Moja prica

Да, пустила бих је да живи свој живот, без да јој додатно отежавам.

Значи овако, да се удала за бају по њиховој мери, стан би остао њен и никад се не би потегло питање власништва.

Али пошто се није удала за ''одговарајућег'', онда се потеже питање власништва.

Сумануто, тотално!

Чему дупли критеријуми?

Па ваљда ужа породица треба да буде ту кад ти је тешко и да ти буде подршка, а не да додатно отежавају ситуацију која ни мало није лака?!?

koja podrska? finansijska? msm, u redu je pomoci svom detetu ali izdrzavati svoje dete i njenog muza je cist kretenizam. zdrav i prav retardinjo kojem je il zima il ga smaraju ****** :roll:
verujem da im ne bih dozovlila ni noc da provedu u MOM stanu. ak ga tolko voli - posle vencanja u podstanare. rec joj ne bih rekla, na kaficu bih redovno svracala i eto..

of korz da nema, al nema leba ni od visegodisnjeg pricanja u prazno sporim tempom.
Наравно да има леба. Као што видиш, некадруга полако отвара очи.
Неко је рационалнији и сагледа проблем одмах, некоме треба више времена.

Иначе, све ово пишем као рођена сестра жене која се удала за сличног лика. С том разликом што су моји родитељи , чак, враћали и зетове дугове.
Такође су дали кров над главом мојој сестри и њему.
Мојој сестри је требало 5 година да отвори очи.
Да, има и дете с њим.

Зар мислиш да јој није већ толико тешко да јој само још ми фалимо да јој солимо рану?

То што нам родитељи дају живот, не значи да треба да нам управљају истим.

Malopre komentarišem sa ženom...pročitala sve. I potpuno isto razmišlja kao vi. A ja sam ubeđen da bih, ma koliko me bolelo, presekao i uradio baš kao oni. Bem li ga...valjda su majke mekše i kad deca ne zaslužuju.

Valjda...:aha:

Pazi sad ovaj scenario, ako preseces, njega "ucena"prodrma, nadje posao (privremeno), a ona resi da sklepa dete na brzinu, sa teorijom u zaljubljenom mozgu: On je resio da se potrudi, sad ce jos vise, kad imamo bebu koja ce nam davati volje da napredujemo....a dodje leto i njemu ponovo suvise vruce pa ne moze na posao.....:confused:

koja podrska? finansijska? msm, u redu je pomoci svom detetu ali izdrzavati svoje dete i njenog muza je cist kretenizam. zdrav i prav retardinjo kojem je il zima il ga smaraju ****** :roll:
verujem da im ne bih dozovlila ni noc da provedu u MOM stanu. ak ga tolko voli - posle vencanja u podstanare. rec joj ne bih rekla, na kaficu bih redovno svracala i eto..
Мислим на сваку врсту подршке за коју су родитељи у стању.

И наравно, лепим разговором и речима, ћерки отварати очи.
А не кретенским избацивањем из стана.

Ма много су јаки.;)

Да, пустила бих је да живи свој живот, без да јој додатно отежавам.

Значи овако, да се удала за бају по њиховој мери, стан би остао њен и никад се не би потегло питање власништва.

Али пошто се није удала за ''одговарајућег'', онда се потеже питање власништва.

Сумануто, тотално!

Чему дупли критеријуми?

Па ваљда ужа породица треба да буде ту кад ти је тешко и да ти буде подршка, а не да додатно отежавају ситуацију која ни мало није лака?!?

porodica se ovde i jeste postavila kao podrska..
pokusali su da pomognu neradniku da pocne da pokriva svoje troskove, tako sto su mu pronasli dva posla koja je on odbio da radi..posto izgleda ima previse kvalifikacija..:roll:
a onda su videvsi da se njihovo dete satire od posla da bi izdrzavalo neradnika, preuzeli mere sa kojima ce da je suoce sa onim sto je ceka u bliskoj buducnosti..

Иначе, све ово пишем као рођена сестра жене која се удала за сличног лика. С том разликом што су моји родитељи , чак, враћали и зетове дугове.
Да, има и дете с њим.

Зар мислиш да јој није већ толико тешко да јој само још ми фалимо да јој солимо рану?

apsolutno se ne slazem. msm, da su joj na vreme i u startu pokazali svoj stav, ona danas ne bi imala toliko soli na ranama. ovako, davali su im i sakom i kapom i na kraju...?

Да, има и дете с њим.

Ne zelim da kazem nista lose za tvoje roditelje, ali ja licno to nikad ne bih radio, osim ako je zet stvarno vredan, sposoban, trudio se, pa mu je posao propao.
Ali da vracam dugove koje je napravio zato sto nece da radi pa pozajmljuje ili zato sto se kockao, to ne bi imalo nikakve sanse.
Za mene je roditeljstvo mnogo dublje od svakog drugog odnosa, ali ima svoje granice i ne podrazumeva da ja budem odgovoran za zivot odraslog coveka i snosim posledice njegovih losih odluka uvek i po svaku cenu.

Подршка у пропасти? :confused:

Мислим, да ли сте сигурни да су у целој овој причи родитељи ти који су њој проблем? :think:

Ма много су јаки.;)

nisu "mnogo jaki" ali kao sto i sama vidis iz svoje situacije od visegodisnjeg "bla bla" nema leba.
lep razgovor pre vencanja, izvolte placajte nama komunalije i stanarinu il izvolte nekom drugom placajte sve to isto. zasto bih ja bila rob nekom neradniku?

Мислим, да ли сте сигурни да су у целој овој причи родитељи ти који су њој проблем? :think:

E, upravo to.
Iskreno, ne verujem da ce je oni zaista izbaciti na ulicu posle tih mesec dana.
Verovatno pokusavaju da trgnu malo i nju i njega.

pokusali su da pomognu neradniku da pocne da pokriva svoje troskove, tako sto su mu pronasli dva posla koja je on odbio da radi..posto izgleda ima previse kvalifikacija..:roll:
a onda su videvsi da se njihovo dete satire od posla da bi izdrzavalo neradnika, preuzeli mere sa kojima ce da je suoce sa onim sto je ceka u bliskoj buducnosti..
Ја то не видим као подршку, напротив.
Наравно, причам о подршци ЊОЈ, а не ЊИМА (њој и њему).

apsolutno se ne slazem. msm, da su joj na vreme i u startu pokazali svoj stav, ona danas ne bi imala toliko soli na ranama. ovako, davali su im i sakom i kapom i na kraju...?
Ма је л'?
Има соли на ранама, таман толико да је научила једну гига велику животну лекцију.
И шта фали томе?
Мислиш ли да ће јој се након овога поновити слично?;)
Сумњам.
Моја сестра је на путу да се разведе, сконтала је с ким је била у браку, зета је иселила....

А шта мислиш, колико људи учи на саветима својих матораца или на грешкама других? И молим те, буди објективна. ;)

Upravo tako.
Potrudili su se da daju resenje u skladu sa mogucnostima
Nisu mogli da ga zaposle kao generalnog direktora, jer nema te kvalifikacije.
A i da ima, oni mozda nemaju toliko uticaja
Ali su probali da mu nadju posao od koga bi imao neki prihod
Valjda je svakom krstenom coveku jasno da onaj ko odbije dva pristojna posla, moze biti samo retard i trutina.
Stoga, ako cerka bas bas ali bas bas hoce takvog coveka, onda deco u vatru, u podstanare, pa vidite da li se tako uopste moze ziveti
Neke ljude moras sutnuti u doope da ih osvestis, drugima je dovoljan razgovor, treci se osveste sami
Svaki roditelj zna svoje dete i to sta ga moze pokrenuti ili osvestiti

Ја то не видим као подршку, напротив.
Наравно, причам о подршци ЊОЈ, а не ЊИМА (њој и њему).

Ма је л'?
Има соли на ранама, таман толико да је научила једну гига велику животну лекцију.
И шта фали томе?
Мислиш ли да ће јој се након овога поновити слично?;)
Сумњам.
Моја сестра је на путу да се разведе, сконтала је с ким је била у браку, зета је иселила....

А шта мислиш, колико људи учи на саветима својих матораца или на грешкама других? И молим те, буди објективна. ;)

totalno sam objektivna, msm neam takav slucaj u familiji, neam ni medj prijateljima tako da gledam sve iz tretjeg ugla. ali meni ni dalje nije jasno kako su to tvoji roditelji "pomogli" tvojoj sestri?

Ма много су јаки.;)

A što neko ne pomisli da su i oni očajni... ljudi su intelektualci...mogu da pretpostave scenario kakav je napisala Kruela. I prete a možda to i ne misle stvarno. A ovde se napadaju oni a ne onaj ko je stvarno odgovoran.

Njeni roditelji nisu ti koji su problem, ali ona misli da jesu.

Ona njega voli, i nada se, beskrajno, da ce se on promeniti.:(

Pitam se sta bi bilo da on zaista nadje posao:think: sto je uslov i oni ostanu u stanu....ona ce ga dici u nebesa, a koliko ce trebati da on ponovo tresne sa visina...i sta onda?

Hoćeš da mi kažeš da je njihova obaveza da nesebično pomažu a da ona može da tera do beskonačnosti. I da nemaju pravo da kažu da u tome neće više da učestvuju.

Ne. Uopste se ne radi o finansijskoj pomoci. To uslovljeno kaznjavanje nje nece postici nista dugorocno, samo ce se stvoriti izvitoperena podloga za odnose ubuduce izmedju njih. Licno ne bih se mesala, dala bih savet i ostalo bi na tome. A pomogla bih njoj kada ga ostavi, ali ne i da ga ostavi. Ali nikad, nikad ne bih dala i time nekoga ucenjivala. Ona to mora da pokrene i resi sama, inace nista je nece spreciti da to isto, ili slicno, uradi opet. Mala lekcija u praksi o odgovornosti, nista vise. Nista strasno. Ne znam ni oko cega se pravi tolika buka.

Ne zelim da kazem nista lose za tvoje roditelje, ali ja licno to nikad ne bih radio, osim ako je zet stvarno vredan, sposoban, trudio se, pa mu je posao propao.
Ali da vracam dugove koje je napravio zato sto nece da radi pa pozajmljuje ili zato sto se kockao, to ne bi imalo nikakve sanse.
Za mene je roditeljstvo mnogo dublje od svakog drugog odnosa, ali ima svoje granice i ne podrazumeva da ja budem odgovoran za zivot odraslog coveka i snosim posledice njegovih losih odluka uvek i po svaku cenu.
Да било је баш тако, зет је радник ударник, али лик који ради само за себе. Сестри није давао ни динар плус је крио зараду. На шта је трошио, питај Бога!
А дуг, управо тако, пропали посао.:neutral:

Лекције Хелен! Лекције!
Животне лекције.
Пропаст? О каквој пропасти причаш?
Па и ти си прошла развод брака из којег си изашла због проблема, само проблема друге врсте. Зар си пропала?
Колико си се трудила да сачуваш брак? Јесу те родитељи иселили из стана или су ти били емотивна подршка?

nisu "mnogo jaki" ali kao sto i sama vidis iz svoje situacije od visegodisnjeg "bla bla" nema leba.
lep razgovor pre vencanja, izvolte placajte nama komunalije i stanarinu il izvolte nekom drugom placajte sve to isto. zasto bih ja bila rob nekom neradniku?
Како нема леба?:D
Управо сам ти објаснила да има.
Значи, ај' опет ћу, моја сестра је повезала ствари.
Уз то, сви смо остали у добрим односима и јако ми је жао што је морала то да прође, али сад је сигурно и мудрија и паметнија на ту тему.
Мало ли је добила?

Back