciji. Delikatno je i komplikovano.
Isterati iz stana u koji se prethodno pustio nekoga da zivi i u teskoj (pre svega u emotivnom smilu) situaciji gurnuti ga u jos tezu,surovo je, ali moze biti korisno.

Pustiti nekoga da zivi u tom stanu i da uziva, dok se druga strana (nasa autorka teme) muci i pati ,pa tako dok ne otvori oci, opet moze biti delotvorno ,ali je mucno.
To je sto se tice stana. E sad ovakvih slucajeva ima puno,zaista. Zene koje nisu materijaliosticki nastrojene (ne kazem da treba da budu, ali ponekad je dobro) ,uz to su i situirane ili imaju dobar posao su veoma laka meta za takve likove. Imam drugaricu koja je godinama muku mucila sa takvim neradnikom. I to je bilo tuzno i gledati i slusati, a bila sam prisutna od pocetka njihove veze i mogla sam da cenim da ce to na kraju tako biti. Ona bogata,obrazovana, slatka ima sve. On sladak da, nije bio obrazovan, sto je jos gore nije bio ni vredan. Ali na pocetku je znala....Da je ona ta je milion puta platila racun u restoranu, da je njenim kolima i gorivom putuju tamo i vamo, i milion stvari jos....
Ali se udala i izdrzala deset godina. Dok on ,uzivajuci u parama svoje zene kao bubreg u loju nije nasao..pogodite sta....drugu:-) Jos je tu drugu folirao kako je bogat i uspesan baja, kako se bavi poslom kojim se ustvari bavi njegova zena (ukrao je identitet) .Ali svako mora nekada da se opece...Treba biti iskren i realan prema sebi prvo,a posle prema celom svetu...Ne mora on da finansira sve, ali zena nikako ne sme da finansira sve. Neki red mora da se zna. Neka placaju pola-pola ili bilo kako se dogovore, ali musko neka bude musko.

Odavno vec citam forum pa sam htela da napisem i svoju pricu.
Udata sam vec 8 meseci za coveka koga volim. Medjutim sada je pocelo da skripi.
Od pocetka je nasa veza nailazila na razlicite komentare jer ja imam zavrsen fakultet a moj suprug trogodisnju srednju skolu, i razveden je. I nije u stalnom radnom odnosu. Kad smo se upoznali bavio se preprodajom kola i skutera na crno i nekako me nije bilo briga za finansijsku njegovu situaciju, niti za obrazovanje. Volela sam ga, on mene i to mi je bilo dovoljno. Sada se situacija menja. On je ziveo sa roditeljima u porodicnoj kuci, ja zivim u svom stanu u Beogradu. Tako je sve klizilo glatko.
Kad smo se vencali moji roditelji i brat su to jedva progutali, hteli su vene da iseku skoro bukvalno. Jer dolazim iz porodice obrazovane dobrostojece. Ni jednog sekunda nisam obracala paznju na komentare. Ali kako je moj suprug bio sve vise u problemu sa poslom, jer nije mogao da nastavi da radi na crno sad krece problematika. Taj "biznis" je potpuno zamro. Od tada pored svog osnovnog posla ja dajem casove deci da bi mogli da nekako prezivimo mesec. Iako sam zavrsila jezik predavacki poziv me nikad nije privlacio ali bila sam prinudjena na to. On otkako smo se uzeli bukvalno nijedan mesec nije dao ni dinar za racune hranu, nabavlja novac povremeno u kladionici ali to je sica. Ja snosim sve troskove. Dok smo se zabavljali a ziveli zajedno kod mene ni tada nije placao racune, ali to mi se nekako podrazumevalo, iako nije bilo kratko vec 6 meseci. nije se ponudio , ja nisam htela da ga presiram. Ono sto me nervira u celoj toj prici nije novac vec sledece. Iz najbolje namere da nam pomogne moj tata mu je nasao 2 posla. Prvi je ko obezbedjenje u banci. To je bilo u feb. Isao je 2 dana i nije vise jer mu je hladno. Drugi je sada pre par dana. Kao prodavac u sportskim prodavnicama. Isao isto 2 dana, nece vise jer je to "pederski posao" a sam da nadje neki nepederski nije mu uspelo vec 10 meseci.
:confused:
Moji roditelji su poludeli i rekli mi da ako za mesec dana ne nadje posao da ce me zamoliti da se iselim iz njihovog (mog, ali se na mamu vodi) stana. Pa da ss svojim muzicem ako sam izabrala bedu u njoj i zivim. Znam da su ozbiljni jer su jedva prihvatili sve to, majka mi je oplakala dan vencanja i hoce da me nauce pameti. On nema nikakvu inicijativu, grdi me jos sto dozvoljavam njima da me ucenjuju.
Sad sam u rebusu. Kuma mi predlaze da se razvedem, ja sam na ivici nervnog sloma. Plasi me sta ce biti ako roditelji zaista ucine to sa stanom. I za kakvog to coveka sam se udala? Jer ja zaista nemam sredstava da izdrzavam sebe i njega.. Koliko god to zelela. I polako mi se sve skupilo i smucilo.. Ima li ko koji pametan savet? :neutral:

..muz moje rodjake takodje nema fakultet, radi u obezbedjenju... kad se udala pre manje od 2 godine njeni roditelji su bili ocajni a sad im je najdrazi zet (imaju ih 4)... i meni je kul - lepsi je od ona 3 sa fakultetom 3X i pametniji 1000X... zavrsava vanredno fakultet, radi i ne kocka se... :D

..muz moje rodjake takodje nema fakultet, radi u obezbedjenju... kad se udala pre manje od 2 godine njeni roditelji su bili ocajni a sad im je najdrazi zet (imaju ih 4)... i meni je kul - lepsi je od ona 3 sa fakultetom 3X i pametniji 1000X... zavrsava vanredno fakultet, radi i ne kocka se... :D

dobro da je upisao makar i vanredno,mislim na sta to lici zet bez fakulteta:mrgreen:
:lol::lol::lol:

dobro da je upisao makar i vanredno,mislim na sta to lici zet bez fakulteta:mrgreen:
:lol::lol::lol:

...pa vidis da se trudi da ispuni ocekivanja :D

...mrzi me da pisem ali stvarno je super lik, neiskompleksiran sto je najvaznije...imaju bebicu koja nikad ne place - dobije sve sto pozeli i pre nego pozeli ...nista mu nije tesko da uradi za njih 2

Poslednja izmena:
a zbog cega se na fakultet gleda kao na nesto za "visi" soj ljudi pa je uvreda reci da neces nekog ko nema fakultet? :dontunderstand:
ja na fax gledam kao na potez bilo kog razumnog bica ka boljem poslu u buducnosti i samim tim bolje plate i stabilnijeg zivota,
sto je vazno kako za pojedinca tako i za porodicu koju (ako) planira
... i stoga mi nije jasno zbog cega neko ko nema na drugi nacin osiguranu buducnost odbija da pohadja isti bilo sa svojom generacijom bilo kasnije
pogotovo u ovoj zemlji gdje je potrebno imati sve moguce karte koje bi bile ikakva prednost prilikom intervjua za posao

a zbog cega se na fakultet gleda kao na nesto za "visi" soj ljudi pa je uvreda reci da neces nekog ko nema fakultet? :dontunderstand:
ja na fax gledam kao na potez bilo kog razumnog bica ka boljem poslu u buducnosti i samim tim bolje plate i stabilnijeg zivota,
sto je vazno kako za pojedinca tako i za porodicu koju (ako) planira
... i stoga mi nije jasno zbog cega neko ko nema na drugi nacin osiguranu buducnost odbija da pohadja isti bilo sa svojom generacijom bilo kasnije
pogotovo u ovoj zemlji gdje je potrebno imati sve moguce karte koje bi bile ikakva prednost prilikom intervjua za posao

...zato sto smo elitisticki narod koji misli da se na faksu hvata drustveni nivo, novac i obrazovanje pa dobar deo diplomaca zeli da ulegne sebe u loj po izdavanju diplome jer su oni, cuj:lol:, krem drustva....sa takvim stavom se licno nikako ne slazem...postoje samo radni ljudi dok pricu o nivou ne kupujem uopste...biti dama i biti gospodin, sto umisljaju diplomci da jesu, blage veze nema sa VII1 stepenom...kakve tuge sam se nagledala u faklutetskom svetu....da se najezi iole pristojan covek...

setih se sad price iz jedne knjige, ne volim bas da spamujem ( :zcepanje: ), al bas ima veze sa diplomom fakulteta.
naime, tip sa fakultetskom diplomom je bio zaposlen u drzavnoj sluzbi u jednom malom mestu, gde je predsednik opstine bio ponosan samo na svoju osmogodisnju. elem, pozove njega taj precednik opstine na neko interno ribanje, a tip bio nesto nadrndan i ipak ode... krene ovaj precednik sa uvredama i bla bla, kaze tip "ali ja imam diplomu fakulteta..." a precednik kaze njemu "znas sta, ti sa tom diplomom mozes samo da obrises dupe"...
sledece sto se desilo, tip je stao pred njega i rekao mirno "ja bar imam diplomu da sa njom obrisem dupe, a ti svoje dupe mozes da obrises samo sa prstom sa kojim se potpisujes" i izasao napolje.
:zcepanje:

Back